Tre dokmentärer jag sett på sistone.

Film/TV-serier

Jag älskar dokumentärer. De kan handla om sådant jag redan är intresserad av eller sådant jag inte kan någonting om sedan innan. Jag tycker att dokumentärer är ett bra sätt att lära sig nya saker på, samtidigt som det ofta är underhållande och lätt att ta till sig. Som en del av @freckless bloggutmaning den här veckan tänkte jag tipsa om tre dokumentärer jag sett och älskat på sistone. De handlar om människor, medmänsklighet och möten mellan människor på olika sätt och det är ett tema som jag tror att världen behöver mer av just nu. Människor kan vara hemska, dumma och elaka många gånger, men de kan också vara omtänksamma, kloka och fantastiska. De här dokumentärerna tycker jag visar exempel på det sistnämnda!

Lerins lärlingar är det nog få som missat. Men om ni mot förmodan gjort det så är det en serie i sex delar där världens finaste Lars Lerin leder en konstkurs för en grupp människor med olika funktionsvariationer. Det är en helt fantastisk grupp som ger en hopp om mänskligheten och säger saker som får en att tänka till. Dessutom blir en så himla sugen på att skapa och måla och våga göra det som får ens hjärta och kreativitet att klappa efter varje avsnitt.

<333 Har redan sett flera av avsnitten två gånger. Så bra är det! Finns att se här.

Afternoon tea är en tretton minuter lång kortdokumentär som hinner säga väldigt mycket. Fyra äldre damer sätter sig ned för en fikastund och hinner prata om allt från ungdomsåren, barnbarn och de sista åren i livet.

De är fyra kloka, bestämda och orädda kvinnor som jag önskar att jag i alla fall kommer påminna om lite grann när jag blir äldre. Finns att se här.

I am Heath Ledger är en fantastisk dokumentär om skådespelaren Heath Ledger som gick bort 2008.

Dokumentären handlar om Heath Ledgers liv från barndomen tills tiden innan han avled som tjugoåttaåring. Den innehåller inte bara fina intervjuer med kollegor, familj och vänner till Heath, utan också hemvideor och videoklipp som Heath själv filmade (som förövrigt ofta är otroligt vackra!). Så gripande, inspirerande och fint. Finns att se här.

Har ni sett några bra/intressanta/fina dokumentärer på sistone? Tipsa gärna i kommentarsfältet <3

Gillar

Kommentarer

amandasjocron
amandasjocron,

Alla olika naturdokumentärer tycker jag är så himla bra, man lär sig så otroligt mycket!xx

nouw.com/amandasjocron
elinakmnilsson
elinakmnilsson,

Samma här! Måste verkligen börja titta på naturdokumentärer mer regelbundet!

nouw.com/elinakmnilsson
Frulindhamn
Frulindhamn,
men alltså jag har missat alla dessa. enormt tack för tips!
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,

Det var så lite så! Hoppas du gillar dem <3

nouw.com/elinakmnilsson
torahansson
torahansson,
Åh vika bra tips. Kram<3
nouw.com/torahansson
elinakmnilsson
elinakmnilsson,

Kul att du gillar dem! Kram<3

nouw.com/elinakmnilsson

Twitter