Vad gör jag på dagarna? Om en distanskurs, två jobb och en framtid.

Vardag

Några av er har undrat vad jag pluggar för något och det har fått mig att inse att jag inte varit så tydlig med vad jag faktiskt sysslar med på dagarna. Dumt av mig! Precis som jag sa att det var på tiden att jag tillägnade ett eget inlägg till mina örhängen igår känns det som om det är dags att jag pratar lite om vad jag håller på med just nu och planerar att göra i framtiden. Så det tänker jag att jag ska göra nu!

Vad pluggar du?

I höstas gick jag en kurs via Luleå tekniska universitet som heter Kreativt Skrivande 1. Den var helt på distans och handlade precis som namnet antyder om skrivande. Den fokuserade på olika aspekter av skrivandet såsom dialog, dramaturgi, temporalitet och skapande av karaktärer och bestod av inlämningar i form av texter, diskussionsuppgifter och responsarbete. Nu under våren går jag fortsättningskursen Kreativt Skrivande 2: Manusutveckling. Det är en kurs som går ut på att en ska använda allting en lärde sig under kreativt skrivande 1 och med hjälp av det skriva och i stort sett slutföra ett längre manusarbete. Jag håller på att skriva en ungdomsroman och det är skitläskigt och väldigt stressigt men framförallt fantastiskt roligt. Kursen är på 100% (det vill säga heltid) och en förväntas därför lägga ungefär 40 timmar i veckan på den. Skrivandet och kursen är alltså min främsta prioritering just nu.

Jobbar du någonting?

Yes! Jag är timvikarie på ett äldreboende, och även på en förskola då och då. Jag pluggar som sagt på heltid så det tar upp mestadels av min tid men jag försöker att jobba några pass i månaden i alla fall. Jag är dock noga med att känna efter och lyssna på min kropp och mitt sinne och inte boka in fler pass än jag hinner med och klarar av.

Vad vill du göra i framtiden?

Här har vi den. Den extremt ångestframkallande men oundvikliga frågan. I ärlighetens namn är svaret att jag inte vet. Jag vet att jag vill jobba med skrivande på något sätt. Kanske som journalist, kommunikatör eller språkvetare. Vi får se.

Jag har länge tänkt alldeles för mycket på vad jag borde göra och lyssnat alldeles för mycket på vad andra tycker och tänker och det har lett till att jag knappt kan skilja på vad jag faktiskt vill och vad jag tror att jag borde vilja/göra. Det är inte förrän på senare tid som jag börjat lyssna inåt och påbörjat arbetet med att försöka lista ut vad jag vill och drömmer om.

Är lite inne på om jag ska åka iväg i ett halvår och arbeta som au pair, eller kanske volontärarbeta någonstans. Vill se mer av världen. Eller så kanske jag ska arbeta i ett år eller två efter att jag är klar med den här kursen och min roman. Kanske börjar jag plugga redan i höst. Jag vet helt enkelt inte. Och så tycker jag att det kan få vara för nu. Jag är inte ens 20 herregud, allting behöver inte vara färdigplanerat eller glasklart.

Vad pluggar/jobbar/sysslar ni med och vad drömmer ni om? <3


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

amandasjocron
amandasjocron,
Dina kurser som du har gått verkar jötteroliga! Du är så ung (låter som en mormor haha) så det behöver inte veta! Så tänker jag alltid när jag är tveksam om jag verkligen vill jobba med barn på ett sådant djup som vi pluggar på.
nouw.com/amandasjocron
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Ja, det var/är de verkligen! Tror det är superviktigt att komma ihåg det, det är nog lätt att få panik och börja ifrågasätta alla sina livsval annars haha!
nouw.com/elinakmnilsson
Frulindhamn
Frulindhamn,
intressant att få veta mer om vad du gör. och du har så rätt, inget behöver faktiskt vara glasklart oavsett hur ung eller gammal man är, man kan alltid ändra sig och testa nya vägar 😊💕
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Så är det verkligen! Det är nog få människor som vet till 100% vad de vill och vad de håller på med haha, oavsett ålder! <3
nouw.com/elinakmnilsson
moahakansdotter
moahakansdotter,

Vad inspirerande det är med människor som skriver! Och jag tycker kursen kreativt skrivande verkar så himla rolig och lärorik på något sätt! Skulle vilja skriva mer själv 😊

nouw.com/moahakansdotter

Twitter