Postad i: mina tankar

Linda Hallberg är den första större bloggaren som äntligen skrivit om det jag tror många, inklusive jag själv, tänkt på senaste tiden - nämligen att bloggläsandet minskar. Jag tycker det är på tiden att någon av de större bloggarna tar upp det då man så tydligt märkt att de fått mindre läsare på olika sätt. Flera bloggare börjar med Youtube helt plötsligt och försöker ta till det som en extra inkomst då bloggen börjar minska - i alla fall har jag tolkat det så då bloggare som Kenza och Angelica Blick nästan samtidigt börjar med youtubevideos helt från ingenstans (trots att de påstår att de en gång i tiden gjort det men inte på det sättet som Youtube är på idag). Jag säger inte att det är fel det dom gör, men det blir så uppenbart, så tydligt.

Jag till exempel började redan förra året med att minska bloggläsandet. Det bara blev så ju mer tiden gick. 
​Jag hade följt Angelica Blicks blogg i hur många år som helst, sedan hon gick i gymnasiet här i Linköping, men sen förra året någonstans började jag tröttna. Saknade en kontinuitet i hennes bloggande då hon hela tiden skrev att "jag ska berätta om det i nästa inlägg" eller "jag ska visa vad jag köpte eller visa det och det snart för er!" och så kom aldrig dom där inläggen. De man mest ville läsa och istället kändes hennes blogg bara rörig då hon for från ena stället till det andra och det blev liksom aldrig en stabilitet i bloggen. Det har däremot Kenza alltid varit duktig på under alla år jag följt henne, men någonstans tappade jag intresset där också.
Och slutar man följa sina stora favoritbloggar man följt i så många år då är det någonting som förändrats.

Youtube är det nya, jag tror verkligen det. Videoformat är så mycket roligare och känns mer personligt, tycker jag. Det har fått sig en helt annat publik och öppnat många nya dörrar. Jag tror att många väljer videos då man kan få följa en person på ett helt annat sätt än genom en blogg. För min del får jag även mycket mer inspiration från videos än ifrån blogginlägg. Jag tycker även att det är mycket mer underhållande att kolla på videos. Hittar man en youtuber man gillar som har gjort många videos blir det ju nästan som en serie att sitta och följa en hel kväll om man vill.

Förut kunde jag alltid säga "jag läste det på en blogg" men nu är det "jag såg det på en Youtubevideo".

Klart jag fortfarande läser bloggar, men det har minskat väldigt mycket för mig. Roligast bloggar nu är de personer jag känner irl, bokbloggar och fotobloggar som min all time favorite Nevnarien, eller livsstilsbloggar som Flora Wiströms. Och trots att jag tror och tycker att bloggläsandet överlag har minskat så väljer jag ändå att fortsätta blogga. Varför då? Jo för att det är kul och för att jag vill. För att jag bloggar för min skull. Jag är inte beroende av ett stort läsarantal på samma sätt som de större bloggarna som lever på sin blogg.

Ville mest bara skriva mina tankar och diskutera lite kring ämnet som Linda Hallberg tog upp på sin blogg. Vad tycker/tror ni? Är Youtube framtiden?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: bokrecensioner 2016

Titel: Livet efter dig
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz publishing
Utläst: 11/7

Wow - det är min första tanke om den här boken.

Det var längesen som jag läste en skönlitterär bok, men när biopremiären för Livet efter dig närmade sig blev tankarna allt större på att äntligen ta tag i att läsa denna omtalade bok. Min syster hade läst den för något år sedan och älskade den, och när hon frågade om vi skulle se den på bio så började jag läsa den. Det tog mig sammanlagt fem dagar. Hela tiden visste jag ju hur det skulle sluta, men det gjorde ingenting ändå, det blev liksom inget hinder. Läste minst 80 sidor per dag och när jag inte läste så tänkte jag på boken. Den fick mig att bara vilja åka hem och läsa mer, vilket var härligt att känna då det var ett tag sen en bok fick mig att känna så. Som min bästa kompis Frida sa när jag berättade att jag tänkte på boken och ville hem och läsa: "Då vet man att det är en bra bok". Jag håller helt med!

