Varför och hur jag mediterar.

Yoga, Guider

Jag är en rastlös människa. Har alltid varit det. Därför avfärdade jag länge meditation som något jag aldrig skulle kunna göra regelbundet, eller vara bra på. Knasigt va? Men tack och lov gav jag det en chans och nu har jag mediterat dagligen i snart ett halvår. Meditation kan fungera och se ut på en massa olika sätt, och det viktiga är att en hittar ett sätt som fungerar för en själv och får en att må bra. Tänkte att jag skulle prata lite om hur och varför jag mediterar idag:

HUR JAG MEDITERAR

↠ Mantra meditation

Jag mediterar oftast på eftermiddagen direkt efter att jag yogat eller innan jag ska sova. På senare tid har jag blivit väldigt förtjust i mantra meditation. Jag tänker att mantra meditation är en perfekt början för rastlösa/människor som har svårt att koncentrera sig men som vill testa att meditera. Det går helt enkelt ut på att en upprepar ett mantra. Det går förstås att göra det helt på egen hand men jag gillar att följa ett inspelat mantra. Den här nedan är min absoluta favorit, men använder mig även av den här och den här då och då.

↠ Guidad meditation

När jag mediterar på morgonen tycker jag om att göra guidade meditationer. Då kan en använda sig av meditationer med olika teman eller inriktningar som passar en just den dagen. Den här nedan tycker jag väldigt mycket om. Den får en att känna sig så himla lycklig och hoppfull. Använder även den här , den här och den här regelbundet.

PROPS

↠ När jag mediterar på golvet eller på yogamattan brukar jag sitta på ett yoga block. Det därför att det hjälper en med hållningen. Det fungerar också att sitta på en hopvikt filt eller kudde.

↠ Jag använder mig även av kristaller ibland. Brukar ha en i handflatan för att sprida positiv energi, oftast en ametist. Har även en rosenkvarts om jag använder mig av när jag har ångest eller känner mig ledsen.

↠ Jag har även en essentiell olja med lavendel i som jag brukar spreja på handlederna eller yogamattan (om jag till exempel lyssnar på en guidad meditation i child's pose .)

VARFÖR JAG MEDITERAR

↠ Den främsta anledningen till att jag mediterar är att det hjälper mig att hantera min ångest. När jag mediterar får jag en chans att fokusera på min andning och släppa allting annat för några minuter. När jag är nervös/har ångest inför eller på grund av något sätter jag mig och mediterar i ett par minuter och det hjälper alltid. Det är ingen mirakelkur som trollar bort all ångest, men ofta gör det att ångesten går från ohanterbar till någorlunda hanterbar.

↠ Jag mediterar även för att det hjälper mig att få kontakt med mina känslor och min "inre vägledare" aka det hjälper mig att fatta beslut och ta reda på vad jag faktiskt känner och vill. Har fått en hel del viktiga insikter när jag suttit och mediterat de senaste månaderna.

↠ Meditation är också en bra metod om en vill stressa ned och få en lugn stund mitt i allt kaos som livet ibland innebär. Ibland när en känner sig stressad är stillhet det en minst vill syssla med men det är ofta precis vad en behöver. Och om en väl sätter sig och försöker meditera är det lätt hänt att en inte kan få tyst på tankarna och börjar kritisera sig själv. Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att det är en vinst i sig att en satt sig ned i några minuter och gett sig själv en lugn stund, även om en inte lyckas på stopp på alla tankar och fokusera på sin andning till 100%. Det är okej!

Jag hoppas att ni tyckte om det här inlägget! Tänker att jag kanske ska skriva fler inlägg i det här ämnet. Om mina kristaller kanske? Eller om astrologi? Vad vill ni läsa om? <3

Gillar

Kommentarer

amandasjocron
amandasjocron,

Jag skulle jättegärna höra mer om båda! xx

nouw.com/amandasjocron

Liknande inlägg

    Twitter