Kycklingwok med äggnudlar

Hej på er! Idag är det lördag och det betyder att man ska laga någonting extra gott till kvällens middag!❤️ Om du tänkt bjuda in några vänner, släkt eller bara äta middag med familjen, så har jag den perfekta maträtten! Kycklingwok med äggnudlar är bara hur gott som helst och dessutom superenkelt att laga!❤️🤗 Här kommer mitt recept:

Kycklingwok med äggnudlar (5-6 portioner)

Ingredienser

800 gram kycklingfilé
1 stor röd paprika
½ stor purjolök
2 burkar kokosmjölk á 400 ml
1-1,5 dl mjölk
1 1/2 pkt äggnudlar á 200 gram
1,5 tsk sambal oelek
1 flaska oyster sauce á 150 ml
1 burk minimajs á 200 gram (avrunnen vikt)
2 burkar vattenkastanjer á 200 gram (avrunnen vikt)
1 tsk salt + salt och peppar (att krydda kycklingen med)
Mörk maizena (till redning)
Olivolja (till stekning)

Gör såhär

1. Ansa och skär purjolöken i breda strimlor. Skär också paprikan i strimlor. Häll av spadet från vattenkastanjerna och minimajsen. Dela sedan minimajsen i mindre bitar.

2. Hetta upp en wokpanna med olivolja och stek purjolöken och paprikan, tills de nästan är mjuka. Tillsätt sedan vattenkastanjer och minimajs och stek i 2-3 minuter. Lägg sedan över grönsakerna i en skål.

3. Ta fram en tjockbottnad kastrull och tillsätt kokosmjölk, mjölk, sambal oelek, oyster sauce och salt (1 tsk). Låt såsen koka upp och red sedan av den med maizena. När såsen nått önskad konsistens, så stänger du av värmen på plattan och låter den stå kvar.

4. Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

5. Rensa och dela kycklingen i strimlor, samt krydda den med salt och peppar. Hetta upp wokpannan med lite olivolja igen och stek sedan kycklingen, tills den fått fin färg och är genomstekt.

6. Häll grönsakerna på kycklingen och blanda runt. Tillsätt sedan de kokta äggnudlarna och såsen och blanda allt väl. Klart! TIPS: Servera gärna kycklingwoken med en klyfta lime (pressa över lite limesaft på din portion).

Smaklig måltid😊❣️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229