Jag gillar tempot i boken och tycker aldrig riktigt att det blir långsamt trots att det egentligen inte händer så mycket saker i vissa delar av boken. Men det är någonting med Moyes skrivsätt som bara får mig fast. Jag älskar Lous personlighet och jag gillar Will, trots hans beslut.. Jag älskar deras relation hur den utvecklar sig och de små egenskaperna som Moyes får fram som gör deras relation djup och speciell.

Jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva än LÄS DEN! Läs den. Och sen se filmen. Mina tankar om filmen kommer i ett eget inlägg inom kort.

Betyget är nog inte särskilt förvånande: 5 av 5!

Likes

Comments

Postad i: bokrecensioner 2016

Förra året läste jag färdigt Hungerspelstrilogin, men det är först nu jag har tagit mig tid att skriva min recension på trilogin. SPOILERVARNING i denna recension!

Första boken läste jag faktiskt efter att ha sett filmen trots att jag hela tiden tänkt läsa böckerna först. Men ettan gick på tv:n och jag liksom fastnade kvar och råkade därmed se hela.. Ops.. Haha. Därför var kanske första boken lite seg att läsa, även om den var mer informativ än filmen, såklart.
Andra boken tyckte jag var seg i första halvan och det var först när de kommit in på arenan igen som jag tyckte tempot verkligen drogs upp. Andra halvan gick verkligen snabbare att läsa.

Sista boken var den jag gillade mest faktiskt! Tempot var väldigt högt och jag tyckte den på ett så bra sätt skildrade hur påverkade Katniss och Peeta blivit av spelen, hur förstörda de blivit efter allt de gått igenom. Dock gillade jag inte slutet riktigt hur kriget plötsligt vunnits och hur man som läsare inte riktigt fick "uppleva" det, utan bara höra om det efteråt precis som Katniss. Något jag inte heller gillade var hur Katniss och Gale inte riktigt sa "hejdå" till varandra, eller hur man ska säga. De fick liksom inget avslut. Däremot gillade jag de sista sidorna där man fick läsa om Katniss och Peetas familj. På något sätt var det ett fint avslut i alla fall att se att de mådde bättre och lyckades få ett rätt normalt liv igen.

Sammanfattningsvis gillade jag denna trilogi, men jag måste ändå säga att den känns lite överhypad. Nu kanske jag upprör många haha, men ja.. Serien var bra, men inget jag kände som verkligen fångade mig och fick mig att verkligen känna i hela kroppen att "åh, vad bra det är!". Därför får serien en stark 3a av 5 i betyg av mig.

Likes

Comments

Postad i: new in - shopping, bookhaul, min vardag

I helgen var jag och pappa ute i Ikano-området här i Linköping och kollade in bokrean på Ica Maxi samt gjorde ett besök på Rusta och Stadium. Det jag kom hem med från Rusta var den lilla bordsspegeln och de två glasflaskorna. På Ica Maxi hittade jag faktiskt två böcker ur bokrean och sedan Corn flakes-plåtburken. På Stadium köpte jag som en tunn fritidsjacka men den hamnade inte på bild ;) Jättenöjd med köpen i alla fall!!

Det roliga med att jag hittade första delen i Systrarna Cahill-serien var att jag dagen innan sett del tre på bokrean på Akademibokhandeln i stan och tänkt "typiskt att jag inte har de första delarna, jag struntar nog i att köpa den".. haha. Tänk om jag bara vetat att jag skulle hitta första delen dagen efter.. då hade jag köpt den och sen bara behövt köpa tvåan till "fullpris", om ni förstår vad jag menar.

Får se om den finns kvar på bokhandeln den dagen jag ska till stan igen haha. Men nu blir det nog inte fler bokköp på ett tag, känner mig väldigt nöjd speciellt då jag fått kompletta serier med de avslutande böckerna jag saknade som jag hittade på bokrean på nätet!

Likes

Comments

Postad i: bookhaul

Här är min bokreahög för detta år! Böckerna beställde jag hos Bokus som blev vinnaren av bäst utbud i år, haha. Dock hade Adlibris väldigt bra utbud också faktiskt. Änglafall beställde jag från Cdon dock och jag räknar in den i bokrean då priset ändå hade sänkts med ungefär 50 kr. Det blev lika många böcker (10 st) som förra årets onlinebeställning då jag beställde från Adlibris.

