Äntligen är det dags för mig att dra igång med bloggandet igen! Jag har haft en liten paus eller ja, ganska lång paus på grund av att jag haft väldigt mycket annat att lägga mitt fokus på senaste tiden. Det har blivit lite för mycket helt enkelt. Men nu är energin tillbaka och i can’t wait to dra igång igen!

Om ni följer mig på Instagram (@elinasnailart) så har ni säkert sett att jag har gjort ett inlägg om en frågestund tidigare, så jag tänkte ta och svara på några av era frågor!

Let’s go!


Vart kan man köpa de bästa produkterna som nybörjare?


Svar: För att köpa dom bästa produkterna krävs ett godkänt diplom, alltså behövs en bra utbildning som avslutas med ett diplom. Skillnaden på ett godkänt och ett icke godkänt diplom är att det finns även nagelutbildningar som inte är godkända, och hur kollar man då upp det? Det går att kolla upp vilka utbildningar som är godkända hos Sansa.
Det finns oändligt med produkter att klicka hem på olika sidor för även outbildade men det är inget jag rekommenderar, eftersom att det är härdplaster vi jobbar med och många produkter är väldigt allergiframkallande, eller ja, dom flesta produkter är ohälsosamma i outbildade händer. Man kan likna det lite med att en tandläkare skulle jobba utan en utbildning, och den personen skulle man ju inte välja att gå till… Eller?


Hur märker man om vissa nagelprodukter innehåller ämnet MMA?


För ett otränat öga kan det vara väldigt svårt att veta vad det är man får på sina naglar, därför försöker jag att informera väldigt mycket om just MMA-akryl. Det är faktiskt mycket vanligare än man tror och främst på NSS salonger (non standard salon) men det finns många sätt att igenkänna MMA (metylmetakrylat), här är några varningstecken!

DOFT - MMA har en väldigt stark söt doft.

BILLIGT - varför kostar naglarna någon hundralapp? det skulle aldrig fungera att ta ut någon slags lön om man gör naglar för någon hundralapp efter hyror, skatt, försäkringar, säkerhetsutrustning, PRODUKTKOSTNAD osv. Om man däremot köper dåliga billiga produkter och utrustning så kan priset ut till kund reduceras.

SNABBT - eftersom att priserna är så billiga ut till kund så krävs det ju många kunder på en dag, och därför finns det ställen som snittar ca 10 kunder om dagen och tiden blir under en timme per behandling.

FILNING - behandlingen börjas ofta med ett överfila naglarna, det krävs för att MMA ska fästa, detta märks ofta utav kunden.

BORTTAGNING - ÅTERBESÖK - kilas en tipp in under nageln och bänds bort? RUN! Detta sjuka fenomen har jag fått höra alldeles för ofta nu. Såklart behöver det inte i ALLA fall handla om just MMA, men många gånger görs detta för att MMA-akrylen är så pass hård och det tar låååång tid att lösa upp/fila av och som vi pratade om tidigare så ska det gå fort på dessa ställen!

Om ni vill läsa mer om vad MMA akryl är och hur det påverkar kroppen så har jag skrivit ett inlägg endast om det ( http://nouw.com/elinasnailart/mma-akryl-och-forstorda-naglar-26988939 )


Vilka är dom bästa tipsen för att få till snygga franska?


Att förlänga nagelbädden helt klart! Jag gör alltid någon slags nagelbäddsförlängning eller korrigering för att få till de snyggaste franska! Jag föredrar djupa smilelinjer för att få mer avsmalnad look, och tycker att dom gör sig bäst i formen coffin, ballerina. Men det är ju en smaksak.

Jag jobbar med Light Elegance och brukar förlänga nagelbädden med Cosmetic i grunden och bygga upp med Soft pink extreme och French tip.


Har du någonsin haft en elak kund? Isåfall berätta! Och känner du dig handikappad i så långa naglar som du har nu?


