Denna bild är lite som en "riktlinje" för mig att gå kring, för jag tycker att stilen på detta är så snyggt..

Vita / Gråa

Direkt av tänker jag att ta gardinerna, i samma färger också då de ger en snygg, fräsch och modern känsla.

Jag har även köpt mig en liknande sänggavel, fast utan de utstickande kanterna, samt med färre "knappar".

Denna har jag redan köpt, och det är det enda som jag faktiskt köpt till rummet än. Jag köpte den på Mio, du hittar den här .


Sen bädda med en massa kuddar och fluffiga täcken! <3


Kanske även någon fotpall liknande denna, om jag hittar någon i samma gråa nyans som sänggaveln. Den på bilden hittar du här .

Vita plädar vill jag också ha, kanske liggandes på fotpallen eller soffan..

Färgmässigt så har jag tänkt att satsa på vitt, grått och möjligtvis ljusrosa. Väggarna ska var vitmålade, och sänggavel och gardiner som ovan. So far, så är detta allt jag vet att jag vill ha på mitt rum.. Sen kanske en grå soffa, men vad ska man mer ha? En rosa matta? Ingen matta? Vart finns det snygga soffor? Soffbord?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag kör en motorsport som heter folkrace. Jag vet att många anser detta som en väldigt lurkig sport, men jag? Jag älskar den. Det är faktiskt svårare, roligare och jobbigare än vad man tror. Det kanske kan verka läskigt eller farligt, men med de bra skydden man har - kan inget farligt hända i princip.

Visst - däck och plåt flyger hit och dit men adrenalinet är alltid på topp. Under de 3 korta varven som man kör, gäller det att vara fokuserad varje sekund - för om inte, så har någon redan passerat dig eller så sitter du i diket.

Och vilken fantastisk gemenskap som folkracen bjuder på! Trots att man tävlar mot varandra, sträcker man oftast alltid ut en hjälpande hand - vilket ganska snabbt lönar sig. Och på festivalkvällarna, när alla har satt upp sina depåtält, dragit igång sin musik och sitter där och grillar kött... Börjar längta till folkracesäsongen igen nu!

Så till alla som tycker att folkrace är en lurkig sport, där man går runt med tjockismagar, dricker öl, lyssnar på dansbandsmusik och har oljiga händer... folkrace handlar om så mycket mer! Och det krävs träning, precis som vilken annan sport som helst - och folkarace är inte lätt, och det är inte för alla. Men kul är det, och jag tror att alla som ger det en ärlig chans skulle fastna för det. :p

Stämningen den är alltid på topp, när man med folkracebilen ska kö ett lopp ;)

Likes

Comments

Tyvärr hann jag inte knäppa kort innan vi började riva ut en del saker, men jag fick ett par bilder bara för att ge en inblick på hur lägenheten ser ut nu. Blir även kul att se skillnaden med slutresultatet sen. Här ovan ser vi köket, och här har vi rivit ut nästan allting. Köksluckorna ska förbättrings målas och handtagen ska bytas ut. Vi ska organisera om lite och byta saker som köksfläkt, bänkytor, kyl och frys osv. Rivningen är påbörjad iallafall!
Nedan ser vi badrummet som fanns, som ska bli mitt badrum - vi ska bygga ett nytt åt mamma och pappa. Här är det tänkt att vi ska kakla om väggarna och istället för den risiga duschen som stod här ska vi sätta upp en duschhörna, liknande det jag har här hemma. Toa och handfat ska givetvis också bytas.

Nedan finns ber bilder på olika ställen. Tanken är att eftersom det finns 2 dörrar in till lägenheten, så ska vi bygga upp väggar så att jag har en ingång som går till en hall, mitt badrum, min blivande walk-in-closet och mitt rum. Sedan får mamma och pappa den andra dörren som går till den andra delen av hallen, vardagsrummet, köket, deras sovrum osv. Det kommer alltså att bli som 2 lägenheter i en.

