Pastasallad

Hej svejs! Hoppas ni mår bra denna lediga Kristi-himmelsfärdsdag 🤗❤️ Idag tänkte jag tipsa er om min allra godaste pastasallad som är ett riktigt vinnande koncept på sommaren, när man inte orkar laga värsta lunchen❤️ Min pastasallad är enkel att laga och dessutom supergod och den ger en bra mättnadskänsla!!❣️😋 Kanske svänger ni ihop den till dagens lunch?!🤗💕

Här kommer mitt recept:

Pastasallad á la Elina (4 portioner)

Ingredienser
650-700 gram kyckling
150 gram parmaskinka
3 dl fryst majs (som kokas)
½ stor gurka (gärna ekologisk)
1 påse bladspenat á 65 gram
7-8 dl okokt flerfärgad pasta
Salt & peppar (att krydda kycklingen med)
Olivolja (att steka kycklingen i)
Ev Ceasardressing till servering (gärna Felix)

Mina damer och herrar såhär gör ni:

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Rensa och dela kycklingen i små bitar och krydda med salt & peppar.

3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen. När kycklingen är genomstekt så lägger du över den i en skål.

4. Koka den frysta majsen enligt anvisning på förpackningen (eller använd majs på burk).

5. Rensa parmaskinkan på fett och dela den i små lagom bitar.

6. Dela gurkan i lagom stora bitar (jag delade en gurkskiva på 4).

7. Ta fram en stor glasskål och varva alla ingredienser med varandra. Toppa tillsist pastasalladen med lite extra majs! OBS! (pastasalladen ska vara ljummen, så du kan med fördel börja laga den 1 timme innan den ska serveras).

Om ni vill så kan ni även servera pastasalladen som en del av er sommar-buffé! Det fungerar alldeles utmärkt och kommer säkerligen göra gästerna nöjda och glada🤗❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229