Kyckling med grönsaksbulgur

Oj vad tiden går fort nuförtiden!! Redan fredag???!! Och höstlov om 1 vecka!!😬😍❤️ Wow🤩 Någonting annat som också är wow🤩 Är middagen jag lagade igår!!🙏🏻 Kyckling i ugn med grönsaksbulgur blev verkligen hur gott som helst och dessutom väldigt enkelt och snabbt att laga!!😍👌🏻 Ni ska självklart få receptet, här kommer det:

Kyckling i ugn med grönsaksbulgur (4 portioner)

Ingredienser

Kyckling:
800-900 gram kycklingfilé
Salt och svartpeppar (att krydda kycklingen med)

Grönsaksbulgur:
4 port bulgur (2,5-3 dl okokt)
1,5-2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 krm salt (går att utesluta)
150-200 gram färska sockerärtor (frysta funka också)
350-400 gram färska champinjoner
2 påsar babyspenat á 70 gram
+salt (att krydda champinjoner och sockerärtor med)

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Kyckling: Rensa och krydda kycklingen med salt och peppar.

3. Kyckling: Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen, tills den fått en gyllenbrun yta (den ska inte vara genomstekt).

4. Kyckling: Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in den i ugnen i ca 10-15 min (beroende på tjocklek).

5. Grönsaksbulgur: Koka bulgurn med grönsaksbuljongen och salt.

6. Grönsaksbulgur: Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek champinjonerna tillsammans med babyspenaten. Krydda med salt.

7. Grönsaksbulgur: Koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 3-4 min. Häll av vattnet när de är klara.

8. Grönsaksbulgur: Varva bulgur med champinjon/spenatblandningen och sockerärtorna i en stor serveringsskål.

9. Servera grönsaksbulgurn med den ugnsbakade kycklingen. Bon apetit!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229