Usynleg sjukdom

Heisann alle sammen.

I dag tenkte eg å skrive om det å leve med ein usynleg sjukdom.

Kva er ein usynleg sjukdom, det er ein sjukdom som ikkje alle ser, men ei person sliter uten at da synes.

Eg har ein usynleg sjukdom, eg sliter psykisk med angst og deprisjon.

Mange seier at eg ser ikkje sjuk ut, men det er pga at det ikkje viser på utsiden som om vist eg hadde brekt ein fot eller ein arm. Det å slite psykisk er ikkje enkelt når ikkje med mennesker sjønner kva ein går igjenom. nokon stenger seg inne og blir mindre sosial, menst andre trosser seg sjølv og sliter seg dønn ut. eg er vel den personen som stenger meg inne, går kun ut når eg må handle mat eller har møter/legetimer.

Ikkje alle har venner, nokon har bare nokon få venner. Eg har veldi lite med venner, men det er har det vert i mange år før eg fekk mine psykiske vansker. Eg har lyst å ha fleire venner, men eg har ikkje den store delen med energi som trengst for å vere sosial over mange timer, men eg har sett meg eit mål og det er å prøve i små doser, men det blir ikkje heilt med det ein gang.

Eg har fått høyre av andre at det vaar heilt hol i haue at eg sa opp jobben min, men eg hadde ikkje meir å gi når det gjelder jobb, da eg var i jobb etter eg fekk problemane mine so enda det med at eg sov vekk heile fritida mi eller bare låg på sofaen og var dårleg. No etter eg sa opp jobben så kan eg planlegge dagane mine etter dags formen.

Eg er uføretrygda og fekk ei lita ekstra inntekt når eg var i jobb, men med å sette meg ned og regne litt so kom eg fram til at den lønna dekket bilutgifter til og fra jobb, så ein kan vel sei at eg ikkje hadde noko ant enn sosialitet og jobbing når eg var i jobb. Eg angrer ikkje på at eg sa opp jobben, men savner det litt innimellom. Kansje ein dag so kjem eg meg i jobb att, men så langt fram har eg ikkje tenkt.

Vist du kjenner nokon som sliter men du ikkje ser at vedkommande er sjuk, så tenk heller at ja kansje personen er sjuk og har ein usynleg sjukdom, det er mange usynlige sjukdommer blandt oss, ikkje bare angst og deprisjon.

Eg meiner ein bør være open om det og ikkje ha det tabulagt.

Liker

Kommentarer