Oj oj oj where to begin? Haha nej men det skulle nog ta ett helt inlägg om att berätta om fenomenet med elaka människor inom servicebranschen, ni som vet, ni vet.. Jag vill absolut inte hänga ut någon här men kan tänka mig att göra ett inlägg om generellt konstigt beteende med inputs om vad jag träffat på för människor på jobbet. Stay tuned framöver!

Och angående mina naglar, dessa har självklart inte växt ut under en natt utan jag har successivt förlängt dem lite i taget under flera års tid, jag vet helt ärligt inte om jag hade kunnat vara utan dom haha.


I vilken ålder tycker du att det är ok att få sina naglar byggda?


Alla seriösa nagelterapeuter har en åldergräns på hur gamla sina kunder måste vara för att göra sina naglar. Jag har 16 årsgräns. Varför man har det beror på att yngre människor har större risk att bli överexponerade (allergiska), jag har skrivit ett helt inlägg om varför jag har 16 årsgräns i ett tidigare inlägg ( http://nouw.com/elinasnailart/2017/02 )


Vad är lättast att arbeta med? Gelé eller akryl?


Det är en smaksak, akryl är ett väldigt hårt material medan gelé är något mer flexibelt.

Akryl är ett pulver som blandas med en vätska och härdas av syre, ju varmare desto fortare härdar materialet.

Gelé är färdigblandat och härdas av uv/led.

Jag föredrar gelé alla dagar i veckan!Hoppas ni är nöjda med era svar!


Natti!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varför har jag 16års gräns?


Senaste tiden har jag fått frågor nästan dagligen om hur gammal man måste vara för att gå till mig och göra naglar, och varför jag har 16årsgräns med målsmans tillstånd.


Det är nämligen så att vi som arbetar med naglar jobbar med härdplaster. Och marknaden för dessa är enormt stor. Det finns väldigt många olika märken/material och det kan vara svårt att veta vilka märken som är bra och dåliga för ett otränat öga, det har jag skrivit om i ett tidigare inlägg.


Det allra viktigaste med nagelmaterial är hur allergena dom är. Vissa material har man alltså större risk att bli överexponerad av än andra. Det är också stor anledning till varför jag endast jobbar med light elegance ( förutom att dom är awweeesoome), just för att deras produkter är såpass "snälla" härdplaster kan bli.

Dom som är allergiska mot härdplaster kan i många fall få byggda naglar med light elegance men det betyder inte att det är okej att kladda runt utan handskar och så iallafall då det fortfarande är en härdplast (fast med betydligt minskad risk) som jag pratat om tidigare så är det inte roligt att bli allergisk. Det är en allergi som följer med livet ut och därför vill jag återigen tjata om hur viktigt det är att gå till en utbildad nagelterapeut med professionella produkter.


INGA produkter är 100% ofarliga i fel händer. Däremot är det helt ofarligt att gå till någon som har stenkoll på dessa delar. Allt handlar om personen som gör naglarna, du kan alltså till och med bli allergisk trots dom bästa produkterna om du går till fel person. Man blir tillexempel utsatt om man har brist på säkerhet, så som skyddsutrustning, utsug osv. Eller utsätter huden på något sätt för ohärdat material.


Nu till frågan haha..

Ju yngre man är desto större risk har man att framkalla allergier. Därför väljer ALLA seriösa nagelterapeuter att ha åldergräns. Det är för ERAN skull. Vi vill alltså inte riskera något. Jag älskar att jobba inom skönhetsbranschen men när föräldrar ringer och frågar om dom kan boka en nagelförlängning till sin 10åring känns det som att vi måste få ut den här informationen. Dessutom vill jag inte vara med att påverka skönhetsidealen bland minderåriga. Dessa beslut kan man ta själv som vuxen.


PS. Jag vill påpeka att naglar hos någon med rätt kunskap inte är farligt på något sätt, bara att ni ska tänka till lite extra vem ni går till, och att billigt och bra inte går hand i hand.


