Varför vi inte valt alternativ medicin.

Om jag ska vara riktigt ärligt så är det nästan tråkigt och ledsamt att skriva detta inlägget. Jag tycker att diskussionen om att ge barn alternativmedicin är både skrämmande och outbildad från många håll och innan jag börjar skriva mer om detta vill jag bara poängtera att om du som vuxen väljer att pröva alternativ medicin för din allvarliga sjukdom varsågod och det är jätte bra om det fungerar för dig men jag förstår inte varför man gör det valet, men som vuxen kan du stå för konsekvenserna av ditt handlade och jag respekterar ditt val.

Under dessa tre år vi nu haft My har jag hört både det ena och det andra om både vaccinering och alternativmedicin. Jag har t.om blivit uthängd i anti-vaxx grupper på Facebook för att andra har bestämt att My fått sina sjukdomar pga vaccinering (vilket är en total lögn då hon för det första inte ens är vaccinerad och för det andra blev hon sjuk redan i magen inte efter) och jag har blivit otroligt påhoppad av folk som velat sälja allt från kamomill te till salvor och kolloidalt silver av dom (eller gratis mot lite gratis reklam för dom som jag får betala för i slutändan) för att kunna ge till My. Dom har blivit otroligt provocerade rent utsagt när jag sagt ”tack men nej tack” och jag har fått höra att jag inte tar ansvar för vad jag gjort mot mitt sjuka barn genom att inte ge dom ”rätt läkemedel” enligt dessa människor

Många av dom som skriver till mig säger också ”Dessa är gjorts speciellt för barn med den sjukdomen ditt barn har” mitt barn har inte ens en helt fastställd diagnos så det är spännande att dom vet vilken hon har!

Men varför är jag då så rädd för alternativmedicin?
Jag är väl egentligen inte så rädd för medicinen i sig utan mer människor som utövar detta och även lurar i andra. Alternativmedicin kallas just Alternativmedicin av den anledningen att den inte är visad att den har en 100% effekt eller ens någon effekt alls. Innan en riktigt medicin används så går den igenom massa tester för att ens få prövas på test personen sen efter det går det vidare i många led innan det hamnar i våra händer och på våra apotek varför? Jo för att vi ska veta att vi får i oss fungerade medicinen som inte skadar kroppen (för mycket eller som skadar kroppen på minsta möjliga sätt i den mån det går) med alternativmedicin har du inte denna bakgrunden när det gäller medicinen. Du vet inte vart den verkligen kommer ifrån, är du säker på att den bara innehåller det som står i? Varför säljs det inte av apotek eller skrivs ut av läkare om det är medicin som ”läker lika bra som en benmärgstransplantation

Så det som skrämmer mig i det hels är folk som förälder sälja detta till föräldrar att ge till barn, många har prövat allt och att avsluta behandling och göra något sånt ist är enbart förligt för barnets bästa, du vet inte om barnet är allergiskt och du vet framförallt inte hur sjukdomen reagerar på det. Du kan inte veta för den kombinationen du gör har inte blivit medicinens prövad av utbildade människor så du kan inte vet vad som händer framförallt om du blandar det med medicin du fått från sjukhuset. Du vet inget om denna medicinen i kombination med just dig och din sjukdom, inga blodprover är tagna ingen djupare forskning mer än att det finns mineraler och vitaminer och visst det är alltid men det är inte läkande som ett läkemedel, jag kan gå med på att kalla det en boost!

Jag menar absolut inget illa mot folk som gör dessa val och jag är jätte glad över om det fungerar för er även om jag är skeptisk men jag tycker inte det är rätt att göra detta mot ett barn, ovissheten och riskerna är för höga för att man ska utsätts barn för detta. Om du känner att du måste endå för att du verkligen tror på detta snälla rådfråga med någon medicinkunnig innan du gör något förhastat!

All kärlek till er
Mamma Elin ❤️

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229