att tillåta sig själv att bara vara.

Jag skrev ett inlägg i höstas om vad en kan göra när en har ångest för att lindra den så gott det går. Det här är inget inlägg om ångest, utan snarare ett inlägg om att tillåta sig själv att bara vara. Att checka ut. Ta en paus. Kapitulera på ett skonsamt och givande sätt.

Jag ska inte låtsas att jag mår bra för tillfället. Det gör jag verkligen inte. Ärligt talat mår jag sämre än jag gjort typ någonsin. Men jag är samtidigt starkare än någonsin, och envisare. Jag gör mitt bästa och är inte elak mot mig själv om mitt bästa innebär att jag inte tar mig ut på en promenad eller får ur mig några ord till romanen vissa dagar. Då får det vara så.

Det jag behöver på sådana dagar är vila. Och vad vila innebär varierar från gång till gång. Vissa dagar finns det inget jag behöver mer än att krypa ner i soffan och titta på tv-serier som är halvdåliga och kräver noll reflektioner. Ibland innebär det meditation. Ibland innebär det att sätta sig på kaklet i duschen och låta vattnet rinna ner över huden och skölja bort det som varit. Ibland innebär det att baka kladdkakemuffins och äta tre stycken i sängen.

Det är olika helt enkelt. Och så är det antagligen för dig också. Så mitt budskap och mitt tips är att känna efter vid varje enskilt tillfälle. Att varje gång det blir för mycket, varje gång du mår dåligt, fråga dig själv: vad skulle hjälpa mig just nu? Så länge det inte är något farligt eller självdestruktivt: Kör.

Det är så jävla viktigt att ge sig själv utrymme. Utrymme att bara vara, utrymme att göra vad en behöver och inte vad en måste eller borde enligt samhället. Lyssna på dig själv och din själ. Vad säger du? Vad säger den?

Gillar

Kommentarer

amandasjocron
amandasjocron,

Hoppas att du mår bättre snart!! Ta den tiden du behöver för att vila <3

nouw.com/amandasjocron
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Tack så mycket finis <3
nouw.com/elinakmnilsson
joywesterberg
joywesterberg,

Åh, så himla fint inlägg! Det är så otroligt viktigt att lyssna på sig själv och ge sig själv det man behöver. Hoppas att du snart mår bättre, är själv i en av mina sämsta perioder just nu, men snart blir det nog bättre. 💕

nouw.com/joywesterberg
elinakmnilsson
elinakmnilsson,
Tack så mycket! Håller verkligen med! Skickar (frivilliga!) kramar till dig och hoppas det vänder för dig snart <3
nouw.com/elinakmnilsson

Twitter