Jaha, vi är hemma igen.

Jag började sakna New York så fort vi landade typ, hehe! Nog för att det är mycket som är bra med att vara hemma igen också. Träffa kära människor och sådär, jag stannade hos mami och papi en vecka innan jag styrde kosan mot Linköping ingen. Nu har jag varit här i några dagar och börjar komma i ordning i lägenheten och sådär. Det är ändå mysigt att vara tillbaka i gamla rutiner igen, har hälsat på mormor och morfar, varit på rolig hemmafest, knasat mig hemma med familjen, myst hemma hos kompisar, gått på bio, fixat och trixat hemma och så. Jobbat har jag gjort fyra dagar i rad också. Så humla glad jag blev när jag fick höra att jag kunde få varannan-helg tjänst där från och med nu, och så extra på fritids då. Perfekt!! Måste ju tjäna ihop pengar till nästa New York-resa hehe. Och då vill jag ha massor så jag kan shoppa!!!

Det jag saknar med NY är:

Att inte dricka barista kaffe varje dag

Att inte längre ha ett "care-free.-life". Där gjorde vi liksom någonting bra när vi t.ex. Äntligen fick ett ärende som att handla hem schampo uträttat... aa ni förstår.

All uppmärksamhet, hehe. Man blev lite bortskämd med det minst sagt.

Alla bra affärer

Alla trevliga människor

Alla GRYMMA klubbar

Att bo någonstans där det alltid finns något att göra och det alltid händer något

Det jag inte saknar:

Mössen och kackerlackorna, obviously..

Alla övergångställen med massa trafik

Att äta lunch och middag ute varje dag, faktiskt!

Alla maträtter som innehåller bröd

Oroa sig över det knackiga ekonomin som en sådan stad för med sig.

Det som är bra hemma:

Hemlagad mat

Att bo i min lägenhet

Alla människor man har saknar på nära håll

Tjäna lite pengar och inte inte bara bränna dom...


Vi åkte till Bronx en kväll. Alla sa ju åt oss att absolut inte åka dit. Men sen träffade vi en som bodde där, så han guidade oss, så då var det lugnt. Här är Yankees stadium

Tröjor med namn, som jag antar är kända spelare..

Hemmafest i Bronx men världens gulligaste människor som verkligen tog hand om oss! Men det De bodde mitt emot crack.huset sa de, en hade nyss kommit ut ur fängelset för dråp och så kördes rap-battle sålart.. Vad mer ska man förvänta sig? Kul hade vi i varje fall!

Gangsters.. elleeeer?

Annan hemmafest, i sverige den här gången, Hannas födelsedag. Det var nästan lite mindre städat faktiskt...

Sleepover hos Petra, matchande t-shirtar, allt i sin ordning altså!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej svej!

Den här veckan fick vi besök av Johannas kompis Ellen och hennes kusin Lina. Det har varit väldigt kul, nu fick vi en anledning till att vara lite turistiga igen såhär innan hemfärd. Vi har varvat vårar tenta-skrivande med att traska runt på Manhattan och i Brooklyn och så har vi besökt ett par klubbar också såklart. Dom stannar tills på onsdag precis som vi, om TVÅ dagar, herre!

FANTASTISK GOD MAT VI ÅT PÅ EN FILIPPINSK RESTAURANG

PÅ JAMAICANSK RESTAURANG


LITE GRISAR I CHINATOWN

ONE WORLD TRADE CENTER. EFTER ATT VI VAR DÄR SIST HAR VI FÅTT REDA PÅ ATT DE HAR ETT MUSEUM, VILKET VI HELT HADE MISSAT.. MEN VI GICK INTE IN DÄR NU HELLER TYVÄRR EFTERSOM DET VAR GANSKA DYRT OCH VÄLDIGT LÅNG KÖ.EN KLUBB VI VAR PÅ I FREDAGS SOM VAR I EN GAMMAL TEATER-BYGGNAD, DET VAR VÄLDIGT MAFFIGT!

DET FANNS DANSARE..OCH DJ:S SÅKLART..IGÅR VAR VI UPPE I EN BAR HÖGST UPP I MARRIOT HOTEL, BAREN SNURRADE RUNT SÅ MAN HADE EN 360 GRADER UTSIKT ÖVER STADEN.

