Vegetariska broccoli och blomkålsbiffar

God förmiddag🤗 Hos mig strålar solen idag och det finns inte ett ända moln på himlen. En perfekt lördag helt enkelt!! Jag ska snart dra mig iväg till gymmet för att köra ett grymt överkroppspass allá Anna Stålnacke (bästa youtubern och PT atm om man frågar mig). Men innan dess så tänkte jag att jag hinner svänga upp receptet på vad vi åt till middag igår. Jag var såklart tvungen att testa någonting nytt, så jag svängde ihop ett recept på vegetariska blomkåls & broccolibiffar och tro mig när jag säger att det blev en 10 poängare😍😝

När jag kommer på nya recept, så brukar jag oftast vara sugen på någonting. Som igår när jag var sugen på blomkål och broccoli, ja då fick det helt enkelt bli vegetariska biffar av ljust det!😊💕 Självklart har jag kryddat till biffarna med ännu lite godsaker som t.ex parmesanost. Men i sin helhet så är biffarna väldigt enkla att laga och självklart jättegoda!! Till biffarna serverade jag ris och en enkel men väldigt god currysås, som jag har smaksatt med äpple eftersom äpple ger en härlig sötma till såsen och dessutom bryter av den starka currysmaken. Ja, ni hör ju själva.... detta kunde helt enkelt inte bli någonting annat än gott!

Här kommer mitt recept:

Vegetariska broccoli & blomkålsbiffar (4 port)

Ingredienser

250 gram färska broccolibuketter
250 gram färska blomkålsbuketter
3 ägg
0,75 dl osötat ströbröd
2 dl riven parmesanost (lagrad i 22 mån)
1,25 tsk salt
+ Mild olivolja till stekning

Till servering

4 portioner ris
currysås (eller vilken annan sås man gillar)

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka blomkål och broccoli.

3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull och lägg i broccoli/blomkåls-hacket. Låt dem koka tills de blir mjuka (ca 3-4 min). Häll sedan av i ett durkslag och låt allt vatten rinna av.

4. Blanda äggen med ströbrödet i en bunke och låt stå och svälla i ca 3 min.

5. Finriv parmesanosten på ett rivjärn.

6. Blanda blomkålen och broccolin med ägg/ströbröds-blandningen, samt övriga ingredienser.

7. Hetta upp en stekpanna med olivolja och börja forma biffar.

8. Stek biffarna i ca 2-3 min på varje sida (eller tills de får en vacker gyllenbrun färg).

9. Sätt in biffarna i mitten av ugnen i 10 min.

10. Ta ut biffarna ur ugnen och servera tillsammans med ris och eventuellt currysås.

Smaklig Måltid!!!🤗

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229