Skurna syltkakor

Hej allesammans!đŸ€—â€ïž igĂ„r bakade jag dessa goda syltkakorna! De blev verkligen jĂ€ttegoda och spröda. Idag tog mamma med sig ett gĂ€ng till jobbet och bjöd kollegorna pĂ„!💕â˜ș

Jag gjorde en lĂ€ngd med jordgubbssylt och en lĂ€ngd med blĂ„bĂ€rssylt. BĂ„da blev sĂ„klart jĂ€ttegoda. Om ni har en stund över eller bara Ă€r sugna pĂ„ att baka sĂ„ Ă€r dessa ett perfekt val!❀ HĂ€r kommer mitt recept:

Skurna syltkakor ca 26 st

Ingredienser

125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 Àgg
3,5-4 dl vetemjöl
0,75 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 0,5 dl hallonsylt
Ca 0,5 dl blÄbÀrssylt

Gör sÄhÀr

1. MÀt upp smör, vaniljsocker och strösocker. LÄt stÄ framme sÄ smöret bli rumsvarmt. Vispa sedan ihop till en smet. AnvÀnd gÀrna elvisp (du kan fortsÀtta anvÀnda elvispen i alla följande steg i receptet tills kakdegen Àr klar).

2. TillsÀtt Àgget och bakpulvret och vispa till en jÀmn smet.

3. Rör sist i vetemjölet och blanda tills det blir en fin formbar deg.

4. Dela degen i tvÄ delar och rulla lÀngder, som du lÀgger pÄ en plÄt med bakplÄtspapper pÄ. Platta till lÀngderna och gör sedan en fördjupning i mitten av lÀngden. Fyll fördjupningen med sylt.

(TÀnk pÄ att anvÀnda en sylt som Àr fast och inte för rinnig, dock Àr nÀstan all sylt som man köper fast. SÄ det Àr nog mest med egentillverkad sylt man fÄr vara uppmÀrksam pÄ detta.)

5. GrÀdda lÀngderna mitt i ugnen i 175°C i ca 17-22 minuter.

6. Tag ut lĂ€ngderna och vĂ€nta i 10 minuter innan du skĂ€r lĂ€ngderna i sneda bitar. Klart! Nu Ă€r det fika dagsđŸ€—â€ïž

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229