Mitt liv idag

Nu är det nästa exakt en månad sedan jag gick tillbaka och började jobba efter att ha varit hemma och mammaledig sedan första december 2013.
Steget att börja jobba igen var otroligt tufft och många känslor har gått igenom kroppen, dagar som nätter.

Tanken från början var att jag skulle börja mitt gamla jobb men efter endel övervägande så valde jag att säga upp min fasta tjänst därifrån.
Via en vän fick jag tips om att det behövdes folk på hemvården nästa precis där jag bor och jag nappade direkt. Gick dit för en intervju och redan klockan 07.00 dagen efter startade bredvidgångarna. Phu! Då var jag inte alls redo egentligen.

Lovelia hade precis börjats att skolas in på förskolan så Peter fick ta över det under sin sista semestervecka. Första tiden gick bra men sen har hon varit så otroligt ledsen vid lämningarna. Hon är totalt hysterisk och kastar sig ur famnen på pedagogerna.
Mammahjärtat spricker i tusen bitar varje gång och hoppas att det går över när hon kommer in i det mer.

Min tanke var att hoppa in lite då och då. Jobba 50% på hemvården och sen kunna spendera mer tid med barnen. Men så blev det inte riktigt heller. Jag har för det mesta jobbat 80% men även 100% per vecka.

Arbetstiderna är varierande dag och kväll. Jag gillar nog mest kvällen då jag har möjlighet att spendera hela förmiddagarna med tjejerna.
Idag börjar jag klockan 14 tex men oftast börjar man inte förrän 16 vilket gör att man är med dom nästan hela dagen, förutom de sista timmarna på kvällen.

Det känns bra att gå som timvikarie just nu. Det är det som ger mig möjlighet att välja lite vilka tider jag själv vill jobba och när jag vill vara tillgänglig.
Tjejerna har det bra på förskolan. Lovelia lugnar ner sig snabbt säger dom och Noelle finns nära om det skulle vara nått.
De går på samma förskolan, en privat förskolan, precis bredvid mitt jobb. Vilket gör det lätt med hämtning och lämning. Inga extra resor.

Under mammaledigheten utbildade jag mig ju till certifierad inredare som många utav er redan vet och det är absolut något som jag skulle vilja jobba med.
Men nu börjar vi såhär och ser till att komma in i rutiner och allt annat som har till vardagen att göra. Det är mycket planering som ligger bakom varje dag nu.

Samtidigt älskar jag att blogga och här kommer jag bli kvar :) Jag har massa spännande framför mig som kommer hända i höst och i vinter.
Såå.. to be continued.
Puss och Kram!

Puss och kram!

Follow me on: Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229