DET GJORDE SIG MYCKET BÄTTRE I VERKLIGHETEN..EN BADKARS-UTSTÄLLNING MITT PÅ GATAN I MEATPACKING DISTRICT... SÅNT MAN STÖTER PÅ HÄR TYDLIGEN.Likes

Comments

Hallå igen!

Så halloween blev inte riktigt så lyckat som planerat... det var lite nyårseffekten på den kvällen, man förväntade sig att det skulle bli jättekul och så levde det inte alls upp till förväntningarna. Dagen började bra, vi åt lunch med några kompisar till Johannas föräldrar som var i stan och det var jättemysigt. Det var sen på kvällen som det började gå utför. Vi började med att kolla lite på halloween paraden och den var ju helt otrolig, ALLA klär ju i princip ut sig här och många går verkligen in för det ordentligt. Vi gick sen till ett ställe där en sån där promotor sa att vi skulle gå, och med tanke på hur bra det var i onsdags och att vi i torsdags blev bjudna på en fest där Ne-Yo var och spelade (som vi inte gick på vilket jag ångrade lite i efterhand) så trodde vi att det skulle bli hur bra som helst. Men nu har vi tappat förtroendet för dom där lite, hehe.. Vi var hemma rätt tidigt och sov istället.

Och igår hade vi en väldigt mysig dag, vi gick till Museum of Natural History och kollade på dinosaurie-skelett, uppstoppade djur och lite annat smått och gott. Herregud va enormt det museumet var, man hade kunnat gå en hel dag säkert, men det orkade vi inte, utan vi nöjde oss med det mest intressanta. Sen hade vi en mycket mer lyckad utekvälll igår istället!

FANTASTISKT MAT!


VI VILLE INTE SLÄNGA UT EN MASSA PENGAR PÅ UTKLÄDNAD, SÅ VI KÖPTE BARA VINGAR OCH ANTENNER OCH VAR BI OCH NYCKELPIGAPÅVÄG TILL PARADEN

DÅLIG BILD, MEN DET VAR TYP ENORMA ORMAR OCH SPINDLAR SOM RÖRDE SIG UPPE PÅ TORNET

PARADEN!

PÅ MUSEET, DEN HÄR VILL MAN INTE GÄRNA STÖTA PÅ I SKOGEN


ALTSÅ, HUR SJUKT ÄR DET INTE ATT DOM HÄR DJUREN HAR FUNNITS PÅ RIKTIGT?!  OCH ATT DET DÄR FAKTISKT ÄR DERAS RIKTIGA SKELETT SOM FINNS KVAR.. MAN BLIR JU HELT TOKIG AV ATT TÄNKA PÅ DET. SÅ HIMLA STORA.
T-REX

SMÅ TASSAR..ETT DINOSAURIE ÄGG

EN HELT ENORM SKÖLDPADDA. VI INSÅG IGÅR ATT I PRINCIP ALLA STORA DJUR SOM FUNNITS HAR DÖTT UT.. DET ÄR TYDLIGEN OPRAKTISKT ATT VARA STOR..MAMMUT
MINA FAVORITER- LEJON!

HAV-DELEN VAR AVSTÄNGD TYVÄRR, DET VAR LITE TRÅKIGT, MEN JAG KUNDE  VARJE FALL SE HUR STOR EN BLÅ-VAL ÄR (SOM JAG I VARJE FALL ANTAR ATT DET ÄR..)

UNDRAR HUR STORT DET HÄR TRÄDET VAR...

NÅGOT SO BLIVIT UR ETT VULKANUTBROTT.

OCH SÅ LITE GAMLA HEDERLIGA HOMO SAPIENS SAPIENS SKELETTENA SIDAN AV MUSEET

JOHANNA I LÅNAD HATT

Likes

Comments

Tjallå!

