En ny familjemedlem.

Wow, nu var de längesedan jag var inom här. Jag har helt enkelt inte orkat eller känt för de. Min tid är värdefull och den lägger jag för de mesta på tjejerna. Mina kvällar har gått åt till att träna lite med vår nya familjemedlem, Baloo. Världens härligaste lilla kille.

Jag älskar att jag dagligen får frågor ”vart är din gamla hund Inez??” - och hon ligger på min mage nu i skrivandes stund. Hon har det fantastiskt bra och är den som bestämmer i huset, vilket Baloo respekterar och följer hennes ”regler”

CF har länge önskat att vi ska få en till hund, av denna rasen. Jag har sagt benhård nej och mer eller mindre sagt att vi aldrig ska ha en till hund.

Men så läste jag om rasen och så åkte vi och besökte en fantastiskt duktig och fin kennel här i närheten. Då blev jag förälskad. Så då klarade jag inte att släppa tanken, på en ny familjemedlem.

När jag sedan såg Baloo, blev jag kär och tänkte direkt att han kom till att passa in i vårt liv. Mycket riktigt så har han gjort något med oss, han ger glädje och ett önskan om att uppfostra en hund som ska leva med oss länge och ska vara med på allt som familjen ska göra framöver. Självklart är Inez också med. 😊

Jag ska ärligt säga att det att ha en valp i huset är som att ha en bebis, enda skillnaden är att en valp alltid är nöjd och tacksam.. hehe! Han kräver mycket, om inte annat tid och uppmärksamhet. Det är tid jag ger honom med glädje, han är tacksam ända upp till öronen och ger så mycket tillbaka. Samtidigt som han ger mig en del extra arbete, torka kiss, lyckligtvis är de fåtal tillfällen de har hänt en olycka inne. Men de ska läras, de är viktigt att ligga steget före hela tiden. Han ska ut efter mat, lek och soving och gärna 50 gånger till däremellan 😂. Så jag är tacksam för att vi kan gå rätt ut i trädgården och för att jag är hemma hela dagarna. För precis som du inte lämnar ditt lilla barn hemma, så tycker inte jag man lämnar sin valp hemma.

Nackdelen med en valp är att dem biter mycket, oherregud vad han biter. Jag håller på att bli galen ibland, så från att han kom så har tjejerna lekt mer i soffan än på golvet. Som tur är går de över om ett tag, när han tappat sina mjölktänder och jag kan bara säga de med ett ord - längtar!!

Det är flera som skriver ”en valp ska inte gå och belasta sig förens vid 1 års ålder.” Och vi går inte mycket, eller jo, vi gör! Men inte Baloo, direkt när han visar tecken till att han är trött och sliten bär vi honom. Så de bästa att göra, är att trötta ut en valp psykiskt. Så om morgonen kastar jag ut hans mat i trädgården så får han använda sitt luktsinne lite för att bli mätt i magen ❤️


Jag har även varit och simmat med honom två gånger men i samband med detta fick han eksem på hela magen. Veterinären trodde att de berodde på en reaktion på för mycket protein efter sina tuggben, men jag vet inte helt. Så just nu har vi ett litet uppehåll ifrån simning och han får heller inga tuggben. Irriterande om han ska få lika känslig hund som resten utav familjen..
Imorgon ska vi på privatkurs med en hundtränare och då ska hela familjen med. För mig är de så viktigt att han även klarar att förhålla sig till tjejerna och höra på vad dem säger.

Tar gärna emot tips på allt möjligt kring denna rasen ❤️ staffordshire Bullterrier.


Liker

Kommentarer

mariasinverden
mariasinverden,
Gratulerer med nytt familiemedlem! Har ein staffe sjølv, på 11 mnd og det er verdens herligaste rase!
Kvalpetida er herlig, ein må berre holde ut piraya-perioden. Elles så er det normalt å ha lyst til å rive ut håret sitt i perioden med hormonar 😊 Staffordshire Bullterrier er og eit arbeidsjern og elsker å få utfordringar, både fysisk og psykiskt!
Masse lykke til 😊
nouw.com/mariasinverden
Zoezo
Zoezo,
Søøøøt ^^nouw.com/zoezo
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229