//Elinas Nailart

Likes

Comments

Godmorgon, middag eller kväll, tiden bara flyter ihop för mig just nu😂 denna vecka har varit minst sagt hektisk, men otroligt rolig! Jag har jobbat och jobbat dygnet runt känns det som. Det har blivit tidiga mornar och sena kvällar😖

Igår därimot var jag "ledig". Iallafall från salongen men det blir ju ändå att fixa med kvitton osv. Det är ju trots allt januari vilket innebär att det blir mycket med redovisningen för år2016, nu är det ju så att jag inte sköter min ekonomi själv men tro mig det blir mycket ändå😂 jag startade också upp mitt företag för några år sedan i månad januari så nu kommer alla slags fakturor och ändringar i försäkringar mm på posten✌

I onsdags blev det nya naglar till Thomas och Lovisa, dom går att se på min instagram eller i deras senaste Youtube videos/instagram💅

https://youtu.be/LQ_5WhWQjCk

https://youtu.be/H_4_iWk-tjs

Igår eftermiddag smällde min inte så efterlängtade migrän ut såklart (verkligen heeelt fel tillfälle). Så det blev att ligga i soffan hela eftermiddagen och kvällen med släckta lampor och en kall handduk på huvudet😩🔫 och att sova inatt var ju bara att glömma, och självklart så är den kvar även idag 😐 jag hatar att ligga i soffan och glo.. jag menar, jag har ju en massa energi i kroppen som vill ut, bara det att det känns som att jag får en kniv i huvet när jag ställer mig upp😝. alla tips är välkomna för att bli av med dethär. Jag vet ju egentligen varför jag får det. Som många av er vet så har jag endometrios vilket innebär att jag äter över mina ppiller (alltså äter jag inga sockerpiller) och får då heller inte blödningar. Så istället för mens/mensvärk en gång i månaden så kommer den här fruktansvärda huvudvärken. Någon som har liknande?

Nej men jag ligger väl kvar här och ruttnar✌
//Elinas Nailart

Likes

Comments

Nu är 2016 över och det är jag både glad och mindre glad över, det är så fruktansvärt skönt att få någon slags startgrop att ta nya tag ifrån! Jag skulle kunna sitta här och skriva att 2017 kommer bli mitt år och det bästa året ever och bla bla bla, men vad är egentligen framgång utan motgångar? INGENTING.


Det gäller att hela tiden lära sig nya saker, ramla ner på botten för att sedan kravla sig upp och inse sina krafter. Det är dessa krafter som får oss att fortsätta och veta vår styrka och det mina vänner, det är lycka! 🤗 Nog om mitt predikande haha.


Jag måste få prata om alla dessa nyårsnaglar som gör mig glad in i själen! Så mycket gliiiiiittteeer 😍 Och inte bara det, utan att få utgå ifrån kläder/smink/hår/smycken som mina kunder visar upp är så sjukt roligt! Att mina kunder har sånt förtroende för mig att dom kan hoppa in i salongen och säga " gör exakt vad du vill, det blir bäst då" ger mig verkligen ett kvitto på att dom litar på mig och min kunskap! Tack för det alla fina!🤗


Nu när stormen har lagt sig lite så blir det att sätta nya mål för mig och mitt företag. Jag vill inte kalla det för nyårslöfte av någon uttjatad anledning haha 🙈 utan att bara tänka lite extra på vad som får mig att må bra. Och för er som känner mig så ska jag försöka ha med mig matlåda till jobbet och börja sätta in lunch på mitt schema för första gången på 2 år 😂🔫 och att uppnå nya höjder med företaget och tacka ja till flera roliga saker som jag annars inte prioriterat när det gäller jobbet 🤗 slänger upp lite bilder på några nyårsnaglar!

God fortsättning!

/Elinas nailart

Likes

Comments

Nu har jag landat i soffan framför tven med fötterna i ett fotbad, jag kan inte sluta slappa efter den här fantastiska helgen.

I lördags tog jag och min sambo in på Elite Hotel Marina Tower (där också sturebadet har en spaanläggning), för att ladda upp batterierna lite vilket var välbehövt! På lördagen blev det en massa bubbel och god mat, och på söndagen blev det en hel del spaande med båda massage, kurbad och softande i poolen/ångbastu. I kurbadet fanns en eukalyptus badolja som jag verkligen fastnade för och blev tvungen att köpa med mig hem! Lägger upp en bild på oljan till den som vill hitta livets mening! Sååå nu sitter jag här och leker spa och vägrar komma tillbaka till verkligheten😂 nej skämt åsido, jag vill göra naglar nuuuuu! Men jag är verkligen jättenöjd med hotellet! Rekommenderas starkt! Och då är jag den kräsnaste människan på planeten när det hygien på offentliga ställen.