Den här veckan har vi jobbat ikapp allt vi hade att ta igen med skolan. Nu återstår bara tenta i nästa vecka, ååå kul! Idag är det Halloween, så förhoppningsvis blir det en sjukt rolig kväll. Om inte så har vi redan haft två roliga utekvällar den här veckan. Det började i måndags, lite spontant. Vi hade varit ute och ätit crepes till middag och så stötte vi på Ryan, en barntender  vi lärt känna lite grann, han jobbade och skulle prompt bjuda på lite drinkar. Så då fick han det. Sen i onsdags, hade vi precis kommit till ett ställe här i närheten då två snubbar kommer fram och frågar om vi ska med på T.I:s releaseparty.. bullshit tänkte jag. Men sen förstod jag att de var så kallade "promotors", som jag har hört talas om. De jobbar i vissa områden här i staden (inte runt omkring där vi bor, därav hade vi aldrig stött på någon tidigare) och har alltså som jobb att få med snygga tjejer (man tackar), och killar antar jag till klubbar och fäster och så ordar det så att de dsom de tar in på festen kommer in gratis och får dricka gratis, helt sjukt. Där kan vi snacka om kulturkrock från hemma.. finns väl säkert inget liknande, inte vad jag har hört i varje fall. Och det var SÅ kul där inne, det var bara musik som jag gillar, ett hav av människor där majoriteten var sjukt snygga män och så gratis drinkar från höger och vänster och alla man pratade med var jättetrevliga och det var bara sjukt bra stämning helt enkelt... Bra kväll med andra ord.

I MÅNDAGS FICK VI EN DRINK DÖPT EFTER OSS SJÄLVA, DE SMAKADE ZOO-APOR

... HAN ÄR FRÅN TEXAS OCH TUGGAR ALLTID PÅ ETT SUGRÖR, VET INTE OM DET SKA VARA ETT SUBSTITUT FÖR ETT HALMSTRÅ ELLER NÅT..

LITE HJÄRNGYMPAJOHANNA HJÄLPTE TILL MED ARBETET, HÄLER UPP DRINKAR

SEDAN VAR DET STÄDNINGS-DAGSOCH SÅ STÄNGNING

PÅ KLUBEN I ONSDAGS

ALTSÅ DET HÄR DÅ! BADRUMMET, MED ALLT DU KAN TÄNKAS BEHÖVA.. PARFYM, RAKLÖDDER, HÅRSPRAY ETC. OCH!! EN PERSONAL SOM STÅR OCH GER DIG PAPPERSHANDDUKAR NÄR DU HAR TVÄTTAT HÄNDERNA FÄRDIGT... SÅ SJUKT! HAHA"KOMMER HAN ENS KOMMA?!" FRÅGADE JAG MÄNNISKAN SOM TAGIT DIT OSS "HAN STÅR JU DÄR I RÖTT" SVARAR HAN.. HEHELikes

Comments

Som rubriken lyder: Vilken vecka det har varit, fullspäckad med en massa skoj. Vi har spelat biljard, gått på musikal, varit uppe i Empire state building, varit på halloween hund-parad.. och varit ute såklart. Sen har dessutom böckerna kommit så vi har nu dessutom nästan kommit ikapp med allt skolarbete. 

BILJARDPROFFSEN! ELER? KUL VAR DET I VARJE FALL


SOM VANLIGT MINST EN BILD PÅ DEN HÄR VYN..
MUSIKALEN VI GICK OCH SÅG VAR WICKED, DEN VAR FANTASTISKT BRA OCH VÅRA PLATSER GICK VERKLIGEN INTE ATT KLAGA PÅ! DET VAR DEN STÖRSTA TEATERLOKALEN JAG NÅGONSIN SATT MIN FOT I OCKSÅ.FIKA BÖR MAN ANNARS DÖR MAN

UTSIKTEN FRÅN EMPIRE STATE BUILDING VAR JU BARA TOTALT HELT JÄTTE MAGISK. MAN LIKSOM BARA STOD DÄR MED ÖPPEN MUN OCH VISSTE INTE VAD MAN SKULLE SÄGA. SJUKT MÄKTIGT, LAMPOR SÅ LÅNGT ÖGAT KUNDE NÅ.

VI ÅKTE BÅDE ÄNDA UPP TILL VÅNING 102, INNE I SJÄLVA TOPP-PIGGEN LIKSOM, MEN DET VAR BÄTTRE PÅ 86:E VÅNINGEN FÖR DET VAR DÄR MAN KUNDE VARA UTOMHUS.

DEN VAR GUL DEN KVÄLLEN. VET INTE VAD FÖR DAG DET VAR MEN..VI HAR HALLOWEEN-PYNTAT LÄGENHETEN LITE MED EN MINI-PUMPA SOM VI LÅNADE FRÅN EN BAR.

