INGEN STORSTADSTJEJ

Hej!

Jag vaknade pigg och med en härlig energi imorse, så gav mig ut på en promenad i skogen före intag av första kaffekoppen. Uppskattar verkligen närhet till skog, avskildhet, att ha möjlighet att gå ut och gå en längre promenad utan massa människor runt om en. När jag bodde i ”brukssamhället”, så var det en bit att gå för att först ta sig till en skog och det var rörelse och ljud överallt. Aldrig en lugn stund, inte ens på natten. Nu bodde jag två minuter ifrån aff��rer, i kärnan av samhället, så svårt att undgå såklart. Finns både för & nackdelar med det.

Jag trivs mycket bättre nu, där jag bor lite utanför samhället och har en liten bit att åka till närmaste affär, där jag kan välja om jag vill ha mycket folk omkring mig eller inte. Jag ”tvingas” inte in i konversationer med nära och bekanta, som det blir i ett litet samhälle där alla känner alla. Klart det kan vara trevligt det också, men kan bli jobbigt när man ibland inte vill prata/hälsa på någon och bara få göra klart sitt.

Jag kommer nog aldrig bli en storstadstjej, nu var inte min hemkommun en storstad men jag syftar på folkmängd, stress, ljud, trafik... Jag är tacksam över att jag kan åka hem till ”landet” , stänga om mig och slippa stressen som en stad kan bidra till.

Alla gillar vi olika, och det är väl tur?

E.

Gillar

Kommentarer