Nu har jag fått hem LEs nya kollektion som så fint är döpt till #lovemynailtech. När man inte tror att det kan komma några nya favoriter så står dom framför näsan på en återigen. Jag blev ju tvungen att direkt börja kladda och på mina naglar fick det bli den mörkgröna färgen #dontbelate med guld dekoration👌 vad tycks?

Jag funderar på att svara på lite frågor ifrån er i nästa inlägg, jag får väldigt många frågor på olika ställen så jag tänkte försöka samla några av dom här👍 så det är fritt fram att fråga på om allt mellan himmel och jord! Nu ska jag fortsätta leka morran och spaa vidare här hemma😂👊


/Elinas Nailart

Likes

Comments

Det här med paraffinbehandling är fortfarande ganska nytt för folk så jag tänkte berätta lite om det i syfte att rädda era torra höst/vinterhänder!


När mina kunder kommer så märks det av väldigt tydligt att det börjar bli både kallare och torrare luft ute på deras naglar/ händer och jag tjatar hål i huvudet på dom med nagelolja och återfuktande lotions! En paraffinbehandling passar alla för den kommande årstiden. Därför har jag gjort så att man kan förlänga sin bokade tid med 15 min med denna behandlingen för halva priset! Självklart går det att boka denna behandling separat med men till ordinarie pris. Alla tider/priser finns på vår bokadirekt.se

Själva behandlingen går ganska fort men hjälper otroligt mycket!


-Behandlingen börjar med en peeling för att få bort ytliga orenheter och överflöd av torr hud.


-Sedan doppar man ner händerna i omgångar i ett uppvärmt paraffinbad ca 3-5 gånger tills man har ett tydligt lager över hela händerna och låter det göra underverk i plasthandskar som stoppas in i uppvärmda frottéhandskar under en tid.


-Paraffinet tas bort och avslutas med handmassage med återfuktande handlotion.

Rena fuktboosten för våra stackars vinterhänder.


Paraffinbehandlingar är räddningen utav alla torra och fnasiga händer men går även ner på djupet och påverkar muskler och leder. Paraffinet ger näring till den torra huden och ökar blodcirkulationen men lindrar även smärta och stelhet vid reumatism eller andra ledbesvär, öppnar upp porerna och kapslar in fukt i huden.

Ett litet spa-treat för våra händer helt enkelt!// Elinas nailart

Likes

Comments

Och nu blev det oktober😂 Förstår ingenting! Vart tog september vägen? Men är det något som är bra med hösten så är det alla naglar jag får göra! Nu går många över från ljusa färger till lite mörkare och dovare och det gillar ju jag🙈slänger upp den bild på mina nuvarande, dock måste jag göra en påfyllning snart och har fått någon slags idétorka. Jag brukar alltid ha rosabandet naglar i oktober då det ligger mig väldigt varmt om hjärtat vilket jag tänkte nu med men jag tror jag måste skissa någon design till dom🤔


I veckan har jag jobbat så mycket jag bara kan trots min onda axel/bröstkorg.. Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart, troligen är den en inflammation och en statisk skada på vänster sida, jag hoppas att min naprapat kan trolla lite😃 I onsdags hade vi kundkväll vilket var lika roligt som vanligt, vi minglade runt lite och pratade om nya behandlingar/produkter och så. Jag älskar verkligen att träffa nya människor och stå och prata lite om vad jag gör, ofta känner folk till mitt jobb och mig som Elinas nailart men aldrig fått en bild av mig personligen vilket jag ska ändra på! Ni kommer alltså få ta lite mer del utav mig både här och på sociala medier✌