OCH HÄR KOMMER HUND-PARADEN.. MÅNGA HADE BARA GULLIGA JACKOR LIKSOM, MEN VISSA HUNDAR KUNDE INTGE ENS RÖRA SIG I SINA KOSTYMER, DOM TYCKTE MAN LITE SYND OM... VET INTE RIKTIGT VAD JAG SKA SÄGA OM HELA GREJEN, MEN BISSART VAR DET I VARJE FALL, HAHA.

DET BÄSTA JAG NÅGONSIN HAR SETT - BARN UTKLÄDD TILL SUSHI! DEN KOSTYMEN BARA MÅSTE JAG EFTERHÄRMA NÅGON GÅNG.

FOLK HAR PROBLEM MED MITT NAMN, DET ÄR SVÅRT FÖR MÅNGA HÄR. BÅDE STAVNING OCH UTTAL...

LÅNA HUVUDBONADER ÄR JU ALLTID KUL!

Likes

Comments

Okeeej, så inga böcker än, vi är nu två veckor efter.. snart blir det nästan lika bra att "ta ledigt" från den här delkursen och göra den parallellt med någonting annat vid ett annat tillfälle. Men vi ligger inte på latsidan för det inte! Istället har vi sett till att öva på engelska. Alltså flitigt besökt barer och pratat med folk helt enkelt. Och det har varit en bra vecka folkmässigt, vi har träffat på väldigt många roliga människor att hänga med. Synd att dom inte går att packa ner i resväskan och ta med hem. Vi har också upptäckt ett nytt väldigt bra ställe där vi var både i torsdags och igår. Men någonting som är lite konstigt är att inga ställen här i stan har öppet längre än fyra på helgerna. Nog för att det räcker oftast, men det är märkligt att klubbar hemma i Sverige har öppet längre än i "staden som aldrig sover" liksom...

Snart är det bara tre veckor kvar(!!!) sjukt. och sorgligt. Men men, än har vi mycket roligt kvar att göra här. Bland annat ska vi gå och se på musikal, igår köpte vi biljetter till Wicked... Fast i efterhand insåg vi att vi nog inte alls ville gå och se den. Den var väldigt dyr nämligen, och vi har inte pengar i överflöd längre om man säger så, därför känns det lite ovärt. Men det var så fult, för på sidan där man beställde så valde man först att man skulle ha två biljetter. Och sen kom det upp alternativ på platser och priserna. Och då brukar ju det vara priset för BÅDA biljetterna som står där, vilket var väldigt bra priser ca 1250 för båda (visst var vi förvånade att det inte kostade mer, det är ju trots allt broadway..) och sen skrev vi in personuppgifter och betalade och sådär, och ingenstans under den tiden kom priset upp igen. Inte förän bokningsbekräftelsen kom där det står att vi alltså har betalat dubbelt så mycket som vi trodde... Det var inte kul. Och inte går dom att avboka heller. Så det var väldigt mycket ångest där en stund, haha! Men men, ingenting att göra åt saken. Förhoppningsvis är den helt fantastisk i varje fall. 

HÖST I CENTRAL PARK. MYSIGT, FAST DET ÄR FORTFARANDE VÄLDIGT VARMT, RUNT 20 GRADER. DET ÄR TYDLIGEN OVANLIGT VARMT FÖR ATT VARA HÄR SÅ HÄR ÅRS SÄGER FOLK.


STORA LILLA SJÖN.

I DET DÄR TORNET SKULLE JAG VILJA BO I , TACK!METROPOLITAN MUSEUM, SOM VI GICK FÖRBI, INTE IN I.OCH JAG VAR JU TVUNGEN ATT SÄTTA MIG PÅ TRAPPAN DÄR DOM SITTER I GOSSIP GIRL, HAHA. JOHANNA SA ATT DET KÄNDES SOM ATT HON VAR PÅ SEMESTER MED SIN 14 ÅRIGA KUSIN... INTE SÅ KONSTIGT MED TANKE PÅ ATT DET OCKSÅ ÄR MÅLGRUPPEN FÖR MÅNGA AV DE SERIER JAG GILLAR, HAHA.

