2017: målen jag hade och hur det gick med dem.

2018 är inte långt borta nu och det är dags att summera året som varit. Jag tror inte på nyårslöften utan brukar istället skriva ned några mål inför varje år som jag försöker sträva emot och leva utefter. Tänkte att vi skulle kika lite på hur det gått med mina mål i år:

*Ta körtkort.

Nope.

* Gör sådant du är rädd för. Ta plats och prata inför grupper, ta kontakt med nya människor, gör saker på egen hand, utsett dig för nya och smått obehagliga situationer.

Jobbar fortfarande med den här punkten. Men måste ändå säga att jag kommit en bra bit på vägen i år! Har varit på många kompisdejter vilket jag tyckte var superläskigt i början, har vågat prova en del nya saker och blivit mer självständig!

* Se studenten som en möjlighet. Andas. Få inte panik.

Har haft en hel del ångest och panikattacker över min ovissa framtid. Men har också jobbat på det och klurat och funderat på vad jag vill och framförallt har jag försökt leva i nuet.

* Yoga ofta och mycket. För att det är kul och viktigt och helande.

Har snittat på 5-6 pass i veckan under hela året och det måste ju ändå räknas som mycket. Har haft det så kul (och jobbigt och sorgligt och läskigt) på yogamattan i år.

* Skriv mycket. För att det är kul och viktigt och helande.

YES! 2017 har verkligen varit skrivandets år för mig och det gör mig så lycklig.

*Konsumera mindre.

Nja. Jag har haft en bättre ekonomi än någonsin förut och unnat mig lite för mycket. Samtidigt har jag börjat fynda mer secondhand och anstränger mig för att handla så klimatsmart som möjligt. Så det går i rätt riktning i alla fall!

*Börja engagera dig politiskt igen.

Nä, men har börjat tweeta lite smått om politik igen de senaste månaderna och har hunnit skriva ett irriterat svar till Jan björklund och få över 200 likes, haha.

*Prata med någon innan det går för långt.

Har gått hos en psykolog under hösten och har inte gett upp på mig själv eller min rätt att få hjälp trots att vården svikit mig gång på gång.

Summan av kardemumman är att det gått helt okej med mina mål. Och det känns superbra! När en sätter mål för en själv tror jag det är viktigt att komma ihåg att det får ta tid att uppfylla dem. Förändringar sker sällan över en natt och det är okej. Nu längtar jag till 2018! 

Har du haft något/några mål i år? Hur hade det gått med det/dem? <3

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg

    Twitter