Kommande vecka blir lite som vanligt, det känns som att man får lite striktare rutiner till hösten på något sätt, självklart blir det än massa naglar men också inspelning av ett repotage för p3 (hoppas det blir denna vecka) jag kommer nog att skriva och lägga upp det när det är klart så stay tuned👌

// Elinas nailart

Likes

Comments

​❌☠Varning för långt inlägg men jag kände att jag måste informera om det här😂


I tisdags kom det in en kund till mig som bokat tid för att ta bort material som hon haft på naglarna sedan tidigare och sedan låta mig göra ett nytt set åt henne. Jag kunde ana att det inte var ett speciellt bra jobb som salongen tidigare hade gjort på henne då det var från en salong som är ganska "känd" för att inte vara vidare bra och dom var långt ifrån korrekt gjorda.

Många salonger använder nämligen MMA-akryl (metylmetakrylat) vilket är ohälsosamt för både kunder och teknolog, jag kommer till det lite senare i inlägget. Vi började med att lösa upp materialet i aceton som man måste göra med akryl (speciellt MMA akryl) och det tog ca 1,5 timmar att lösa upp!! Det är det första tecknet på att något verkligen inte stämmer. Men det var som jag fasade, alla naglar under var bladtunna och sönderfilade, varav ena hade fått nagellossning i mitten av nagelbädden.
Jag blir så ledsen att det finns folk som kallar sig för nagelterapeuter och förstör kunders naglar/hälsa när kunden helt omedvetande bara ville få lite fina naglar. Men det största problemet är att kunder inte är medvetna om detta, vilket jag anser att det måste bli ändring på!

MMA-AKRYL är en slags härdplast som bland annat används i framställning utav plexiglas, det är ett bindmedel i vissa färger och lim och används inom golvläggningsindustrin mm. Alltså ska denna härdplast ALDRIG någonsin komma i kontakt med varken hud eller naglar under vilka omständigheter som helst!
De här materialen är alldeles för hårda för att ha på naglarna! En nagel vill man ha flexibel för att den ska klara av vardagliga sysslor och följa kundens egna naglar så naturligt som möjligt. Man vill inte drämma i naglarna med MMA akryl kan jag lova, Du kan nämligen riskera att slå av hela din nagel ifrån fingret utan problem.

Det absolut värsta med MMA är  hälsoriskerna, man kan få svåra allergier av dessa ämnen så som andningssvårigheter, utveckla svår astma osv. Det är alltså verkligen inte värt att riskera att bli överexponerad på grund av att det är lägre priser eller går fort!
Dock är det många salonger som inte tar detta på allvar utan väljer att jobba med dessa material ändå, för att de köps in för nästan inga pengar alls. Ofta är det salonger i stora köpcentrum som har valt att ha lite "löpande band"-jobb och det tar typ 30 min för ett nytt set. Där ska första varningsklockan ringa.

Dessa material har ofta en väldigt intensivt och annorlunda söt doft och ofta är behandlingen långt ifrån smärtfri. Det krävs nämligen djupa räfflor i nageln för att MMA-akryl ska fästa vilket gör att behandlingen börjas med att få sina naglar sönderfilade som i framtiden kan leda till svåra nagelkomplikationer.
När naglarna väl är klara så kostar dom ofta inte mer än någon 100-lapp. Jag träffar så många människor som inte vet om det här och spontant känns det som att jag har en plikt att informera, för jag tror inte att man gör ett aktivt val att gå dit efter att fått veta vad som egentligen används. Hoppas jag.

Jag vill understryka att hur bra material/produkter man än jobbar med så handlar allt om att nagelterapeuten måste vara utbildad i vad man faktiskt jobbar med. Även bra produkter kan bli ohälsosamma i fel händer.

// Elinas nailart

Likes

Comments

Många undrar hur det här med debitering fungerar och varför många tar betalt för en tid som du inte kommit på?