I TISDAGS KVÄLL GICK VI PÅ COMEDY CLUB OCH FICK SKRATTA LITE.VÄRLDENS HÄRLIGASTE GAY SOM VI TRÄFFADE UTE I ONSDAGS.

I TORSDAGS TOG JAG DET LITE LUGNT OCH DRACK MODERSMJÖLK UNDER KVÄLLEN. KÄNDE ATT DET VAR DAGS FÖR LITE KALCIUM PÅFYLLNING.

Likes

Comments

Heeej!

Så, böckerna har inte kommit än. Vilket betyder att vi fortfarande inte kan få så mycket skolarbete gjort. Det börjar bli lite stressigt minst sagt, jag hatar att ligga efter med skola! Men det är inte så mycket att göra åt saken, utan man får roa sig med annat, som att dumpa senaste bilderna på bloggen t.ex. 

HAR UPPTÄCKT STT MÅNGA AV BILDERNA ÄR TAGNA  MOT-LJUS.. I IPHONE KAMERA SOM ÄR DEN ENDA JAG ANVÄNDER.. SÅ DET ÄR ÄNNU SÄMRE BILDER ÄN VANLIGT, MEN MEN!

HÄR ÄR BILD PÅ EN AV DE GANSKA MÅNGA "FIKA" STÄLLENA SOM FINNS RUNT OMKRING PÅ MANHATTAN. DET ÄR EN SVENSK-AMERIKANS KEDJA DÄR DOM BARA SÄLJER SVENSKA BAKVERK OCH MACKOR, SUPER GOTT!!

KÖTTBULLS-MACKA, MMMMM!

HOTEL EMPIRE, FRÅN GOSSIP GIRL, SÅNT SOM JAG TYCKER ÄR COOLT ATT SE.

OCH SÅ LÄNGRE IFRÅN.. I MOT-LJUS!BALETT-HUSET SPRANG VI PÅ OCKSÅ.

CENTRAL PARK PROMENAD, KAN MAN VÄL INTE FÅ FÖR MYCKET AV?

GRAND CENTRAL TERMINAL... SOM JAG HAR EN STARK MISSTANKE INNEHÖLL FLER TURISTER ÄN TÅGRESENÄRER.. HAHA.

UTIFRÅN... I MOT-LJUS!


OCH DET HÄR ÄR EN RIKTIG RARITET!! "RORREN" (JAA, DET ÄR VI SOM HAR DÖPT ATREN). DET ÄR EN LITE ÖVANLIGARE SORT AV EKORRE SOM FINNS I PARKERNA, JUST DENNA HITTADE I I TOMPKINS SQUARE PARK. DET ÄR SOM EN BLANDNING MELLAN EN EKORRE OCH EN RÅTTA!! .. VILKET FAKTISKT INTE SKULLE VARA OMÖJLIGT, FÖR PARKEN KRYLLAR AV BÅDA ARTERNA..

DIMMIGT VAR DET IGÅR KVÄLL.. MAN SER INTE ENS ATT TOPPEN ÄR GRÖN. VI HAR FUNDERAT MYCKET ÖVER DET DÄR. VISSA KVÄLLAR HAR DET OLIKA FÄRGER, IBLAND BARA EN FÄRG, OCH SEN KAN DET GÅ FLERA DAGAR OCH DEN BARA ÄR VIT. MEN NU HAR VI NYLIGEN LÄRT OSS ATT DEN HAR OLIKA FÄRGER NÄR DET ÄR SPECIELLA DAGAR. SOM IGÅR, DÅ VAR DET COLOMBUS DAY. DÄRFÖR VAR DEN RÖD, VIT OCH GRÖN (EFTERSOM COLOMBUS VAR ITALIENARE.. VÄL?)

VI VAR TURISTIGA OCH GICK OMKRING I AFFÄRERNA RUNT TIMES SQUARE IGÅR KVÄLL. INNE PÅ DISNEY AFFÄREN VILLE MAN JU BARA BLI BARN PÅ NYTT, ELLER TYP KÖPA ALLT ÄNDÅ, BARA FÖR ATT HA.. HEHE. OCH SÅ VAR JU JU INNE I M&M AFFÄREN OCKSÅ. HUR SJUKT ÄR DET INTE EGENTLIGEN ATT EN ENDA GODIS-SORT KAN BLI SÅ STOR ATT DET FINNS EN AFFÄR PÅ TRE VÅNINGAR TILLÄGNAT BARA DEN? CRAAAZY.

