30 days of yoga: andra veckan.

Yoga

Andra veckan av Adrienes 30 days of yoga utmaning/resa TRUE är över! Här kommer lite tankar från varje dag om hur jag mått och känt på mattan:

Måndag: Salud
Var så himla trött i benen idag. H e r r e g u d. Kände mig väldigt pepp på att yoga men när jag väl satt/stod på mattan kände jag mig stel, trött och tankspridd. Det blev dock bättre mot slutet av videon och jag kunde till och med balansera rätt så bra i tree pose.

Tisdag: Salve

Såg framemot yogan under hela dagen, så fin känsla. När jag väl var på mattan var min kropp läskigt stel efter en dag vid skrivbordet. Varje liten muskel njöt när jag stretchade kroppen. Satt på en kudde i perioder vilket jag aldrig brukar göra men min svank uppskattade verkligen det. Som vanligt blev jag alldeles varm i kroppen och en aning tårögd av Adrienes ord. Mitt huvud hade svårt att fokusera även idag, men det blev bättre för varje minut som passerade.

Onsdag Open

Det var nära att jag inte tog mig till mattan idag. Hade så himla ont i magen och klockan blev sex och sedan sju och sedan åtta. Men vid 20:30 tog jag mig till sist dit och tur det! Behövde verkligen det här passet! Mitt huvud var så klart och jag kände mig helt fantastisk efteråt.

Torsdag: Detox

Dagens yogapass präglades av djupa andetag, ett ovanligt koncentrerat sinne och en öm kropp. Mina vrister gjorde så himla ont och det gjorde det svårare för mig att genomföra videon så pass ordentligt och fokuserat som jag ville. Men jag gjorde några justeringar och efter dem kändes det helt okej. Min mage tackade för detoxen och alla twists och jag tackade för en mysig halvtimme.


Fredag: Soften

Var så glad idag och hade därför svårt att koppla bort tankarna. Men behövde verkligen det här lugna passet. Mådde helt fantastiskt och kände mig inte rastlös en enda millisekund av videon. Mina ben och höfter njöt i piegon och half splits och jag log verkligen oavbrutet i 17 minuter. Det såg säkert lite konstigt ut men helt magiskt var det!

Lördag: Center

Åhhh. Älskade det här passet. Kändes som en perfekt blandning av spirituell praktik och träning för kroppen. På tal om kroppen så kände jag mig inte alls lika stel och eländig som jag ofta gjort den här veckan, så det verkar gå i rätt riktning! Det här passet fokuserade mycket på att röra sig med utgångspunkt vid naveln. Det var inget nytt för mig, men det här passet var en bra påminnelse om hur viktigt det är och vilken skillnad det gör!

Söndag: Strength & Harmony

Dag tretton. Har yogat varje dag i snart två veckor. Hur häftigt är inte det? Något ännu häftigare är det faktum att så mycket redan har skiftat och hänt i min kropp och mitt sinne. Dagens pass var svettigt och härligt och innehöll en yogapose jag hatat ända sedan jag började yoga: triangle pose. Har undvikit triangle så många gånger för att jag alltid får ont i knäna och anklarna hur jag än står eller vilka justeringar jag än gör. Men idag gjorde det inte ont eller kändes obekvämt, det kändes till och med bra! Bara en sådan sak. Dessutom flög tiden förbi och jag blev nästan lite ledsen när passet var slut, hade kunnat yoga dubbelt så länge!

SUMMERING

Vad fungerade bra den här veckan? Precis som förra veckan yogade jag varje dag oavsett humör och det är jag väldigt stolt över. Ansträngde mig verkligen för att röra mig långsammare och tänka på varje kroppsdel också, inte bara skynda mig från pose till pose.

Vad fungerade mindre bra? Jag var för stillasittande utanför mattan! Jag satt och skrev mycket den här veckan och glömde att ta danspauser alldeles för ofta. Det sög för när jag väl yogade var kroppen ofta jättestel och det förstörde upplevelsen lite.

Nästa veckas mantra: Din kropp är ditt hem. Nästa vecka ska jag ägna lite extra tid åt att ta hand om min kropp och min själ genom att äta extra mycket grönsaker, röra på mig på ett sätt som känns bra och vara snäll och accepterande mot mig själv.

Hur gick det för er den här veckan (på yogamattan och/eller med livet?) <3

  • Yoga

Gillar

Kommentarer

Twitter