30 days of yoga: första veckan.

Yoga

Första veckan av Adrienes 30 days of yoga utmaning/resa TRUE är avklarad! Här kommer lite tankar från varje dag om hur jag mått och känt på mattan:

Tisdag: Motive

Vad är mitt motiv? Varför gör jag det här? Det vet jag egentligen, men idag på mattan kände jag mig klumpig, stel och omotiverad. Det blev lite lättare mot slutet av videon, men frustrationen höll i sig. Såhär ska ju inte första dagen kännas, tänkte jag. Men jag hade fel. För det spelar ingen roll hur det känns, det viktigaste är att jag tar mig till mattan. Och det gjorde jag. Mitt motiv, men anledning till att jag vill göra det här är för att jag vet vilka positiva effekter yogan har i mitt liv. Jag mår bättre, både psykiskt och fysiskt, och lär känna mig själv på ett djupare plan.

Onsdag: Trust

Hade svårt att hitta motivationen idag också, men på något sätt tog jag mig till mattan. Vid 19:30 yogade jag och det var läskigt och jobbigt men framförallt var det värt det. Hade mycket ångest under dagen och det manifesterade sig delvis i att jag inte kände för att yoga. Det är svårt att ignorera sina känslor när det inte finns något annat än en själv, sina andetag och yogan. Adriene sa i slutet av videon: “In order to be in a place where we can feel brave and empowered to take new paths, to carve new grows, we have to have this relationship to trust. So trust me, trust yourself, trust the video. Trust the yoga and trust this process.” Det talade verkligen till mig och jag blev tårögd. Det händer sällan mig på mattan. Men idag var det precis vad som behövde hända.

Torsdag: Stretch

Idag släppte det! Längtade till yogamattan när jag vaknande och njöt av varje sekund. Lyckades hålla mig från att kolla tiden under hela passet och mediterade till och med en stund efteråt. Stretcha är något jag är ganska dålig på att göra. Jag har problem med höfterna och lederna och känner mig typ alltid väldigt stel, och därför drar jag mig ofta från att göra hip openers och liknande (dumt, jag vet!) Men idag kändes det som precis vad jag behövde och min kropp var så mjuk och lätt efteråt!

Fredag: Floor

Idag var en väldigt utmanande dag på mattan för mig. Jag kände mig rastlös på grund av det långsamma tempot och min kropp kändes osmidig och obekväm i nästan alla poser. Men jag tog mig igenom videon och lyckades hålla mig från att kika hur många minuter det var kvar. Det ser jag som en enorm framgång. Jag har så himla svårt för att vara lugn och fokusera på nuet, oavsett situation. Och det är precis som Adriene säger, det som känns svårt och utmanande på mattan känns ofta svårt även utanför mattan och i livet. I videon frågade hon: “Are you connected to the ground in which you walk?” och jag insåg att jag sällan är det. Men det ska det bli ändring på. Jag ska göra mitt bästa för att bli mer närvarande i nuet!

Lördag: High

Kroppen var öm och huvudet omotiverat idag igen. Men jag tog mig envist igenom de första femton minuterna av yogavideon och när jag kom till det sista "momentet" förändrades något. Jag älskar breath of fire. Jamen på riktigt. Det är bland det bästa jag vet. Och när jag hade suttit där en stund och andats mådde jag så otroligt bra. Jag kände pranan i kroppen och hur klart och lätt mitt huvud var. Det är sådana stunder en måste försöka komma ihåg när en känner sig omotiverad och knappt orkar ta sig till yogamattan!

Söndag: Kindle

Jag hade verkligen sett framemot det här passet för hur mycket jag än tycker om och hur viktigt det än är med mer restorative yoga så är det härligt att svettas och få musklerna att arbeta ibland. Och det var så himla roligt! Mina vrister gjorde inte lika ont som de vanligtvis brukar göra och min kropp samarbetade med mitt sinne. Älskar att andas ut med ett S-ljud också så det var härligt att få testa att göra det i kombination med magträning. I slutet av videon sa Adriene “May we always see the truth, may we always speak the truth, may we always feel the truth”. Viktiga och fina ord som jag tänker att jag ska bära med mig under nästa vecka.

SUMMERING

Vad fungerade bra den här veckan? Det faktum att jag yogade varje dag och verkligen gjorde mitt bästa oavsett hur jag mådde eller hur motiverad jag var!

Vad fungerade mindre bra? Jag fokuserade en hel del på hur mycket tid det var kvar tills passen var över och lät mina tankar vandra iväg en hel del, tyvärr.

Nästa veckas mantra: Lokah Samastah Sukhino Bhavantu som betyder ungefär "må alla varelser få vara lyckliga och fria och må allt jag tänker, säger och gör på något sätt bidra till den lyckan och friheten för alla, överallt." Det är ett mantra jag säger varje morgon, men jag tänker att jag ska anstränga mig extra mycket nästa vecka för att verkligen praktisera det.

Hur har det gått för er andra den här veckan med yogan (och livet)?

  • Yoga

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg

    Twitter