Krämig räkpasta med smak av vitt vin

Hej! Oavsett om ni jobbar i helgen eller är lediga, så tycker jag att ni ska unna er en god och lyxig middag och vad passar då bättre än en riktigt fräsch och god räkpasta med smak av vitt vin, citron och parmesan!! Jag är säker på att ni kommer att älska receptet!🤗❤️

Det tog inte lång tid innan familjen åt upp precis all mat!! Alla var jättenöjda och glada!❣️😋 Här är mitt recept:

Elinas fräscha skaldjurspasta med vitt vin (4-5 port)

Ingredienser

1 STOR gul lök
1- 11/4 dl vitt vin (Chardonnay Grillo)
2 STORA vitlöksklyftor
4 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1/2 – 1 msk pressad citron
11/2 - 2 dl riven parmesanost (zeta 14 mån)
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse babyspenat (valfritt)
Olivolja (till stekningen)
2 burkar av ”garants stora räkor” (340 gram räkor)
Ljus maizena till redning
400-500 gram tagliatelle (400 gram för 4 port och 500 gram för 5 port)

Gör såhär

1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka al dente.

2. Hetta upp en STOR stekpanna med olivolja. Strimla den gula löken och lägg i stekpannan. Lägg i spenaten och pressa i vitlöksklyftorna. Rör om och stek någon minut.

3. Tillsätt vinet, matlagningsgrädden och mjölken och låt koka ihop i ca 1 minut. Lägg sedan i parmesanosten och låt den smälta.

4. Tillsätt citronsaft, salt och peppar och rör om. Red av såsen med lite ljus maizena (maizenan ger en krämigare pasta).

5. Sänk värmen till det lägsta på pastasåsen och blanda sedan ihop pastan med såsen. Rör tillsist ihop räkorna med pastan och servera genast.

Tips! Häll i lite citronsaft i en sprayflaska och spraya på pastan innan servering! Smaklig måltid!


Hoppas att det ska smaka!!❤️🤗

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229