Kassler stroganoff med ris

Hej allesammans!! Det lider mot jul och imorgon börjar jag min sista skolvecka innan det blir jullov!! Det ska bli så skönt och mysigt att fira jul igen!🎄🎅🏻

Denna söndag och tredje advent så tänkte jag bjuda på mitt bästa recept på en riktigt god kassler stroganoff!!

Kassler stroganoff med ris 4 portioner

Ingredienser
600-650 g kassler
1 stor gul lök
1 1/2 stor röd paprika (kan bytas mot 1-2 burkar ananas)
1 påse babyspenat á 70 gram (valfritt)
4 1/2-5 msk tomatpuré
1 dl chilisås (osötad om man vill)
3 dl matlagningsgrädde
4-4 1/2 dl mjölk
1-1 1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Ljus maizena (till redning)
Lite olivolja (att steka i)
4 portioner ris

Gör såhär

1. Strimla löken och paprikan (alt häll av saften från ananasen och dela den i bitar).

2. Skiva kasslern i centimeterstora stavar.

3. Stek paprikan och löken mjuk (tillsätt också babyspenaten). (Om du väljer ananas istället för paprika så tillsätter du den när grytan är klar och rör om). Häll över i en skål medans du steker kasslern.

3. Stek kasslern på hög värme så att den får ordentligt med färg. Sänk värmen och tillsätt lökblandningen igen.

4. Blanda i tomatpurén och stek med någon minut (på det sättet får du en mer fyllig smak).

5. Blanda i chilisås, matlagningsgrädde och mjölk. Låt grytan koka upp. Smaka av med 1-1 1/2 tsk salt och 1/2 krm svartpeppar.

6. Om du vill, så kan du gärna strö över lite färsk eller fryst hackad persilja innan servering.

7. Servera grytan med kokt ris och en god grönsallad.

Många kramar från mig!!❤️🥰

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229