Det är ganska ofta som kunder inte dyker upp på sin bokade tid, det innebär att nagelterapeuten i fråga inte får någon inkomst under dessa två timmar som du kanske inte orkade gå på den dagen, något roligare kom i vägen, du missade bussen, glömde bort eller helt enkelt blev sjuk den dagen, ja listan kan göras lång. Självklart är det väldigt tråkigt att man missar sin tid, men det enda jag kan ta hänsyn till i såna fall är just TIDEN och inte varför. Detta med 24 timmars regel är för att kunna ha möjlighet att få in en annan kund på den tiden vilket är omöjligt om man struntar i att komma.

När man bokar en tid hos mig så står det klart och tydligt att tiden måste avbokas minst 24 timmar innan behandlingen och man ingår ett avtal genom att godkänna det. Om inte debiteras man för sin tid precis som hos tandläkaren eller vilken läkartid som helst för den delen. Men varför har folk inte samma förståelse för det här när det gäller skönhetsbranschen?

Detta gäller också om man kommer försent till sin tid. Jag kan vänta en kvar in på tiden för att hinna med behandlingen och kommer man inspringandes 30 min försent så kan jag inte ta imot kunden. Ja, det är såklart skit tråkigt om man suttit i köer eller om tåget var försenat osv osv, men oavsett anledning så kan jag inte spola tillbaka tiden!


// Elinas nailart

Likes

Comments

 Jag får väldigt många frågor om "nagelmyter" som många fått höra genom vänner eller till och med från den som fixar deras naglar.( återigen en anledning till att alltid gå till en utbildad) så jag tänkte att vi en gång för alla reder ut några av dom! - Gelépulver?

Det är många ställen som erbjuder kunden gelépulver om denne inte vill ha akryl, detta är exakt samma sak! just AKRYL. Gelé är alltid i flytande trög form medans akryl är pulver+vätska som blandas framför kunden. Gelé doftar inte speciellt mycket medans akryl har en stak doft. Gelé filas alltid bort och akryl löses upp i aceton. det finns ingen blandning imellan dessa utan antingen är det akryl eller så är det gelé. Alltså finns det inget som heter gelépulver, utan är bara ett sätt för "terapeuten" att få ner kostnaden på materialet och få kunden att betala mer för sin behandling. Inte precis en Win win situation. 


- Måste naglarna andas ibland när man har material på?

Nej. Nageln består av keratin som är en död vävnad och behöver alltså inte andas eller vila ifrån materialet om det inte är så att nageln är skadad på något sätt.


-Vita fläckar på naglarna betyder att man har kalk, kalciumbrist?

Nej det stämmer inte. Fläckarna uppstår när man fått något slag eller tryck på matrix (där nageln bildas) och då växer dessa celler ut "omogna" och bildar en vit fläck. Man kan se på halvmånen vid nagelbandet att detta ställe är ljusare och det beror just på att nageln inte är färdigkeratiniserad, samma sak som sker när en fläck uppstått. Det finns företag som påstår att det är kalkbrist och säljer kosttillskott mot detta tillexempel. Det är falsk marknadsföring.-Konstnaglar skadar dina egna naglar.

Svar falskt! Dina naglar skadas inte utav materialet i sig. Däremot kan dom skadas om  terapeuten man går till överfilar på naglarna, eller om kunden inte sköter sina naglar tex river,sliter,biter på dom osv. Det är snarare bra för nageln att ha ett skydd!


-Det är farligt att ha konstnaglar förlänge.

Nej det är inte farligt att gå lite förlänge mellan återbesöket! Men jag rekommenderar att göra om naglarna var 4e vecka, inte för att det kan vara farligt annars utan för att nageln kan bli framtung om det växer ut för långt och då ökar risken för nageln att gå av långt ner vid islag. Jag har också fått frågan om folk som hört att naglarna kan mögla om man har materialet för länge vilket inte alls stämmer eftersom att om grundarbetet och rengöringen är korrekt gjort så finns det inga bakterier som kan växa. Däremot om man fått något släpp så finns det chans för bakterier att gro om man inte är noga med hygienen. Därför ber jag er alla att aldrig limma igen ett släpp, då har inte bakterierna någon möjlighet att komma ut.

Hoppas att ni får svar på era frågor! Och har ni flera så tveka inte på att höra av er! 🤗

// Elinas nailart 

Likes

Comments