Likes

Comments

Goddag i stugan!

Den senaste veckan har vi tydligen haft ett litet bro-tema i vår lilla duo. Vi började med att ta en promenad över Brooklyn bridge, och vi traskade även runt en lite grann i Brooklyn för den delen. Sen så har vi gått över Williamsburg bridge och sett oss omkring i Williamsburg. Och så ikväll igen var vi på Brooklyn bridge för vi ville gå där när det var mörkt. Det var verkligen jättemysigt, den är ju rätt maffig om man säger så. Dock är den tydligen alltid fullproppad med turister oavsett tid upptäckte vi. Stackars alla som bor här och pendlar över den varje dag säger jag bara. Dom måste ju tampas med frestelsen att putta ner folk från den där bron varje dag..

Men alltså idag då. Så bestämde vi oss att GÅ hem ifrån bron, vi har nämligen tagit tunnelbanan dit tidigare. Vilket innebär att vi har gått typ 10-15 min till Union Square för att åka t-banan i 10 minuter. Men så gick vi hem och märkte att det var ju hur nära oss som helst.. eller ja. Mycket närmre än vissa andra sträckor som vi går ibland. Haha sjukt att vi inte fattat det innan, men det gör vi inte om igen! Den här staden krymper verkligen mer och mer ju mer man går runt i den..

Vad har vi mer gjort då... Jo, i lördags var det kanelbullens dag. Det regnade, så vi tog tuben upp till Svenska kyrkan, där dom naturligtvis hade kanelbullar gjorda på RÄTT sätt, dom smakar ju inte alls samma här annars. För det första har dom glasyr istället för pärlsocker... hallååå. Men det var i varje fall hur mysigt som helst, väldigt trevliga människor och så massa människor som satt och fikade och pratade svenska överallt. Vi läste tant-tidningar och satt där i ett par timmar och hade det bra. 

Sen så har vi ju också varit ute på diverse barer. Det är verkligen gränslöst med barer i vårt område, man hittar nya hela tiden. Den här veckan har vi dessutom haft det väldigt lugnt. Det hade blivit fel på skolans hemsida, så att alla (fem) böcker som vi ska använda i denna delkurs stod inte med när jag beställde dom innan vi åkte. Det här upptäckte jag i mitten av förra veckan, så jag fick beställa hem dom till mamma och pappa, som nu har skickat dom vidare hit. Har vi tur kommer dom i helgen (ja, post kommer på helger här, lyx!), eller i nästa vecka. Men vi har alltså haft liiite mindre att göra den här veckan än annars. Det blir dubbelt arbete i nästa vecka istället, men det får gå!

JAHA, DÄR HAR VI DEN, BROOKLYN BRIDGE...OCH ALLA TURISTERNA!

JAG HAR HAFT TEORIER OM DETTA, MEN HÄROMDAGEN KOM JAG ÄVEN IHÅG ATT GOOGLA OCH BYGGNADEN MED SPIRAN ÄR NY OCH NUMERA NEW YORKS HÖGSTA BYGGNAD OCH STÅR DÄR FÖRSTA WORLD TRADE CENTER TORNET FÖRUT VAR.DET HÄR HAR GOOGLE OCKSÅ LÄRT MIG: ATT BROOKLYN BRIDGE ÄR DEN ENDA HÄNGBRON I VÄRLDEN MED VAJRAR PÅ DET HÄR SÄTTET.SARU NÅTT ELLER?PÅ PLATS I BROOKLYNKANELBULLS-ÄTNING

FANTASTISK LÄSNING..NÅGRA POJKAR SOM BJÖD PÅ EN LITEN SHOW AV NÅGON SLAGS IRLÄNDSK DANS I LÖRDAGS NATT

WILLIAMSBURG BRIDGE

LÄSKIGASTE JOBBET?!!PÅ ANDRA SIDAN!

TOG EN TUR PÅ REGNBÅDEN..WILLIAMSBURG ÄR TYDLIGEN KÄND FÖR SIN GRAFITTI ÖVERALLT.. DET MÄRKTES!


