Förra lördagen så var det prom. Själva balen var i Arrowhead stadium vilket är den stora fotbolls stadium i Kansas City. Innan dansen så tog vi bilder med hela gruppen i Ironwoods Park och sen åkte vi och åt middag på Brio som är en Italiensk restaurang i KC. Efter middagen så åkte vi till dansen. Det var häftigt att ha den i fotbolls stadium men eftersom det var så stort så kändes det inte som om det var så mycket folk där. De hade frukt som man kunde doppa i en chokladfontän, vilket var väldigt gott! Vi hann inte vara på dansen så jätte länge för vi kom dit ganska sent men det var kil ändå! Efter dansen så åkte vi hem till Kennedy som var en av tjejerna i vår grupp. Temat var "Athlete or Mathlete" så alla klädde ut sig till sportfånar eller mattenördar :)

Vänstra bilden: McKenna & Jag
Mitten: Kristin, jag & Victoria
Höger: Kristin, Jag & McKenna

Hela gruppen

Vänster: Sean (min date) & jag
Mitten: Jag & Victoria
Höger: Jag och Abbie

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Förra veckan så hade vi Spring Break och jag och Sarah åkte tillsammans till Hawaii!!! Det var våran amerikanska organisation som anordna resan så det var vi, 17 andra utbytesstudenter och två ledare. Det var jätte kul! vi bodde i en liten stuga som låg precis vid vattnet på den norra sidan av Hawaii. Det var tre sovrum och ett stort rum. Vi hade tre våningsängar i varje rum så det var väldigt trångt.

På måndag så snorklade vi i Hanauma bay och på eftermiddagen gjorde volontär arbetade. Vi hjälpte till att bygga en fisk dam. Det spöregnade hela tiden men det gjorde inget för vi var jätte leriga så det var bara skönt. på kvällen hade vi en Workshop då vi pratade om lite olika saker.

På tisdagen så hade vi vårat andra voluntärarbete. Då åkte vi till en Taro farm och hjälpte till. De odlade Taro i stora lerpölar så vi var tvungna att stå i lerpölarna och plocka upp ogräs. Det såg inte ut att vara så djupt men när vi klev ner så gick det upp till låren. Det var väldigt geggigt men också väldigt kul! Eftermiddagen spenderade vi på stranden men det var mulet för den mesta tiden. på kvällen hade vi en workshop igen.

På onsdagen hade vi shopping tid på en marknad på förmiddagen och på eftermiddagen så åkte vi till Pearl Harbor Museum. Vi skulle även ha haft en båttur där men det var för blåsigt så den var inställd. På kvällen skulle vi göra en eld, grilla s´mores och sjung sånger. Pga blåsten så kunde vi inte gör upp någon eld men vi sjöng sånger ändå. Alla var tvungna att sjunga en sång från sitt hemland. Det var väldigt kul att höra de olika sångerna. Istället för att ha en eld så gick vi på bio.

På torsdagen så hade vi våran sista voluntering. vi hjälpte till att städa upp en av stränderna. efter volunteringen så åkte vi till Polynesian Cultur Center. Det var ett kultur center där flera av öarna i stilla havet var representerade och hade små shower för att visa sin kultur. Vi åt middag på en av deras restauranger och senare så gick vi och såg en show som alla öarna var med och gjorde.

På fredagen så åkte vi och surfade på förmiddagen. Det var nog både det bästa och det sämsta på hela resan. Det var väldig kul men också väldigt svårt. Vi hade tre instruktörer med oss som lärde oss. Vi kunde inte direkt styra var vi åkte så alla krockade in i varandra hela tiden. Efter surfingen var alla supertrötta efter allt paddlade runt så länge och vi hade skrapsår och blåmärken överallt. På eftermiddagen så hade vi fritid i Waikiki så några låg på stranden och andra gick och shoppade. efter fritiden så åkte vi på en båttur och fick se en val och några sköldpaddor. På kvällen så hade vi middag på stranden och tittade på solnedgången. när solen hade gått ner så var det fyrverkerier. Det var ett väldigt bra avslut på veckan.

På lördagen så åkte alla hem. Några åkte på förmiddagen och vi som åkte hem senare hade lite shopping tid. Sarah och jag var de sista som åkte och några av de som åkte på förmiddagen hade redan kommit hem innan vi ens hade börjat åka. Våra flyg var inte de bästa så vi började att flyga på Lördags kvällen men kom inte hem förens vid kl 01.00 på måndag morgonen. Men vi kom hem i alla fall :)Stugan vi bodde i

Från Hanauma bay, där vi snorklade.

