Minisemester med familjen.

I annonssamarbete med boraspunktcom.


I helgen har jag och familjen fått möjlighet att prova på Borås i 48 timmar. En perfekt lite minisemester.

Vill ni läsa mer om Borås 48 timmars-biljett, klicka HÄR.

Dagen startade med en guidad tur på Borås Djurpark där Erik visade oss runt bland de olika djuren i parken, berättade om dom och lät oss även komma lite närmare vissa djur än vad man brukar få göra.
Barnen fick mata zebramanguster och vi gick på en smal stig bara nån halv meter ifrån geparderna. Riktigt häftigt och en otrolig upplevelse.


Vill du/ni boka en egen guidning på Borås Djurpark för att uppleva det lilla extra, klicka HÄR.Vi fick följa med in i Borås Djurparks egna ”klassrum” och se, känna och klämma på betar från noshörning och elefant. Dessa var från avlidna djur eller djur som tappat sina betar utav annan anledning.
På Borås djurpark tar de hand om ben, skinn och annat från avlidna djur för att använda i utbildningssyfte. Mycket utav det de sparat har ett otroligt värde på sig, som tex noshörningshorn eller elefantbetar, vilket gör att de har det väl inlåst.


På bilderna ovan ser ni bland annat en ryggkota ifrån en giraff som tidigare levt på djurparken. Stor va?
Visste ni att girafferna har 7 stycken ryggkotor, i lite större size då, precis som vi människor.
Sen är det även skinnet ifrån en noshörning. Deras skinn är mer än 4 cm tjockt?!Tjejerna var så otroligt glada och nöjda efter dagens alla upplevelser på Borås Djurpark och de somnade båda två i bilen påväg till hotellet.
Ja, för i natt sover vi i Borås. På Best Western Plus Hotell mitt inne i centrum.


Fortsättning följer i nästa inlägg :)Puss och kram!

Follow me on: Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229