Envis, generös och materialistisk: Såhär är jag enligt mitt stjärntecken.

Personligt, Spirituellt

Astrologi är så väldigt intressant tycker jag, och idag tänkte jag berätta lite om mitt sun sign (det som brukar kallas för stjärntecken) med inspiration från och som en del av @freckless veckoutmaning.

Jag föddes med solen i oxen och jag har alltid känt igen mig väldigt mycket i beskrivningen av människor med oxen som soltecken. Jag tror på astrologi och använder det som ett hjälpmedel och en guide i mitt liv. Jag är medveten om att det är långt ifrån alla som har samma uppfattning som jag, och det är okej! Whatever works for you!

För att det här inlägget inte ska bli hundra mil långt väljer jag att helt enkelt radda upp några positiva och negativa egenskaper som brukar kopplas till oxen/taurus och kommentera huruvida jag tycker det stämmer in på mig eller inte. Jag har utgått från den här listan, och där går det att finna en likadan lista för alla soltecken. Så om du är en nybörjare inom astrologin kan det vara ett roligt och snabbt sätt att lära känna ditt soltecken och dig själv lite bättre. Testa vettja! Om du tycker att det är intressant med astrologi uppmanar jag dig dock att gå lite djupare och ta reda på hur hela ditt birth chart ser ut, eftersom astrologi handlar om och innefattar så mycket mer än ens soltecken.

Positiva egenskaper

Generös

Det måste jag ändå säga att jag är. De jag älskar skulle jag göra vadsomhelst för och jag hjälper alltid till när jag kan.

Pålitlig

Har jag lovat något så håller jag det.

Jordnära

När min ångest inte kikar fram och gör mig överdramatisk och världsfrånvänd skulle jag faktiskt vilja påstå att jag är rätt så jordnära.

Tålmodig

Önskar att det här stämde, men nej. Jag är faktiskt en otroligt otålig människa. Däremot har jag ett väldigt tålamod när jag är väldigt inne i något. Jag kan exempelvis sitta och pyssla med min bujo i timmar utan problem.

→ Självständig

Jag har alltid stått på egna ben och velat klara mig själv ekonomiskt och i livet. Ju äldre jag blivit desto mer självständig har jag blivit även emotionellt.

→ Ihärdig

När jag väl har bestämt mig för något blir det av. Det är i sådana situationer som min envishet är en stor fördel.

Negativa egenskaper

Envis

Det finns också situationer där min envishet är mindre bra. Till exempel när jag vägrar erkänna att jag har fel fastän jag vet att jag har det, eller när människor säger sådant jag inte vill höra och jag löser det genom att stänga av öronen och helt enkelt låtsas som det aldrig blivit sagt.

Självcentrerad

Ja, absolut. Jag har tyvärr en tendens att prata och fokusera för mycket om mig själv, särskilt när jag mår dåligt. Det är något jag verkligen försöker jobba med och tänka på.

Lat

Oh ja. När jag känner mig omotiverad har jag otroligt svårt att få saker gjorda utöver att typ slötitta på tv-serier.

Materialistisk

Tyvärr. Jag önskar verkligen att jag inte var materialistisk, men det är jag utan tvekan. Jag gillar att ha det minimalistiskt runtomkring mig och känner inte ett särskilt stort behov av att konsumera i stora mängder, men jag är materialistisk på så vis att jag ofta lägger ett emotionellt värde i materiella ting och därför inte vill släppa taget om saker jag egentligen inte behöver/använder.

Possessiv

Jag tycker inte att jag är särskilt possesiv, men det kan mycket väl hända att jag är det och bara inte insett det ännu, haha.

Överdrivet sparsam

100% ja. Jag har väldigt mycket ångest kring pengar och ekonomi, och den ångesten är inte alltid befogad. Jag har svårt att spendera mer än en hundralapp åt gången, oavsett vad mitt saldo ligger på, och jag får grov ångest varje gång jag måste göra det. Väldigt irriterande och energikrävande.

Det här inlägget fokuserar som ni märker enbart på mitt soltecken, men astrologi är som sagt så mycket mer än så! Jag planerar att skriva ett mer omfattande inlägg om astrologi framöver, där jag går igenom lite mer detaljerat hur en kan komma igång med astrologi, hur jag använder mig av det och så vidare.

Gillar

Kommentarer

Frulindhamn
Frulindhamn,
Så himla intressant! lat är jag också 😂.
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,

Haha vem är inte det egentligen? Hurtiga/superaktiva människor skrämmer mig nästan lite haha.

nouw.com/elinakmnilsson
amandasjocron
amandasjocron,

Vilket roligt inlägg!!xx

nouw.com/amandasjocron

Liknande inlägg

    Twitter