Taro farmen där vi hade voluntär arbete

Jag, Anna (Tysklad) och Ilaria (Italien)

Jag, Anna (Tyskland), Natia (Georgien), Ilaria (italien)

Shaved ice

Bilder från Polynesian Cultur Center.

Chris från Taiwan sjöng sin sång och fick alla killar att dansa med :D

Hela gruppen i Waikiki

Surfing

Sista kvällen

Likes

Comments

I början av veckan så fyllde både Alex och Bailey år, så igår hade de en födelsedagsfest tillsammans. Vi träffades vid Baileys hus och sen åkte vi in till Kansas City och åkte skridskor. Det var jätte kul! Efteråt så åkte vi hem till Baileys igen och åt tårta och umgicks.

Idag så ska jag träffa några vänner och titta på Super Bowl, vilket är den största fotbollsmatchen i USA.

Bakre raden: Frankie, Peyton, Jag, Sabrina, Alex & Shannon
Främre raden: Bailey, Sydney, Mia, Ashley, Abby & Divia.

Jag, Alex och Sabrina
Syndey och Peyton
Frankie och Bailey
Abby, Bailey och Frankie

Jag & Alex
Mia & jag
Abby, jag, Peyton Och Shannon
Peyton & jag

Likes

Comments

Förra lördagen så var det Sweetheart, vilket är en av det tre danserna som skolan har. Jag hade inte tänkt att gå först men sen så berättade en vän att en tjej i deras grupp var sjuk och kunde inte gå till dansen. De visste inte vad de skulle göra med hennes date så de undrade om jag ville gå med honom.

Först så åkte vi hem till Matt (min date) och tog bilder. Efter det så åkte vi och åt på en restaurang och innan vi åkte till skolan där dansen var. Vi var kvar på dansen tills de hade krönt Sweetheart King & Queen. Efter dansen så åkte vi till Top Golf och spelade golf.
Vi tjejer sovöver i McKennas hus på kvällen och på morgonen så åkte till Kristins kyrka och lyssnade på en komiker som var där och pratade.

Jag och Matt

Matt, Jag, Noah, Kristin, ALex, Abbie, Harrison, Kayla, Sean och McKenna.

Matt, Jag, McKenna & Sean
Jag & McKenna
Jag, Kristin & McKenna
McKenna & Kayla

Det var Harry Potter tema på dansen.
Top Golf

Likes

Comments

Här är lite bilder från våran skidtur till Colorado, lite sent men bättre sent än aldrig ;)
Det var kul att få åka skidor och Breckenridgen var jätte mysigt. Vi åkte skidor i tre dagar och hann också med lite shopping!

Lite bilder från stan i Breckenridge.

Första bilden är från nyårs middagen.
Andra bilden är jag, Sarah och Mrs. Stenslie

Likes

Comments

I söndags så hade vi en julfest för alla utbytesstudenter (som jag har lärt känna här) och några av Emilys och Tommys vänner. Vi bad alla att ta med någon mat som var speciell för deras hemland och själv så gjorde jag svenska köttbullar och kladdkaka. Julfesten var väldigt kul.

I Måndags så bakade vi och dekorerade julkakor. Jag gjorde även knäck som blev lite hårdare än vad jag hade tänkt mig, men den var god ändå. Sen så tittade på några julfilmer.


Alex (från USA), Vilhelm (från Sverige), Jag, Pia (Marias kusin), Thais (från Brasilien), Marta (från Italien)
Sarah (från Norge), Maria (från Chile) och Victoria (från Frankrike).

Likes

Comments

Förra veckan så gick vi bara två dagar i skolan för sen så var det Thanksgiving break. På tisdagskvällen så satte vi upp julgranen och satte i alla ljusen. Och Greg bakade kakor. Det var första gången jag behövde bygga ihop julgranen :)
På onsdagen så åkte vi till Omaha, Nebraska där Lauras familj bor. Vi bodde hos hennes syster Debbie. På Torsdagen så var det thanksgiving så då åkte vi till Lauras syster Sue och så kom resten av hennes familj dit. Vi åt massor av mat!

