En lätt maträtt som inte alls känns för tung i magen, riktigt smarrig och även väldigt lätt att tillaga. Det är kycklinggryta!


Du behöver:

3 Medelsmåa lökar

12 Potatisar

2 Morötter

3 Kycklingfileér

1/2 Blomkål

Kryddor:

2 Grönsaksbuljong alt. Hönsbuljong

1 Msk persilja

1 Msk mångsidig allkrydda från Sevan

1 Tsk spiskummin

1 Msk Ras el Hanout
Salt & Peppar efter smak.

Gör såhär:

Dela potatisen på två och skär dem i stavar, dela moroten på hälften och sedan i stavar, skär blomkålen i bitar som du gillar, Löken hackar du som vanligt. Om du vill så kan du redan nu skölja ris och blötlägga det i Lite vatten i ca 20-25 minuter innan tillagning.

Skär kycklingen som du gillar, vi har valt att skära den i medelstora bitar. Hetta upp olja i grytan på medelvärme och börja med att steka löken glansig. Blanda i kycklingen med kryddorna och rör om. Häll i kokhett vatten när kycklingen är genomstekt så att kycklingen täcks och lägg i potatisen och morötterna, blanda i morötterna och potatisen så de hamnar under vattnet.
Lägg även kokhett vatten i en kastrull så den blir full och lägg i riset på låg värme utan lock, riset ska Inte kokas utan bara bli halvfärdigt. Kasta i 3 st vitlöksklyftor hela, om ni vill så kan ni även pressa/hacka i dem. Sänk nu värmen och lägg på locket och låt det koka i ca 15 minuter Utan omrörning. Ni kan titta till det då och då men blanda ej om i grytan, märker ni att det börjar bränna i botten så skaka försiktigt om i grytan. Är vattnet borta så kan du lägga i lite mera vatten. När rotfrukterna är mjuka är det dags att lägga i blomkålen och riset. Ni kan ta gurkmeja ( ej nödvändigt ) och blanda med varmt vatten och ringa över riset för färgens skull.
Sätt på locket och låt riset bli färdigt och blomkålen lite mjuk. Servera gärna med bröd och sallad.
Video hittar du här under för att se hur du tillagar det.
Lycka till och smaklig måltid!


Likes

Comments