Veganska snickersbars.

Mat

Innan jag blev vegan tyckte jag inte alls om snickers. Jag tyckte ärligt talat inte om nötter överhuvudtaget. Nuförtiden finner jag det totalt obegripligt att jag någonsin gjort annat än att älska nötter. Har nötter som topping på mina smoothie bowls, gör nötbollar med havregryn och dadlar, äter pistaschnötter som snacks och så vidare. Så när jag såg ett recept på nyttiga, veganska snickersbars hos bästa Caitlin Shoemaker (hennes recept som jag inspirerats av finns här.) kände jag att jag var tvungen att testa. Och oh my god vad glad jag är att jag tog det beslutet!

De här snickersbarsen tar sin lilla tid att göra och genererar en hel del disk, men receptet är inte på något sätt avancerat och slutresultatet gör det 100% värt det.

Ingredienser: (Räcker till ca 8 bars)

150 g dadlar

2 matskedar jordnötssmör

1 tesked vaniljpulver

(1 tesked macapulver) - Ger extra kolasmak + näring

1 kryddmått salt

2 deciliter havregryn

ev lite vatten

Saltade jordnötter

Mörk choklad (Se till att den är vegansk! Jag använde mig av den här )


Gör så här:

1. Lägg dadlarna i en bunke och häll varmt vatten över dem. Låt dem ligga i vattnet i ungefär tio minuter. Mixa under tiden havregrynen i matberedaren till ett slätt och fluffigt mjöl. Häll över mjölet i en skål.

2. Häll bort vattnet från dadlarna och kläm lite på dem så det inte droppar vatten om dem. Lägg ned dadlarna i matberedaren och tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, macapulver och salt. Mixa till en tjock och len kolasmet. Häll över smeten i en skål, men spara ungefär en 1/4 i matberedaren.

3. Tillsätt havregynsmjölet i matberedaren och mixa ihop mjölet och 1/4 av smeten till en formbar "deg". Om du inte får till en formbar konsistens, tillsätt lite vatten och mixa en stund till.

4. Häll ned degen i en smal och bred form (exempelvis en brödform) klädd i bakplåtspapper. Använd en sked eller slickepott för att sprida ut degen.

5. Täck degen med kolasmeten med hjälp av en slickepott.

6. Stick ned saltade jordnötter i snickerssmeten/degen. Jag adderade även några chokladknappar.

7. Ställ formen med dina snickersbars i frysen i minst en timme.

8. Ta ut formen ur frysen, lyft ur bakplåtspappret ur formen och skär dina snickersbars i valfri storlek. Ställ in dem i frysen igen (fortfarande på ett bakplåtspapper obs!)

9. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron i en skål stor nog för att du sen ska kunna doppa dina bars i den.

10. Ta ut dina snickers ur frysen när chokladen är smält och skynda dig att doppa dem i chokladen på båda sidor. Lägg dem en efter en på ett bakplåtspapper/ett fat med bakplåtspapper och ställ dem sedan i frysen tills chokladen stelnat (ungefär 5-10 min.)

11. Ät, njut och var tacksam för att vi lever i en värld där något kan smaka såhär gott och samtidigt vara rätt så bra för en ( och inte heller bidra till några djurs lidande!)

De blev absolut inte lika bildsköna som Caitlins men jag är nöjd ändå. Hoppas ni gillade det här receptet och inlägget! Har spenderat rätt så mycket tid i köket den senaste tiden så det är inte mer än rätt att jag börjar dela med mig av fler recept här i bloggen. Heja veganismen och heja kombon jordnötter och mörk choklad hörrni! <3

  • Mat

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
åh guuuud! jag älskar snickers men vill ju bli vegan, så detta var super för mig 😃💕
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Mehh perfekt ju! Hoppas du tycker att de smakar lika bra som orginalet haha <3
nouw.com/elinakmnilsson
amandasjocron
amandasjocron,

Låter jättegott!xx

nouw.com/amandasjocron
Alexandrawiberg
lifeofkile
lifeofkile,

Men ja va gott *-*

nouw.com/lifeofkile

Twitter