Vi åkte hem från Debbies på lördagen. När vi kom hem så satte vi upp alla julgranskulor i julgranen, så nu är den helt klar. I söndags så åkte vi på americansk fotboll. Det var Kansas City´s Chiefs som spelade. På kvällen så gjorde jag svenska köttbullar. Jag försökte göra dom som mormors men de smakade lite annorlunda. Vi hade lingonsylt, potatis och vit brunsås till, för jag hittade inget att färga såsen med :) Men det smakade gått i alla fall.

Julgransbygg & kakbakning

Jag, Debbie (Lauras syster), Ellen och Allie (Debbies dotter) på bilden till vänster.
Bilden till höger är på Debbies hund Bently som skulle behöva en klipptid! :)

Fotbollstadium

Svenska köttbullar

Likes

Comments

Igår var skolan inställd pga Royals paraden. Vi åkte hemifrån runt 09.30 för att komma i tid för paraden som började vid 12.00. Den var 3 miles lång och det tog dem ca 2 timmar att gå hela vägen. Vi stod vid slutet av paraden för de hade en stor scen där där alla baseballspelare samlades i slutet. Det var helt kaos i stan för det var så mycket folk där. De hade räknat med att ca 400 000 personer skulle komma men istället så var det 800 000 personer där!!!
Efter paraden så stannade vi inne i stan och åt middag för vi tänkte trafiken skulle hinna lugna ner sig lite innan vi åkte hem. Men trotts att vi väntade i ca 2,5-3h så fick vi ändå sitta i bilkö en stund på vägen hem.

Så mycket folk!!!

Folk stod verkligen överallt för att se. Till och med på hustaken!

Laura, Emily, Jag, Tommy och Jacob

Jag, Tommy, Emily, Jacob och jacobs mamma Mrs. Stenslie.

Likes

Comments

I torsdags så hade jag och några vänner till Alex morfars hus och hade en Bonfire och åt s´mores. Efter det så åkte vi hem till Alex och sovöver där.

I fredags så hade vi ingen skola så då åkte jag till gallerian med Viktoria. På kvällen så åkte jag och tittade på våran sista fotbolls match. Det var jätte kallt och ösregnade och vi i tennislagen var tvungna att stanna kvar efter matchen för att plocka upp allt skräp!

I Lördags så var det Halloween så på morgonen så ställde Laura ut de sista Halloween dekorationerna i trädgården. Vi lyssnade på Halloween music och gröpte ur/ gjorde ansikten på pumpor. Det var väldigt roligt. På kvällen så åkte jag med några kompisar och åt middag och sen åkte vi hem till Bailey och tittade när Royals spelade.

I går så åkte vi in till Kansas City och tittade Royals matchen. De vann matchen och vann därmed hela världs serien!
Imorgon så kommer de ha en parad inne i Kansas City. Flera skolor har ställt in skolan, så vi får gå och titta på paraden imorgon istället för att gå i skolan!

Hus dekorationer

Från i lördas när vi tittade på Roya lmatchen

Pepper blev också uppklädd inför Royalsmatchen! Han var överlycklig... :D

Från igår när vi tittade på Royals matchen i KC.

Likes

Comments

I Fredags så hade vi ingen skola för lärarna hade utbildningsdag. Så istället åkte vi till World´s of Fun vilket är en nöjespark här i Kansas City. Det var Emily, jag och Tommy som åkte tillsammans med några av våra vänner. Eftersom det är Halloween här snart så var det Halloween tema på World´s of fun. Alla som jobba där var utklädda och gick runt och skrämde folk. Hela parken var Halloween dekorerad och så hade de flera hemsökta hur som man kunde gå in i.
https://www.worldsoffun.com/

I Lördags så skypade jag med Lars och Kristin på morgonen vilket var väldigt kul. På eftermiddagen så åkte vi in till Kansas City och tittade när Royals spelade. Royals är deras baseball lag. De hade en jätte stor bildskärm på ett litet "torg" där massa människor samlades för att se matchen.

I söndags så åkte vi till Louiseburg Cider Mill. De gör sin egen äppelcider och munkar där som vi fick smaka. Det var jätte gott. De hade också en Corn Maze och en Pumpkin Patch där man kunde plocka pumpor.
http://www.louisburgcidermill.com/

World´s of Fun

Royal´s game. De färgade alla fontäner blåa eftersom det är Royal´s färg.

Vi försökte hitta en pumpa med det var lite utplockat!

Likes

Comments