En mening om dagen.

Personligt, Spirituellt

Den här veckan har jag skrivit ned en mening varje dag i min bujo och så har jag försökt leva efter och navigera mig genom dagen utifrån den meningen. Det har varit väldigt givande och lärorikt. Tänkte att jag skulle dela med mig av mina meningar + vad de betytt för mig och gett mig idag, såhär i slutet av veckan. Varning för en hel del klyschor! Det här inlägget är inspirerat av och en del av finaste @freckless veckoutmaning.

MÅNDAG: Gör så gott du kan

I måndags hade jag mycket på min att göra lista men vaknade med ångest. Så jag skrev ned de här orden, sa de för mig själv som ett mantra och gjorde just det. Så gott jag kunde.

tisdag: Vissa dagar går det inte och det är okej 

På tisdagen mådde jag ännu sämre och jag fick sänka kraven på mig själv rejält. Jag prioriterande att äta, klä på mig och ta mig upp ur sängen och sedan blev det som det blev. Försökte fokusera på min andning och ignorera stressen och ångesten. Vissa dagar går det helt enkelt inte och det måste få vara så ibland.

onsdag: lita på Din magkänsla

I onsdags åkte jag till frisören. Hade bara tänkt klippa topparna men min magkänsla sa mig att jag behövde en förändring och jag lyssnade. Gick därifrån med betydligt kortare hår än innan och var så nöjd. Lita på era magkänslor hörrni!

torsdag: Det är värt det så ta det där djupa andetaget och våga!

I torsdags fick jag ett samtal som gjorde mig lika lycklig som det förvandlade mig till en liten boll av ångest. Blundade och tänkte på att det var den typen av händelse som en inte kan låta rädslan och ångesten korrumpera. Så jag andades genom ångesten och fokuserade på vilken rolig sak det faktiskt var (och är!) Jag känner på mig att 2018 är året då jag (och ni) kommer våga mer. Det är inget som sker över en natt, det är en process. Men den här torsdagen och min reaktion till det där samtalet var en bra början!

fredag: hälsan går före allt

I fredags vaknade jag och kände att idag, idag ska jag få mycket gjort och få slut på den här onda cirkeln av ångest och bristande motivation. Jag hade en läkartid inbokad på eftermiddagen och tänkte åka till biblioteket på förmiddagen. Men så fick jag migrän direkt efter frukosten. Först blev jag arg. På universum, och på mig. Men sedan förstod jag att det inte är värt det. Ibland blir det inte som en tänkt sig. Jag fick ställa in läkartiden, byta om till mjuka kläder, dra ned rullgardinen och krypa ned i sängen igen. Det var tråkigt, men nödvändigt. Och viktigt. Hälsan går före allt, det måste den få göra.

Lördag: Ge dig själv en kram, ryck upp dig och få det gjort

Efter en vecka av alldeles för lite produktivitet fick det bli så att jag offrade min lördag till att skriva, redigera text och städa. Det var inte kul och jag hade cirka noll motivation, men jag fick ändå en hel del gjort. Ibland tror jag helt enkelt att en måste tvinga sig själv. Ge sig själv en klapp på axeln, ett glas vatten och en kram och bara göra det. Även om det tar emot, känns läskigt eller tråkigt.

Söndag: frisk luft kan lösa det mesta

Imorse vaknade jag av solen. Tänkte, jag vill gå en promenad. Sedan påminde jag mig själv om allting på min att göra lista och ba nä du har inte tid med någon promenad. Det höll bara i sig i någon halvtimma dock för sedan påminde jag mig själv om något ännu viktigare: Att offra en halvtimmes skrivtid och gå en promenad kommer antagligen öka din produktivitet när du väl skriver sen. Att sitta framför sitt dokument och stirra på orden för att hjärnan är tom på intryck och inspiration leder inte någonvart. Att gå ut, andas frisk luft, se på de snötäckta träden och höra och känna snön under fötterna ger en, förutom motion, frisk luft och d-vitamin, ofta inspiration. Oavsett om det är inspiration till att skriva, att ta tag i den där tvätthögen eller till att prova ett nytt recept. Frisk luft kan inte lösa det mesta på egen hand, men jag är övertygad om att det kan vara en del av lösningen på det mesta.

Gillar

Kommentarer

déa,

sån fin blogg, blir nyfiken på din roman!!

deasolin.ratata.fi/
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Tack så mycket! Och kommer antagligen skriva ett blogginlägg framöver om min roman, eller i alla fall lite om skrivprocessen. <3
nouw.com/elinakmnilsson
Frulindhamn
Frulindhamn,
åh vilka peppiga och bra-a meningar 😍 kram på dig finis!
nouw.com/frulindhamn
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
lifeofkile
lifeofkile,

Tänk vad lite tankekraft och bestämdhet kan få en att göra saker men samtidigt vara mycket snällare mot sig själv. jag håller verkligen med det där med att frisk luft hjälper det mesta. Även om det kan vara jobbigt att ta sig ut där i kylan, så vet man att man kommer må så mycket bättre i slutändan o få så mycket mer gjort. Skrev du meningarna på dagen du vaknade upp på eller skrev du ner dem i början av veckan? <3

nouw.com/lifeofkile
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Jag skrev meningarna på morgonen direkt efter min morgonmeditation så jag hann känna efter lite vilket humör jag var på och sådär. Tyckte det fungerade väldigt bra. <3
nouw.com/elinakmnilsson

Twitter