Kålpudding med potatis, gräddsås och lingon

Jag älskar verkligen husmanskost!!🤩 Denna kålpudding med pressad potatis, gräddsås och lingon blev en riktig succé hemma hos mig!! Den får mig att längta ännu mer tills jag får träffa mormor och morfar på höstlovet, eftersom de alltid bjuder på klassisk svensk husmanskost som är super goooood!!😍❤️😝 Hursomhelst, så tänkte jag såklart dela med mig av receptet:

Kålpudding (4-6 portioner)

Ingredienser
800 gram nötfärs
2 dl matyoghurt 10%
3 msk kalvfond
3 msk japansk soya
1 stor gul lök
1 ägg
1 kg vitkål
1 msk ljus sirap
0,5-1 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
Smör (till stekning av vitkålen)

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Kålen: Skölj och strimla vitkålen fint. Stek vitkålen i rikligt med smör i en stekpanna, tills den mjuknat. Tillsätt 0,5-1 tsk salt, 0,5 krm vitpeppar och 1 msk ljus sirap. Blanda runt ordentligt.

3. Färsen: Skala och finhacka löken. Blanda lök, nötfärs, ägg, kalvfond, yoghurt, soya och ev 0,5 tsk salt i en bunke.

4. Fördela färsen i en lagom stor ungsform och toppa med kålen.

5. Sätt in kålpuddingen i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter.

6. Servera kålpuddingen med potatis, potatismos eller pressad potatis och gräddsås, samt rårörda lingon!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229