Kyckling stroganoff med ris

Äntligen höstlov!!!🤩🍂🎃

Som jag har längtat i flera veckor nu och äntligen är höstlovet här!!! Det känns så skönt att äntligen få koppla bort skolan från hjärnan ett litet tag☺️❤️ Jag och mamma ska faktiskt åka upp till Stockholm på halloween afton för lite tjejmys och shopping 🛍 Det ska bli så kul och mysigt!!❤️

Hursomhelst, så lagade jag denna urgoda kyckling stroganoffen med ris för några dagar sedan och det blev en riktig succé tyckte hela familjen!!🤩 Den här kyckling stroganoffen är en variant på den klassiska korv stroganoffen, fast den är mycket godare om du frågar mig🤗 Jag har bland annat syrad grädde och bbq-sås i kyckling stroganoffen för att få in lite syra och rökighet. Egentligen så är jag inte så förtjust i bbq-sås, men jag tar inte så mycket (bara en liten tuch) och min bror älskar bbq-sås, så han var väldigt glad!☺️❤️

Nog med prat....Nu ska ni få receptet:

Kyckling stroganoff med ris (4-5 portioner)

Ingredienser
2 stora gula lökar (alt 3 normalstora)
900-1000 gram färsk kycklingfilé
350 gram färska champinjoner
10 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
2 msk bbq-sås
1 pkt á 70 gram babyspenat
5,5-6 dl mjölk
3 dl syrad grädde
4 msk kycklingfond
1-1,5 tsk salt + (salt och peppar att krydda kycklingen med)
0,5 dl fryst persilja
Mörk maizena (till redning)
Olivolja (till stekning)

Gör såhär

1. Skala och strimla löken, skölj och skiva champinjonerna, samt rensa och skär kycklingen i strimlor. Krydda kycklingen med relativt mycket salt och svartpeppar.

2. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och stek löken och champinjonerna mjuka. Lägg sedan över de i en skål.

3. Hetta upp stekpannan med olivolja igen och stek kycklingen tills den får gyllenbrun färg. Lägg därefter tillbaka löken och champinjonerna i stekpannan tillsammans med kycklingen och blanda.

4. Tillsätt syrad grädde, mjölk, kycklingfond, tomatpuré, dijonsenap, bbq-sås, babyspenat, fryst persilja och salt. Blanda väl och låt stroganoffen koka upp och sjuda i ca 5 min.

5. Red av kyckling stroganoffen med mörk maizena (tills den når önskad konsistens). Klart! Servera med ris 🍚

Smaklig Måltid!! 🥘🤗❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229