Detta nedan är mitt rum. Tanken är att vi ska sätta igen den befintliga dörren och göra en ny på långsidan, så att det går att göra så som jag beskriv innan. Sen ska väggarna jämnas ut och vitmålas, trappsteget ska tas bort, gardinstänger ska hängas upp, spotlights ska sättas i, nytt golv ska läggas osv... Jag tror att det kommer att gå att få mitt rum mysigt, trots att det är ganska litet. Idag var vi hit och satte i takpanelerna, det enda som saknas i taket nu är lamporna och listerna - sen är iallafall det klart.

Har tyvärr ingen bild på mamma och pappas sovrum, eller en helhetsbild på de ytor som finns kvar, men mer bilder kommer att komma i framtiden då vi rustar så snabbt vi bara kan! ;)

Likes

Comments

  1. Jag älskar att skriva listor. Det kan vara listor på bloggen (som denna), listor på vad jag måste göra i veckan, på prov och läxor, på ställen jag vill åka till. Jag skriver nog för ofta listor, om för många saker. Det gör mig lugn på något vis, och eftersom att jag i skolan är ganska stressad är det skönt att bara skriva ner allting på papper, för då vet jag att jag inte glömmer bort det.
  2. Jag längtar verkligen tills lägenheten i Spanien är färdigbyggd. Den kommer antagligen att vara klar till sommarn, och jag ser verkligen fram emot det. Då kommer vi bara behöva betala flygresan dit (sen lägenheten också såklart, men i framtiden när den är betalad). Vi har köpt en lägenhet i byggnaden till höger på bilden, på våningen längst ner - med stor balkong som är närmast det vänstra huset.

3. Jag är väldigt svartsjuk. Jag vill nog säga att jag inte är avundsjuk, men jag märker tydliga tecken hos mig själv att jag nog är en avundsjuk människa i vissa lägen. Dock tror jag att alla i grund och botten är avundsjuka, det handlar verkligen inte om att man inte har tillit till sin parter eller liknande, för det har jag verkligen

4. Jag älskar att dansa hemma till hög musik. Gärna framför spegeln och låtsas att jag är en super-star. Lika i duschen, där brukar jag sjunga som allra högst. Men alltså, vem gör inte det? En superklassiker ju! Vad i helsike skulle duscharna vara utan musik? Vad skulle ens livet vara utan musik?

5. Jag vill verkligen inte flytta till lägenheten i Sverige. Den är just nu så ful i mina ögon, och själva byggnaden är så ful.. För er som inte vet så ska vi alltså sälja vårt hus och flytta till en lägenhet. Vi kommer självklart att rusta upp den och anpassa den efter hur vi vill ha det så jag tror i slutändan att det kommer att bli bra. Det jag funderar på är ju hur folk tycker, för jag menar.. om man flyttar från hus till lägenhet, betyder det väl att man har dåligt med pengar? Självklart är det inte alltid så, men jag har fått för mig att det är så som folk tänker... Dock är inte detta fallet för oss, och säkert inte för många andra heller! :)

Instagram, @elinasigvardsson

Likes

Comments

Igår var jag & Olle i Gävle med Olles pappa och åt på O’Learys - en mysig resturang & bar, med hur många TV skärmar som helst som visade en hockeymatch.

Jag tog:

”New England chicken Salad” - grillad kyckling, saftig honungsmelon, smulad getost och toppad med rostade pumpakärnor.

Tro det eller ej... EN MATBILD

Det blev inte den bästa kvalitén på bilderna, men jag kände inte riktigt för att sitta där med blixt och ta bilder på menyn och maten som om jag aldrig tidigare ätit ute..😂

"What if I told you that youo can eat food without taking photos of it!?" :o Nope, still don´t believe that

Salladen var väldigt fräsch, tyckte dock att det blev aningen för mycket sallad och brieost. Kycklingen var god, men lite för torr (minuspoäng). Brukar i vanliga fall inte äta rödlök men jag gjorde det nu, mest kanske för att Olles pappa inte skulle tycka att det var fånigt att sortera ut dem (vilket han säkert inte skulle tänkt på men ändå). Måste säga att det faktiskt blev väldigt gott med rödlök till! :O

Jag uppdaterade även INSTAGRAM för första gången på två månader typ... (bilden till vänster). Du hittar mitt instagramkonto med ett enkelt klick här.

