Min bullet journal 2018.

Jag älskar att planera. Att planera och strukturera och skriva listor. Ibland går det till överdrift och blir något ohälsosamt snarare än ett sätt att hantera livet, men oftast hjälper det mig att hålla koll på allting i min allt som oftast kaotiska hjärna. I höstas började jag använda mig av en bullet journal. För den som inte vet finns en bra guide och förklaring här , men det är kort och gott en friare och mer personlig version av en kalender som en själv skapar och anpassar efter vad en vill använda den till och få ut av den. En så himla bra grej! Nu när 2018 är här har jag skaffat mig en ny bullet journal och jag tänkte att det vore kul att visa er den!

Jag använder mig av en leuchtturm a5 medium dotted. Den har prickiga sidor vilket passar väldigt bra när en ska rita, skriva och dra en massa linjer. Jag skriver all text med mina fineliners från uni pin, en 0,3 mm som jag oftast använder och sen en 0,5 mm som jag använder till större text/bredare linjer. Från stabilo har jag tre överstrykningspennor i pastellfärger som jag använder för att stryka över t ex rubriker med och ett par fineliners i olika färger som jag använder till detaljer eller för att ringa in ord. Jag har också en silvrig washitejp för att dekorera och/eller dölja misstag med. Det här är saker jag samlat på mig över tid men det enda en egentligen behöver för att komma igång är någon slags anteckningsblock/bok och en penna!

Första sidan i en bullet journal brukar bestå av det som kallas "key". Det är som ett litet lexikon där du kan skriva upp alla symboler du kommer använda dig av i din bullet journal + deras betydelser. De nästkommande två uppslagen i min bujo har jag valt att använda till det som kallas "future log". Jag har ritat upp en kolumn för varje månad och där kommer jag skriva ned event eller annat som blir inbokat långt i förväg + födelsedagar.

Nästa uppslag var galet jobbigt att göra och är inte ens särskilt nödvändigt men jag tänker mig att det kan vara bra att ha en översikt över året ifall en vill veta vilken veckodag ett datum infaller på eller så. Och några visa ord från Buddha (till vänster!) känns som en fin sak att bära med sig under hela året.

Next up är mina mål och min bucket list! Min bucket list är väldigt specifik och väldigt privat haha så den får ni inte se, men såhär ser uppslaget ut i sin helhet i alla fall! Efter det kommer en sida jag valt att kalla "Höjdpunkter 2018" där jag tänker mig att jag ska rita eller skriva om de där ögonblicken under året som verkligen gör intryck på mig. Sidan bredvid är tillägnad den här bloggen och där kommer jag kort och gott samla idéer till blogginlägg.

Det sista två uppslagen innan mina månadssidor börjar är tillägnade till två väldigt viktiga saker här i livet: filmer och böcker. Inser nu när jag skriver det här att jag glömt att göra ett uppslag för tv-serier jag vill se och har sett?! Det måste jag ordna asap!

Hoppas ni gillade den här lilla miniguiden/inblicken i min bullet journal! Tänker mig att jag kanske ska börja visa er mina uppslag och teman varje månad? Vad tycker ni? Kram!

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Åh jag började med en bujo men tröttnade tyvärr, jag får sån prestationsångest för jag är jättedålig på att rita och skriver asfult, så jag blev aldrig nöjd. Nu kör jag en blandad variant som finns i ett inlägg i bloggen 😊. Ser förresten att du pluggar kreativt skrivande? Hoppas på att komma in på det härnäst jag med!
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Åh jag såg din kalender, superfin! Det viktigaste är ju att en hittar något som fungerar för en själv! Och yes, pluggar kreativt skrivande via luleå tekniska universitet! Ska gå fortsättningskursen kreativt skrivande 2: manusutveckling nu i vår. Vad har du sökt för någon kurs/utbildning? 😊
nouw.com/elinakmnilsson
Frulindhamn
Frulindhamn,
Visst är det så! Nu till våren ska jag läsa tre kurser; vampyrfiktion, psykologi och litteratur och ungdomsromanen i samtiden. Har just läst litteraturvetenskap a. Hoppas komma in på något liknande till sommaren, förhoppningsvis något som låter mig utveckla mitt eget skrivande. En skrivarkurs av något slag helt enkelt 😊🌹
nouw.com/frulindhamn
quaintrelle
quaintrelle,
Vilka härliga upplägg du har! Jag blir så sugen på att börja igen. bullet journaling är så himla fimt för den kreativa själen. Jag skaffade en 2015 och det var något av det bästa jag gjort för min krativitet, kontrollbehov och kärlek för planering och organisering. Sen jag börjat plugga har jag blivit så dålig på att använda min BJ. Jag känner att jag inte riktigt har tid till det med alla andra måsten i livet. Jag har funderat och funderat över om jag borde köpa mig en ny och göra när jag känner att jag hinner, om det är värt de pengarna 🤔
nouw.com/quaintrelle
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Förstår hur du känner! Det kan bli lite stressigt med en bujo ibland med alla veckouppslag som ska ritas upp och så vidare. Om du känner att det är värt pengarna och vill börja igen så tänker jag att du kanske ska testa att sänka kraven på hur den ska se ut och mest använda den till att hålla reda på livet när du har det som mest intensivt, och sen om du vill dekorera och sådär kan en ju göra det om/när det finns tid över. Jag brukar göra så! Mina veckouppslag är väldigt minimalistiska och tar max tio minuter att rita upp, och sen dekorerar jag/gör dem lite mer detaljerade de veckor då jag hinner men försöker att inte se det som ett "måste" liksom. <3
nouw.com/elinakmnilsson
amandasjocron
amandasjocron,
Ååå va fint du har gjort den! Jag försökte ett tag med BoJo men jag föll ifrån det... Blir inspirerad när jag ser din! <3
nouw.com/amandasjocron

Liknande inlägg

    Twitter