Skönhetsprodukter jag älskar del 2: hårvård

Beauty

Mitt hår är min lilla älskling, särskilt sedan jag klippte det kortare. Vill att mitt hår ska ha det bästa av det bästa, och därför använder jag få men väl utvalda produkter. Har precis samma tankar kring hårvård som jag har när det gäller hudvård = det ska vara naturligt och veganskt! Här kommer en guide till produkterna jag använder och älskar:

Jag älskar Lush schampokakor! Under sommaren använder jag deras citrusdoftande ”goldiva” och den här tiden på året när min hårbotten är torr och ledsen använder jag istället "soak and float". Jag tvättar håret ungefär två gånger i veckan och använder en supergullig badmössa när jag duschar resterande dagar. Jag gillar att försiktigt dra min schampokaka i håret och på så sätt skapa lödder.

Efter schampot använder jag balsamet ”veganse”. Det är ett väldigt lätt balsam som antagligen inte passar alla, men jag tycker det fungerar bra eftersom jag vill ha något som inte tynger ner mitt hår. Låter balsamet verka i nån minut medan jag tvättar kroppen och eventuellt sjunger en one direction låt eller två.

Efter balsam kommer en mirakelprodukt som inte är särskilt fotogenisk och därför inte fick vara med på bild. Nämligen...äppelcidervinäger! Tar med mig ett glas som jag haft en skvätt äppelcidervinäger i och fyller sedan glaset med iskallt vatten och häller det över håret. Arbetar in det i hårbotten och hårlängderna och sen är det klart! Äppelcidervinäger är bra för hårbotten eftersom det balanserar pH värdet plus att det ger håret en massa glans. Prova! Du kommer inte bli besviken!

När håret är tvättat brukar jag vira in det i en mikrofiberhandduk eller T-shirt. När det inte längre droppar har jag i lite (lite!) arganolja i hårtopparna och borstar igenom håret med en tangle teezer. Låter mitt hår självtorka för det mesta. Om jag däremot fönar det använder jag ett värmeskydd från Maria Nila.

När mitt hår börjar bli oljigt och trist använder jag torrschampo. Har Lush ”no drought” som jag älskar. Det är i pulverform vilket var lite svårhanterligt i början innan jag fick till det. Men det var värt det för det är ett otroligt drygt och effektivt torrschampo! Ibland när jag känner att min hårbotten behöver det sover jag med Lush superbalm i hårbotten och sköljer ur på morgonen. Har också en hot oil treatment från Lush som jag använder då och då, både i hårbotten och i hårlängderna. En kokar upp vatten och har ned hela eller en bit av kakan (jag brukar dela den i fyra bitar) i vattnet. Sen är det bara att ha i det i håret! (Se till att det inte är så pass varmt att du bränner dig obs!) Den doftar så himla gott och håret känns mjukt direkt!


PRODUKTLISTA

1. LUSH "Godiva" och "Soak and float" Schampokakor

2. LUSH "Veganese" Balsam

3. Äppelcidervinäger valfri affär & märke

4. LUSH "No drought" Torrschampo

5. Loelle  "100% organic argan oil" Arganolja

6. LUSH "Superbalm" Hårinpackning

7. LUSH "Damaged" Hot oil treatment

8. Maria Nila "Cream heat spray" Värmeskydd

Obs. Inser nu att 99% av produkterna kommer från Lush haha. Det beror helt och hållet på att jag älskar Lush och tyvärr inte på grund av att Lush på något sätt sponsrar mig. Även om det vore fantastiskt. Hit me up Lush!!

  • Beauty

Gillar

Kommentarer

bokelin
bokelin,
Älskar sånt här men är så dålig på att använda grejer och faktiskt ta hand om hy/hår osv. Blir inspirerad! Och! Provade yoga! SÅ NAJS.
nouw.com/bokelin
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Förstår dig! Var precis likadan förut! Men sen blev jag kär i lush och då ändrades det haha. Och yeees vad roligt!!
nouw.com/elinakmnilsson
linnea,
åh måste börja testa lite lushgrejer till håret, verkar skitfab!
linneajthell.blogg.se

Twitter