Likes

Comments

Förra veckan gjorde jag mitt gymnasieval. Jag har alltid varit säker på vilket program som jag vill gå, men inte riktigt vart. Dock så när vi fick inloggningen till gymnasievalet blev jag helt osäker.. då kändes det plötsligt som att alla andra program verkade så mycket roligare än det jag alltid tänkt mig. Göranssonska skolan lockade en hel del, men det slutade ändå med att jag valde det jag alltid planerat, Naturvetenskap. Jag sökte skolan som är närmast mig, för jag HATAR verkligen att åka buss och skulle därför inte tycka om att pendla till Gävle/ Falun varje dag. Så Bessemmer (Sandviken) fick det bli. (ja, om jag kommer in då). Som andra hand har jag valt NANA på NTI gymnasiet i Gävle oc tredje NANA på Vasa i Gävle. Tror dock att jag kommer att komma in på mitt förstahandsval.

Jag kan inte annat än känna: OJ, vart tog högstadiet vägen? För shit vad fort tiden har gått, verkligen. Jag kommer sakna min klass väldigt mycket, för att vi har alltid varit en tyst, lugn och skön klass som man alltid har känt sig trygg i. Kommer att sakna alla andra som man känner då ingen av mina vänner tänker välja natur. Men som alla äldre råder, "välj inte efter dina vänner". Jag har bara valt efter den utbildning som jag behöver för att sen kunna komma in på läkarlinjen utan att behöva gå den långa vägen genom konvux och läsa till ämnen. Sen kanske jag kommer att behöva läsa upp några betyg från NA, men jag hoppas att det inte ska behöva vara nödvändigt. 📝 Hoppas även att min lilla hjärna står ut 3 år på natur, för efter det väntar bara typ 5 år högskola + 2 AT år! Jippie

Likes

Comments

Som barn har man inget filter och man säger rakt på sak vad man tycker. Men här är 5 bilder som visar några kloka saker barn sagt, som vi alla borde tänka på i vardagen.

1. Alla kläder är unisexkläder

2. Det är insidan som räknas

3. En unge som tröttnade på tjatet (min favorit)

4. En unge som håller hårt på sina regler, och inte upplevt godissuget än

5. Det är ingen skillnad på någon, hudfärgen är bara en färg

Likes

Comments

Glada låtar med lätt melodi och härliga texter som är lätta att sjunga till kan vara bland det bästa som finns. Som denna lista skapad av spotify, hur skön är inte den? Brukar lyssna på den när jag känner mig trött eller stressad, så känns det jämt lättare att t.ex. göra klart en uppgift. Happy music - happy life.

Likes

Comments

När jag skriver detta är klockan endast 9 på morgonen, svensk tid. Det har redan dött 11 870 människor av att de inte har fått tillräckligt med mat. Samtidigt är det 824 314 140 stycken människor som är undernärda i världen just nu. Dessa två summor ökar varje sekund. Det är väldigt svårt att tro på detta, då det "bara" är siffror på en hemsida, men det är inte" bara" siffror, det är riktiga människor. Det är 11 870 människor, för mycket som idag har svultit ihjäl. Av dessa är troligtvis de flesta barn, då det är vanligt att man dör innan vuxen ålder i dagens U- länder.

Vi måste kunna erbjuda tak över deras huvud, daglig mat, rent vatten och sjukvård. Men hur? Varför reagerar inte världen mer?

Tänk på barnen i I- länderna, som blir ledsen om de inte får en iPhone X eller nya kläder, medans barnen i U- länderna inte ens får det vi ser som en självklarhet - hus, mat, vatten, kläder, dusch och sjukvård. . Jag önskar så mycket att jag hade haft en lösning på detta, eller värdens politiker.

