Nu har jag inte skrivit på ett tag, och det är eftersom jag inte vill att den här bloggen ska handla enbart om mitt liv, jag vill ju skriva om det jag har riktat in mig på. Men just nu så ägnar jag mest mina tankar till skolan och mina vänner, eftersom jag ska sluta nian och det är en rätt stor omställning för mig faktiskt. Jag är både ledsen och spänd inför vad som kommer att hända.

Jag har en vana av att bli fäst vid personer som jag träffar ofta, till exempel mina klasskompisar. Jag förstår väl själv att jag aldrig kommer att prata mer med vissa, men det är jobbigt för mig att ta in. Det ända jag kan göra är att verkligen ta vara på klassdagen imorgon och skolavslutningen på fredag. Men det känns bara så himla sorgligt!

Jag är i alla fall rätt så taggad på sommarlov, känns som om jag har väldigt mycket inbokat och det är jag glad för.. även om det kommer finnas tid för att ta det lugnt också. Så jag hoppas att det här blir en bra sommar!

Nu får jag avsluta med att önska er ett bra sommarlov!

PS. Har precis börjat läsa Den unga eliten och den verkar bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Så idag har det varit den sista "riktiga" dagen i nian, alltså den sista dagen med lektioner. Helt sjukt att allt är över nästa fredag, jag har gått på den här skolan i NIO ÅR! Det är sjukt! Vi har vuxit så himla mycket tillsammans och jag trivs här så bra.

I morse läste jag ut The Maze Runner: I dödens stad av James Dashner. Jag kan egentligen inte säga så mycket om den här boken utan att spoila de två första böckerna i trilogin, så det tänker jag inte göra heller. Om du har gillar de två första böckerna är det helt klart värt att läsa slutet (även om det är sorgligt ibland).

För att förklara det hela kort börjar första boken med att Thomas vaknar upp i en glänta med utan att minnas något från hans tidigare liv. I gläntan bor ett gäng killar som har kommit dit på samma sätt som Thomas, och runt gläntan finns en labyrint som de försöker hitta vägen ut ur. När serien fortsätter blir killarna utsatta för fler prövningar och man får mer förståelse för varför. Min favoritkaraktär är helt klart Newt <3

Ni kan köpa sista boken här och här. Tack för att du läste, ha en bra helg!

Likes

Comments

Igår läste jag ut Fangirl av Rainbow Rowell. Den handlar om Cath som börjar på college samtidigt som hon skriver på sin kända fanfiction om Simon Snow, samtidigt som hon möter problem i skolan och med familjen.

Jag vill inte spoila något, så jag ger er bara den korta beskrivningen. Jag tyckte om språket i den här boken, det gick snabbt att läsa och det var inget man hakade upp sig på. Jag både skrattade och undrade vad som skulle hända härnäst och jag fastnade verkligen för boken. Jag kunde även relatera till fangirl/fanfiction-grejen, så om du är lite av en "fangirl" tror jag att du kommer att finna den här boken bra.

En grej jag inte gillade med boken var dock det här med Simon Snow. Även om det verkar vara en spännande serie som jag gärna vill veta mer om, tycker jag att det är lite för uppenbart att det Simon Snow är ett annat namn för Harry Potter. Som Harry Potter-fan tyckte jag att det var störande, även om jag gärna läser Rainbow Rowells bok Carry On, som handlar om Simon Snow och släpps i höst.

Ni kan köpa boken på svenska här och här.

Under ser ni omslaget till Carry On och ett fanmade film-omslag med Zoey Deschanel och Andrew Garfield. Jag kan verkligen se detta som en film!

Hejdå och tack för att du läste!

Likes

Comments

Idag, för exakt ett år sedan, spelade jag fotboll. Det var efter första skoldagen i England. Dagen innan hade jag och min syssling flugit dit från Sverige och jag hade fått ett eget rum i tjejernas boardinghouse. Under dagen hade jag träffat en massa nya människor, både på internatet och i skolan. Jag kanske inte hade gjort det bästa första intrycket, men det hindrade mig inte från att ha det väldigt roligt och trivas väldigt bra i England.