LÄNGESEN MAN SÅG TRÄ-HUS NU. MEN DOM HAR SATT PLANKORNA ÅT FEL HÅLL... HÖ HÖ HÖVI GICK PÅ LOPPIS

LÄSKIGT SPÖK-HUS?VEM BEHÖVER TAK LIKSOM?MÅNEN LÖS ÖVER MANHATTAN BRIGDE

SÅ HIMLA FINT!Likes

Comments

Idag gjorde vi ett nytt försök att hälsa på i Central Perk pop up shop. Och idag var det inte alls lika farlig kö som tidigare, så nu gick vi in och inte bara förbi. Och det var så himla kul! Jag älskar att se all rekvisita och sådär som är med i filmer och serier (älskar ju även att kolla på extra material till sånt). Varje gång blir jag lika förvånad över hur mycket jobb som är lagt även på små detaljer.

Någonting som var så fantastiskt med den här grejen var att allt var gratis. Dom hade ju kunnat tjäna hur mycket pengar som helst på det här, folk hade ju kommit ändå. Men allt var helt gratis, inträde, ta kort i soffan, dom till och med bjöd på kaffe! Helt fantastiskt, så vi sparade liksom in dagens kaffe-pengar på att gå dit, hehe! Och man fick fota allting också = glad Elin.

Hemtentan känns nu klar också, så klar som den någonsin brukar kännas. Jag vet ju aldrig vad jag ska tycka om min insats på hemtentorna, men det brukar ju gå bra, så hoppas på den den här gången också.

DEN HÄR VECKAN HAR VI TYDLIGEN GJORT EN LITEN SATSNING PÅ TYPISK AMERIKANSKMAT. FÖRST UT: PANNKAKOR - BETYG: MYCKET BRA, BÄTTRE ÄN AMERIKANSKA PANNKAKOR JAG ÄTIT TIDIGARE. JAG BRUKAR TYCKA ATT DOM ÄR LITE TJOCKA OCH TORRA BARA. MEN DESSA VAR FLUFFIGA OCH FETA KAN JAG LOVA!

JAHA.. SEN VAR DET MAC & CHEESE SOM KOM PÅ MENYN.. BETYG: USCH! FÖRSTA TUGGAN VAR TYP GOD, DET SMAKADE STUVADE MAKARONER. MEN EFTER DET TRÖTTNADE JAG. OCH MAN ORKADE INTE SÅ MYCKET, EFTERÅT KÄNDE MAN SIG HUNGRIG OCH ILLAMÅENDE PÅ SAMMA GÅNG, INGEN HIT ALLS!

YAAAAY!

NÖJD TJEJ...

JOEY'S HUNDLITE KOSTYMER, ALLTID NÄR MAN SER SÅNA SÅ FÖRVÅNAS JAG ALLTID ÖVER HUR SMÅ SKÅDESPELARNA ÄR, ALLA SER ALLTID MYCKET STÖRRE UT I TV-RUTAN..

SMELLY CAT!THE GELLER CUP!

ROSS' LEATER PANTS

SOM SAGT, SÅ MYCKET DETALJ-ARBETE SOM GJORTS!

KAFFE VARE HÄR!SOFFAN!

SÅ HIMLA SJUK KÄNSLA, SÅÅÅ GLAD!HAHAHAHA!

NJUTER AV MIN GRATIS KOPP KAFFE

KORT SOM DOM TOG DÄR

Likes

Comments

ÅÅ som jag älskar hemtentor! Och nu är det dags igen. Fast vi kom igång ganska bra idag, så det känns helt okej ändå får jag medge. Vi har varit extremt duktiga idag, tvättat har vi liksom gjort också. Det var svettigt, sommaren har liksom gjort en comeback här nu lagom tills det ska bli oktober, 27-28 grader har det varit. Inte så pjåkigt!

Har inte så mycket mer kul att berätta direkt, men lite nya bilder.

VI ÅKTE UPPÅT I STADEN HÄROMDAN OCH GICK RUNT I AFFÄRERNA DÄR. JOHANNA SKULLE TILL ETT VÄLDIGT SPECIFIKT H&M FÖR ATT KÖPA ETT PAR SKOR HON SETT DÄR FÖR NÅGRA VECKOR SEN, OCH SOM VI INTE HITTAT PÅ NÅGOT ANNAT H&M EFTER. DET VISADE SIG TYVÄRR ATT DOM INTE VAR TILL SALU, UTAN VAR FÖRRA SÄSONGENS OCH SOM NU BARA SATT PÅ SKYLTDOCKORNA, SPECIALGJORDA FÖR DERAS FÖTTER, AJ, AJ.