"Ta från de rika och ge till de fattiga"

Världens rika länder är dem som borde reagera. De borde donera en summa pengar till de fattiga länderna, genom en organisation , där det är något som alla över hela världen kan bidra i och pengarna går bara till att utveckla alla U- länder till I - länder. Bygga sjukhus, lägenheter, bygga upp en politik, införa fungerande polissystem och liknande. Allt som krävs för att människorna i de utsätta länderna ska få det bra, inte bara kortvarigt. Självklart är detta ingen kort process och ingen billig, men med alla rika länders ekonomi bör det inte bli något problem att land för land, för bättra människans livsvillkor och tillfredsställa deras behov. Eller?
Det är såna här tankar jag resonerar kring just nu, varför ska de tvingas leva ett dåligt liv bara för att de föddes i ett dåligt land? Bara för att de föddes in i fattigdomen?

#helpkidsinneed

Klicka här

för att komma till länken som visar en massa olika aktuella siffror som uppdateras varje millisekund.

Jag kan ärligt säga att jag inte är så insatt i detta, jag vet inte vad vi i världen har gjort och vad vi kommer att göra för att förbättra detta, men eftersom att man inte hör om det så ofta så kan det inte vara något speciellt stort ämne som folket lägger fokus på att lösa. Det jag menar är att mina resonemang inte är byggda på fakta, det är bara mina tankar som slog mig när jag såg dessa sjuka siffror.. som redan under tiden jag skrivit detta har ökat med säkert 1000 människor.. Det gör ont i mitt hjärta hur orättvis världen är... Tack alla organisationer som faktiskt gör något.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Klicka här för en länk som jag hittade nu i efterhand, som jag rekommenderar dig att läsa.

Likes

Comments

Många ser skolan som jobbig och onödig, men i jag tror att alla vet att det är den som grundar din framtid. Lärare avgör hur du arbetar på lektionerna, d.v.s. om du helst pratar med vännerna eller om gör det du ska. De bedömer även dig under diskussionerna, så det gäller att vara alert och kunnig, svara på de frågor du kan och ställ frågor på det du inte kan. Det kan också vara bra att jobba extra hemma, för att få den sista lilla stunden att finslipa ditt arbete. Att ha förkunskaper, d.v.s. att man redan har läst på en del av det kommande arbetsområdet, hjälper alltid. Men här kommer 5 tips som kommer att göra pluggandet lite enklare.

1. Anteckna

Ha med papper och penna, och skriv ner allting som läraren säger, med egna ord. På detta vis lär du dig extra medans du skriver, du är mer uppmärksam på lektionerna och visar ditt intresse. EXTRA viktigt är att alltid skriva ner informationen de skriver på tavlan, för de som skrivs på tavlan är ofta något som är viktigt att kunna.

2. Använd överstrykningspenna

I böcker eller i dina anteckningar kan det hjälpa mycket att du stryker under alla viktiga ord eller begrepp. Dels ser det mycket roligare ut i anteckningarna med färger, och sen kommer ögonen uppmärksamma dessa ord när du sedan läser igenom texten.

3. Dela upp arbetet 

Sitt inte kvällen inte och tokplugga, direkt när du får en uppgift - planera när du ska göra vad. Tänk att du kanske lägger 20 min varje morgon, och 30 min varje kväll på den, på så vis arbetar du mer effektivt, då din hjärna koncentrerar sig bättre i korta stunder, och det blir mycket mindre stressigt.

4. Skriv en lista

Skriv ner alla läxor och arbeten som måste göras, och tills när de ska vara klara. Detta gör att du inte glömmer bort någon läxa, och känslan att bocka av en punkt på listan är verkligen skön! Om du/din skola har Office 365, så det där ett väldigt bra program som heter "planner", där du kan fylla precis detta.

5. Återberätta

Jag lär mig väldigt mycket genom att skriva, så alltid när jag har läst en svår/viktig text brukar jag alltid skriva om den med egna ord och återberätta det viktigaste från det. Jag lär mig då snabbare, hjärnan lägger det på minnet, och det är mycket enklare att läsa anteckningar som jag själv har skrivit, då det är ord som jag valt och som jag kommer att komma ihåg.

Utöver dessa så kan det alltid vara skönt att ha en städad miljö där du sitter skönt, med bra belysning när du pluggar. Ta med dina anteckningar hem i god tid innan provet, så kan du läsa igenom en liten bit i taget. Hoppas dessa hjälpte något.😊

Likes

Comments