Som ni kanske förstår så känns det lite jobbigt för mig idag, ett år senare, att jag för ett år sedan befann mig på en plats som var som ett andra hem för mig bland massa människor som jag nog tyvärr inte kommer att träffa igen eftersom vi inte har någon kontakt. Det känns jobbigt att jag inte kommer att åka tillbaka, men jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit. Det var verkligen en upplevelse!

Alla som bodde på internatet, inklusive personalen, var som en andra familj för mig under den tiden jag var där. Vi åkte till Eastbourne, Brighton och London. Vi hade filmkvällar, cykelutflyckt och vi har en hel del roliga minnen att se tillbaka på. Jag önskar att jag kunde säga att de är vänner för livet, men jag visste nog redan då att jag inte skulle kunna hålla kontakten. Men det hindrade mig inte från att leva i nuet då, vilket jag är glad för.

Under skoldagarna var det också kul. Det hela fick mig att tänka "varför har jag inte gjort det här tidigare?" I min klass var alla snälla, och trotts att jag inte är så utåtriktad hade jag några fina konversationer med dem och jag fattade snabbt tycke för dem också. Vi hade speciella dagar i skolan, som art festival, friidrottsdag och vi besökte en nöjespark! Jag lärde mig mycket engelska och allt det innebar att bo i England

Jag vill verkligen tillbaka, och jag önskar att jag hade fler bilder därifrån. Men här har ni i alla fall en bild på mig inuti en engelsk telefonkiosk:

​Jag önskar att jag en dag kan åka tillbaka, tills dess så vill jag bara säga till er andra att, är det något du alltid har velat göra men aldrig vågat: ta chansen! Det gjorde jag, och det var det bästa beslut jag någonsin gjort! 

Likes

Comments

Imorgon är det första juni, vilket är månaden då två av mina favoritserier (PLL och TW) fortsätter! Jag är väldigt taggad! Jag antar att de flesta har hört om dem, och om du inte har sett dem så rekommenderar jag verkligen att du ger dem ett försök.

Pretty Little Liars börjar redan på tisdag (onsdag i Sverige) och jag är väldigt spänd! På senaste tiden har jag känt att jag inte kommer ihåg så mycket som har hänt tidigare i serien, så jag har faktiskt börjat se om serien. Det har gjort mig väldigt taggad inför säsong 6, och jag tror att jag tänker läsa böckerna också. Det är väldigt roligt att se hur serien var i början tycker jag, det känns knappt som samma serie.

Teen Wolf börjar inte förrän den 29:onde juni, men jag ser ändå mycket fram emot säsong 5! Precis som med Pll kommer jag inte ihåg allt som hände i början, men här kommer jag knappt ihåg vad som hände i säsong 4, så jag har bestämt mig för att se om säsong 3b och 4 innan serien fortsätter!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg! Det här är mitt allra första inlägg, så jag tänkte berätta lite om bloggen. Jag har tänkt att skriva om böcker, filmer och serier, vilket kanske inte är ett så vanligt ämne här på nouw.com. Men det är det jag är intresserad av och tycker att det är roligt att skriva om. Jag kommer såklart också att skriva om mitt liv och lägga upp bilder och så vidare.

Just nu har jag bara två veckor kvar i skolan! Det känns både tråkigt och skönt, om jag ska vara helt ärlig. Jag går i nian, vilket innebär att det här är mina sista veckor med klassen, det känns tråkigt tycker jag. Alla tjejerna i klassen är mina bästa vänner, och killarna är också schysta (även om en del är lite irriterande). Så ja, det känns ju skit att jag ska splittras från mina allra bästa vänner. Men även om vi har en del skolarbeten kvar att göra kommer det också att hända en massa roliga saker de här två veckorna, till exempel niornas avslutningsfest och klassdagen. Kommer sakna min skolan, mina kompisar och lärare så mycket! Har gått på den här skolan i nio år, och eftersom jag älskar att gå i skolan är det lite som mitt andra hem♥


Likes

Comments