Förlossningsberättelse

Den 24/5 ca 08.00 gick mitt vatten hemma i sängen. Jag vaknade av att det blev alldeles varmt i trosan och flög upp ur sängen. Som tur var Robin ledig den dagen så skrek på honom att vattnet hade gått han trodde jag skämtade typ och blev lite stressad för han skulle ju duscha och så. Men jag kände ingen stress då eftersom jag inte hade ont, jag gick in i duschen och tvättade av mig och tog nya trosor då dom andra va helt blöta. Sedan ringde jag upp till förlossningen för att fråga vad jag skulle göra. Dom sa då att jag skulle ta det lugnt och göra det jag behövde och sedan åka upp för att göra en koll. Så vi fick ringa till Robins mormor och morfar för att fråga om dom kunde ta Pollux eftersom vi inte visste hur vår dag skulle se ut.

Ca 10.00 kom vi upp på sjukhuset och gick in på samma avdelning vi gjorde ultraljudet på. Där fick jag gå på toa igen för det hade blivit jätte blött igen då kommer det en sköterska som frågar Robin efter min bilda haha. Jag trodde hon skämtade men då skulle hon kolla så att det verkligen var mitt vatten som hade gått. Vi fick sedan komma in i ett rum där dom kopplade upp mig på en CTG för att kolla min kurva och hur ofta mina verkar kom. Då hade jag börjat fått känningar av värkarna men hade bara 2 verkar på 20 min vilket var lite så vi blev hemskickad igen. Dom sa då att när jag har 3 verkar på 10 min och haft så en stund så skulle vi komma upp igen. Så ca klockan 11.00 åkte vi hem igen.

Under tiden vi var hemma så började jag få kraftigare värkar dom var fortfarande för få och för långt mellan men dom blev allt mer smärtsamt. Klockan började närma sig 13.00 och städerskan skulle komma till oss då. Egentligen ville jag inte det men kände samtidigt att det vore skönt om det skulle bli rent nu så vi kan komma hem till en ren lägenhet sedan med lilltjejen. Så hon kommer hem till oss för att städa vi är då fortfarande hemma, känner att jag börjar må illa så springer till toan och spyr. Sedan känner jag att jag har så ont så vi måste åka upp till sjukhuset så jag kan hå någonting mot smärtan. Jag ringer upp först för att kolla om det går och hon säger att jag måste äta någonting först. Innan vi ska åka så behöver Robin gå på toa så han gör det och under tiden känner jag att jag behöver spy igen. Får lite panik eftersom toan är upptagen, städerskan har precis gjort rent i diskhon så känner inte att jag kan spy där då. Så springer ut på balkongen och spyr över räcket haha. Tänk om någon såg mig, stod iallafall kvar där tills Robin var klar så vi kunde åka.

Ca 15.00 kom vi upp till sjukhuset igen och då fick vi komma in i ett undersökningsrum på förlossningen. Där blev jag kopplad till en CTG igen för att kolla min kurva. Dom kunde se att mina värkar va kraftigare men det va ändå för långt mellan. Hon gjorde också en vaginal undersökning för att se om jag var öppen och hur mycket i så fall. Då var jag öppen 3 cm, så det var ingen aktiv förlossning ännu men fick iallafall 2 värktabletter. Sedan sa sköterskan att jag skulle få åka hem igen eller gå ner till cafeterian eller gå en promenad, men jag var så trött så jag frågade om jag bara kunde få ligga kvar inne på det rummet och vila för att samla lite krafter till senare. Det va okej så hon sa att hon skulle komma tillbaka om en timma alltså ca 17.00.

Under den timmen spenderade jag 45 min inne på toan, kände att jag behövde bajsa så tänkte jag passar på nu så kanske jag inte gör på mig under krystningen som många gör. Men det tog sån tid för jag hann bara torka mig en gång sedan kom en värk så höll på så i 45 min. När jag kom till rummet igen så såg la jag mig på sägen för att vila den sista kvarten innan sköterskan skulle komma tillbaka. Nästan prick 17.00 kommer hon tillbaka och ser på mig att jag börjat fått krystvärkar, hon gör en till undersökning och jag är då öppen 8 cm.

17.00 blir jag inskriven och flyttad till ett förlossningsrum där jag får hjälp av med kläderna av Robin och på med en rock från sjukhuset. Då blir jag även erbjuden att testa lustgasen av en annan sköterska. Provade några gånger men tyckte inte den hade sån stor effekt på mig, men värkarna var inte lika smärtsamma då ändå. Fick då ligga där på den sängen en stund eftersom jag var ju inte öppen helt för att börja krysta.

17.30 säger dom till mig att det är dags att börja krysta. Kroppen visste när det var dags så det va bara att ta i med hela kroppen. Mellan varje värk så passade jag bara på att vila det va så skönt för det va helt tyst i rummet. Robin va också med hela tiden och höll mig i handen så under varje värk så klämde jag allt jag kunde i hans hand och höll i lustgasen med den andra. Det kändes bara skönt att hålla i den även om jag inte använde den. Kändes lite sjukt ändå när jag låg där hade förväntat mig mer smärta och att det skulle vara svårare/jobbigare än det var. Men vid varje värk när jag skulle krysta så kändes det precis som när man är lite hård i magen och man måste ta i mer haha.

Men ca 19.00 sa ena sköterskan till mig att nu är hon snart här så nu måste du göra som jag säger när nästa värk kommer för nu är det bara en kvar sen är hon här. Hon frågade även om jag ville ha upp henne på bröstet vilket jag ville men jag har lite svårt för att bli kladdig så jag frågade om dom kunde torka av henne lite innan haha. Men blev lite förvånad ändå att hon faktiskt frågade och inte bara antog att jag ville.

19.11 kom hon ut en stor och fin tjej på 4280 g och 51 cm lång lades upp på mitt bröst. Helt sjukt.

Strax efter klippte Robin navelsträngen. Dom fick även sy något stygn på mig för jag fick en liten bristning men det va inge stort.

Nu när det ändå gått 3 månader sedan förlossningen så känner jag att det var en helt fantastisk förlossning och hade gjort det igen när som. Det var inte som jag hade föreställt mig, trodde innan att det skulle vara mycket värre ta ännu längre tid. Men min blev perfekt och jag fick någonting perfekt också. En helt underbar liten dotter finns ingen finare än henne och min lilla familj som jag älskar er! ❤

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229