Krämig Halloumipasta med smak av cheddar & karamelliserad lök

Hej igen! Det blir bara fler och fler läsare på min blogg. Jättekul att så många hittat hit och följer bloggen tycker jag🤗❤️

Idag tänkte jag tipsa om mitt recept på en riktigt god och krämig halloumipasta! Den blir verkligen så fruktansvärt god och krämig!😍Ni bara måste prova!

Krämig halloumipasta med smak av cheddar och karamelliserad lök (4-5 portioner)

Ingredienser

400 gram halloumiost
1 normalstor gul lök
2 normalstora vitlöksklyftor
3 tsk japansk soya
2 dl matlagningsgrädde
1-2 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ påse bladspenat (ca 40 gram)
100 gram soltorkade tomater
2 dl finriven cheddarost (gärna Kvibilles, lagrad i 18 mån)
2 burkar (4 dl) lätt crème fraiche med smak av karamelliserad lök och cheddar
1-1,5 dl rött vin (valfritt, ger en lite vuxnare smak)
Olivolja (till stekning)
4 portioner pasta (motsvarar 9 dl okokt, använd gärna campanelle)

Gör såhär

1. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja. Skala och strimla löken, samt klipp spenatbladen i små bitar. Lägg i löken och spenatbladen i stekpannan och pressa i vitlöksklyftorna. Stek tills allt blivit mjukt, dra sedan bort stekpannan från värmen.

2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

3. Riv cheddarosten på ett rivjärn, samt dela och kärna ur de soltorkade tomaterna.

4. Ta fram en bunke och häll i crème fraichen, matlagningsgrädden, soyan, cheddarosten (eventuellt det röda vinet), saltet och svartpepparn. Blanda allt väl.

5. Ställ stekpannan med lökblandningen på värmen igen. Tillsätt all sås från bunken till stekpannan och koka upp. Låt koka ca 2 min.

6. Skär halloumin i lagom stora bitar. Hetta upp en annan stekpanna med olivolja (ca 2 msk olivolja) och stek halloumin på hög värme, tills den fått en fin gyllenbrun färg.

7. Tillsätt nu pastan, halloumin och de soltorkade tomaterna till stekpannan med såsen. Blanda ordentligt och servera genast!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229