Jag är jättenöjd i alla fall! Så glad att fått de avslutande böckerna till flera av serierna jag äger. Bland annat De utvalda-serien, Legend-serien och Mercy Falls vargar-serien. Den sistnämnda har jag dock i pocket men förra året hittade jag del ett i kartonnage och tycker mycket mer om det formatet att läsa ur så passade på nu när jag hittade resterande delar :)

Sen blev jag väldigt glad för att hitta två delar ur Julie Kagawas Iron fey-serie!! Dessa böcker säljs ju inte annars konstigt nog så blev förvånad över att de ens fanns.. Nu ska jag bara hitta del ett och fyra. Sen blev det någon fristående bok och några början på serier.

Frågan är nu bara hur dessa ska få plats i min såkallade bokhylla haha.. Och vilken av dom man ska läsa först??

Väldigt glad över mina fynd i alla fall och jag hoppas att ni hittat några bra fynd :)

Likes

Comments

Postad i: mina tankar

Jag har tittat på en väldigt intressant dokumentär i samband med en uppsats jag ska skriva med min grupp i skolan. Den heter The true cost som finns på netflix (säkert på andra sidor också eller att ladda ner). I dokumentären pratar de om Fast fashion - hur priserna inom mode de senaste 10-20 åren sjunkit och hur arbetsförhållandena i textilindustrin bara blir värre och värre. En kvinna som är med i dokumentären som planterar ekologisk bomull sa det att människor är mer noga med att det de stoppar i sig är ekologiskt, att de då inte får i sig några bekämpningsmedel eller kemikalier, men de bryr sig inte om vad de har på huden som är kroppens största organ. Människor tänker inte på om de har ekologisk bomull eller inte i sina tröjor. Inte många i alla fall.

Detta var väldigt intressant och tänker jag efter stämmer det ju, i alla fall för mig. Denna dokumentär väcker mycket tankar och funderingar och öppnar verkligen upp ögonen. Lite ironiskt kanske att detta inlägg kommer upp efter inlägg där jag visat upp det senaste jag shoppade.. Men men.

Något som väcker känslor och gör mig upprörd också är att en kvinna som jobbade i en fabrik som gjorde kläder berättade att hon startat en fackavdelning på fabriken tillsammans med några andra och skrev en lista med krav som de lämnade in till cheferna. Den kravlistan gjorde att de låste dörrarna till fabriken så att de inte fick komma in samt att de andra arbetarna, alltså kollegorna, slog och sparkade på de som lämnat in kravlistan. De blev misshandlade. För att de ville få bra arbetsvillkor på sin arbetsplats. Av sina kollegor som egentligen borde ställa samma krav. Alltså... man blir ju nästan tom på ord. Hur kan det ske?! Hur kan det få gå till så?

Inte bara pratar de om människornas hemska arbetsförhållanden utan även mycket kring miljön. Otroligt vilka gifter som kommer ut i världen. Exempelvis i vattnet i floden Ganges, i Indien där mycket av läderproduktionen sker. Gifter, krom, går ut i vattnet och dricksvattnet och gör människor sjuka i gulsot, hudproblem, cancer mm och det är hemskt. Det är otroligt att se hur så mycket gifter som sker dagligen. Inte konstigt att människor pratar så mycket kring miljöförstöring och hur vi måste värna om vår jord. Det är ju inte så att man, eller jag, aldrig tänkt på dessa saker innan, men det är snarare så att man öppnar upp ögonen mycket mer nu. Ser det på ett helt annat sätt.

Vill verkligen inte köpa mer kläder gjorda i Bangladesh, även om det är väldigt svårt att hitta plagg som inte tillverkats där då de står för så mycket av textilindustrin. Synd att man inte bara kunde trolla eller få alla att bojkotta så fabrikerna kan läggas ner eller vara kvar fast med bättre arbetsvillkor och löner!! Åh man blir så frustrerad ibland på att man inte kan göra något eller hjälpa alla.

Finns väldigt mycket att diskutera om och börja försöka ändra sina handlingar kring efter att ha sett denna dokumentär. Jag tipsar er verkligen om att se den!

Likes

Comments

Postad i: bokrelaterat

OMG!!!!! Wiiiie :D det är alltså sant!! Pjäsen som JK Rowling skrivit släpps som bok dagen efter premiären! Den utspelar sig 19 år efter där sjunde boken slutade. SÅ HIMLA KUL!!

Likes

Comments