GÅ, GÅ, GÅÅ

JAG HITTADE I VARJE FALL DET JAG SKULLE. ETT PLAST SKYDD TILL DATORN. DEN FÖRRA TAPPADE JAG JU I GOLVET OCH SÅ VAR DET ADJÖSS MED DEN SKÄRMEN. HAR VARIT LIIIITE OROLIG FÖR ATT GÖRA DET IGEN, MEN HAR INTE HITTAT NÅGOT BRA. MEN PROVADE APPLE STORE. DÄR DET VAR KAOS!!!! DET VAR LIKSOM ÖVER TRE VECKOR SEN IPHONE 6 SLÄPPTES HÄR OCH ÄNDÅ VAR DET RENA RAMA KALABALIKEN DÄR INTE. SOM TUR VAR HADE DOM TYP 200 ANSTÄLLDA OCKSÅ, SÅ VI VAR UTE UNGEFÄR LIKA SNABBS SOM VI KOM IN, HEHE!

NÖÖÖJD! NU KAN JAG SLÄNGA DATORN I VÄGGEN NÄR JAG BLIR FRUSTRERAD PÅ SKOLARBETET, FANTASTISKT!THE PLAZA .... OCH BYGGNADEN DOM ALLTID FILMAR I VÄNNER NÄR CHANDLER ÄR PÅ JOBBET.. HEEH VÄNNER-NÖRDEN I FARTEN IGEN.

FÅGELBO...

HUS

STACKARS HÄST SOM FÅR SPRINGA RUNT PÅ ASFALTEN OCH DRA FOLK HELA DAGARNA.CENTRAL PARK, OCH ETT BRUDPAR SOM JAG VISST LYCKADES FÅNGA PÅ BILD.


MERA HUS.

I LÖRDAGS VAR VI UTE PÅ BRAVADER I VANLIG ORDNING. FÖRST PÅ EN BAR SOM VI UPPTÄCKTE FÖRRA HELGEN DÄR DOM HAR VÖLDIGT SKLÖN MUSIK, TYVÄRR HAR DOM INGET DANS-GOLV SÅ MAN SITTER TYP OCH DANSAR PÅ BARSTOLEN FÖR ATT MAN INTE KLARAR AV ATT SITTA STILL... HUR SOM HELST, DOM STÄNGER GANSKA TIDIGT. SÅ EFTER HAMNADE VI PÅ EN ANNAN SLAGS BAR. EN SÅ KALLAD "SECRET BAR" SOM DET VERKAR FINNAS GOTT OM HÄR I STADEN. JUSTR DEN HÄR VAR EN BARBER-SHOP SOM MAN FICK GÅ IGENOM INNAN MAN KOM IN PÅ KLUBBEN. HÄR NEDANFÖR ÄR ETT PAR BILDER DÄRIFRÅN, DET SÅG LITE UT SOM ATT MAN VAR HOS NÅGON PENSIONÄR OCH HÄLSADE PÅ. 

ÅÅ VAD JAG KOMMER SAKNA ATT ÄTA GOD MAT HELA TIDEN SEN NÄR JAG KOMMER HEM OCH SKA LAGA MATEN SJÄLV IGEN. FÖR MIG SOM INTE TYCKER DET ÄR SÅ KUL, ÄR DET JU VÄRLDENS STÖRSTA LYX ATT ÄTA LUNCH OCH MIDDAG UTE VARJE DAG! SÅ HÄR GOTT SOM NEDAN ÄTER VI JU INTE JÄMT FÖRSTÅSS, BLI EN DEL TORRA SALLADER, SLADDRIGA PIZZOR OCH MACKOR OCKSÅ, MEN ÄNDÅ! DET ÄR FAKTISKT VÅRA STÖRSTA PROBLEM VARJE DAG, VART VI SKA ÄTA, SÅ SVÅRA BESLUT HELA TIDEN!

NU SKA JAG KOLLA PARADISE HOTEEEEL! HEJ!

Likes

Comments