Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra tisdagen ringde klockan 5.00 och en timme senare åkte jag och Vide iväg mot Piteå. Uppfödaren hade anordnat BPH och glada var vi för det, trots alldeles för lite sömn. Förutom att det är bra för både rasen och avelns skull så är det också riktigt kul att se hur ens hund reagerar i olika situationer. Man lägger märke till olika beteenden på ett annat sätt då det är ett test man genomgår. Vi var först ut och Vide skötte sig bra, ungefär som jag väntat mig faktiskt. Under de sociala momenten tog han kontakt men inte mycket mer än så, människor han känner hälsar han med stor glädje på men människor han inte känner bryr han sig inte särskilt mycket om. Så det var väntat. Det var inte mig emot då det underlättar en del att ha en hund som inte vill fram och hälsa på alla. Men det är ju en smaksak. Lekmomenten var det enda som förvånade mig, har aldrig under 1,5 år varit med om att Vide valt något annat före lek, antar att det var på grund av det nya stället och många nya lukter. Matintresset var som väntat, han åt upp det godiset som låg framme, det som var under locket som gick att putta bort och på den tredje där locket inte gick att krafsa upp fick det vara bra. Överraskningsmomenten gick också bra, han reagerade och blev rädd, vilket han förstås ska göra. Men sedan väcktes nyfikenheten och då jag gick fram till "överraskningen" tyckte han också att det var okej att gå fram och undersöka, efter det skakade han av sig det direkt. Skottsäkerheten gick också bra, ingen större reaktion där. Sedan var det två av hans syskons tur + Ellies som Camilla hämtat från Finland och lika kul var det att se deras runda som det var att gå själv. Efteråt åt vi lunch och sedan gick vi en sväng med hundarna. Finns inte mycket som får en på bättre humör än att se fyra schappar leka med varandra.

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu har studentlivet dragit igång på riktigt. Förra veckan spenderade vi tre introduktionsdagar på Luleå universitet. Julia läser också Grundlärare men 4-6 istället för F-3 som jag och det var inte alls dumt att ha henne med sig de första dagarna. Både för sällskapets skull och som kartläsare då mitt lokalsinne är obefintligt. Det var välbehövliga tre dagar men ännu är det en bit kvar innan man kommit in i pluggandet på riktigt. Det är en konstig känsla att vara hemma om dagarna utan att vara ledig. Men det vänjer man sig väl vid.
Förutom plugget har jag hunnit med en hel del annat också som tur är, var lite rädd till en början att det skulle sluka all fritid. I fredags styrde jag och erika ihop en liten kräftskiva och senare kom Linnea lagom till efterrätten.


På lördagen besökte vi lappstan för souvaslunch och kollade lite på lassokastningen. På kvällen firade vi Linneas mamma som fyllt år med middag på Rolles och hade en fortsatt trevlig kväll i goda vänners sällskap. Som avslutning på helgen åkte jag, Linnea, Jonte och Emilia som vi var barnvakt åt ut till Trollforsen och traskade runt. Ett riktigt favoritställe.


I veckan har det mest blivit plugg och träning med lurvet. Mycket agility och lite vardagslydnad som fullt förståeligt inte är på topp då man bott i stugan i sex veckor. Igår tog vi oss upp på Vittjåkk för att njuta av den vackra utsikten, kan meddela att det blåste en hel del på toppen:


Likes

Comments

Så var den bästa sommaren hittills över, vi är hemflyttade från Lövis och på tisdag tar en ny vardag vid. Jag börjar plugga på distans till Luleå, Grundskollärarutbildningen förskola-åk 3. Känns skönt att ta tag i det men det är samtidigt med stor sorg jag lämnar mitt älskade Lill-Ica. Världens bästa jobb. Som tur är jobbar jag en helg i månaden fram till jul åtminstone.

Likes

Comments

Jobbar en hel del just nu och veckorna framöver. Men resterande av dygnets timmar ser vi till att ta vara på, det är trots allt bara sommar två månader om året här uppe om man ska vara krass. Förutom kalvmärkningen är dessa veckor sommarens favoriter, då det är tid för att plocka hjortron (och sedan blåbär och lingon). Finns få ställen som är så fridfulla som hjortronmyrar och få tillfällen som är trevligare än att gå med böjd rygg flera kilometer från tuva till tuva och känna hinken fyllas. Konstigt nog. Igår tog vi båten till Görjemyran och med oss hem hade vi åtminstone några liter till min stora glädje. Vide däremot tycker det är skittråktigt då han nästan inte får någon uppmärksamhet alls hur än han bär sig åt. Det kompenserade vi med lite agility och annan träning då vi kom tillbaka till lövis. Rätt ska va rätt.

Likes

Comments

Man får se till att ta vara på kvällssolen så länge den är här. Igår gick vi en ordentlig promenad mitt ute i ingenstans, det var nog det längsta jag gått med Vide sen han blev sjuk. Egentligen har han varit så gott som återställd sen länge men är rädd för att överanstränga honom ändå då jag inte har något annat kvitto på det än min egen bedömning. Snart ska vi ta nya prover så får vi se vad dom säger. 

Likes

Comments

Hej bara sa det så var årets höjdpunkt för majoriteten av Arvidsjaurs befolkning över, men kul hade vi från början till slut.

Likes

Comments