Snart kommer tiden på året när vi låser in oss.

Innehåller affiliate-länkar

Godmorgon tisdag!
Jag vaknade kanske för en halvtimme sen och har skrollat igenom mina sociala medier och liknande, ni vet det man gör varje morgon och vad jag har kunnat se så är det inte bara hos oss hösten kommit med stormsteg bara på några dagar!

Vintern och hösten är en ganska svårt period för oss med infektionskänsliga barn eller om man själv kanske är infektionskänslig. Framförallt när skolstart/förkolestart osv börjar, hela Sverige blir som en enda stor bakterie soppa efter dessa långa lov vilket resulterar i att vi tyvärr får hålla oss instängda till sjukperiderna är över.
My är ju otroligt känslig som ni vet vid detta lager, åker hon på en förkylning kan det betyda flera veckor på sjukhus i värsta fall respirator och jag känner att det blir läskigare och läskigare för varje år som kommer då respekten för omvärlden försvinner mer och mer hos människor.

My spenderare hela våren på sjukhus och med respirator vårt och även om My är världens starkaste så blir man rädd inför kommande hösten, kommer hon orka en sån vända till som i våran om hon blir så dålig? Kommer hon ta sig igenom hösten/vintern smärtfritt i år kanske? Vi har ingen aning, men förhoppning vågar vi tro på proverna och hoppas på att dom håller i sig så hon håller sig frisk.

Det som ligger på toppen av isberget är ju självklart att det har diskuterats förskola, jag har letat med ljus och lyckta efter en förskola i närheten som passar för infektionskänslig barn men har inte fått något napp än och att sätta henne på en vanlig förskola vet jag inte om jag vågar, dagens föräldrar är så ouppmärksamma om deras barn blir sjuka eller så är det många som skiter fullständigt i och lämnar på förskolan endå. Man kan använda 100 argument till att ”man inte har råd att stanna hem eller det är ju ”bara” en förkylning” men sanningen är att vilken orsak du än har så skickar du ditt barn sjukt till samma förskola som tex min dotter går på då kommer vi inte kunna vara där och jag kommer inte lämna henne där igen då hennes liv kan hamna i fara.

Jag får höra DAGLIGEN hur jag överreagerar Mys infektionskänslig, detta kan komma från läsare och även anhöriga runt om oss som varit med enda från början och följt hennes resa genom dessa tre år, många av er som gnäller på mig har sett henne ligga i resp mer än en hand full gånger just pga en förkylning, ni har sett henne ligga månader på sjukhus för att hon haft en bakterie som knappt hade märkt av på en frisk person så VARFÖR misstror man?

Jag vet att dom som misstror och klagar på att jag klagar på andra som går hemifrån medvetet sjuka eller lämnar på förskolan osv gör detta antagligen själva och jag kan förstå era argument men att se en dags lön över andra människor liv tycker jag personligen är själviskt. Nu kommer antagligen halva min följarkrets försvinna men ni som lämnar era barn sjuka är enligt mig själviska, ni utsätter andra för smitta och ni får erat barn att som redan är sjukt att överansträngs sig ist för att ligga hemma och vila bort det ordentligt.

Detta är min åsikt som jag vet att MÅNGA inte håller med om, jag gjorde inte det för än jag fick lära mig att infektionskänslighet fanns och hur hårt drabbade människor kunde vara (det är inte bara My jag pratar om utan minst 3-4st av mina vänner och deras barn också) men till hösten 2018 kan iaf försöka att inte hosta ner hela världen i år, det skulle underlätta så mycket 🙈

All kärlek till er
Mamma Elin ❤️

(Klicka på bilden nedanför för att supports bloggen! Bilden innehåller en adlink Jag får 2kr perklick)

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

LittleBears
LittleBears,
Jag känner igen den där rädslan. Min äldsta dotter föddes tidigt och med nedsatt lungfunktion så vi tillbringade hennes första månader på sjukhus. Då minns jag hur rädd jag var så fort jag var tvungen att gå in i någon affär eller liknande, jag upptäckte plötsligt att det fanns ju så många sjuka människor precis överallt och jag var så rädd för att föra vidare någon förkylning till henne som då var så infektionskänslig. Så det är verkligen något jag försöker tänka på nu, är vi sjuka så stannar vi hemma för att respektera andra 😊nouw.com/littlebears
Eliinwred
Eliinwred,
Gud vad jag kan känna igen det där? när My var liten insåg jag också att ALLA är sjuka runt en på hösten/vintern, alla snorar och snörvlar överallt! My har ju också problem med lungorna och varje förkylning blir otroligt jobbig för henne med syrgas och alla möjliga inhalationsmediciner varannan timme och även om det inte blir sjukhus varje gång så känns det endå som något man vill undvika. hoppas din dotter får hålla sig frisk och kry nu ❤️😊💪nouw.com/eliinwred
Jenniey Love
Jenniey Love,
Usch känner igen mycket av det du tar upp. Är själv väldigt infektionskänslig sen jag fick mina kroniska sjukdomar. Skolstarter efter lov är en period full av rädsla för infektioner och så har det vart enda sen jag insjukna i mina sjukdomar. Jag har också märkt att många vuxna gärna pratar bort symtom på infektioner som förkylningar, magsjuka osv...

Jag har sedan några veckor tillbaka börjat förbereda mig för att hålla mig från allmäna platser så mycket som det går under höst/vintern. Bla. bunkrat upp med saker jag kan behöva ha hemma och framförallt tidsfördriv som pysselsaker.

Håller verkligen tummarna för er att My håller sig infektionsfri så länge som möjligt. Många varma kramiz<3
prinsessanjenniey.blogg.se/
Eliinwred
Eliinwred,
Jag kan verkligen tänka mig att det är ett rent helvete att vara infektionskänslig , jag är ju bara anhörig så kan ju inte tala för dig , att stå brevid går säkert inte ens att jämföra! ❤️ kan helt hålla med om att vuxna försöker prata bort symptom, dom vill inte att dom eller deras barn ska vara sjuka just nu så dom lådas om att dom inte ser dom helt enkelt. jag hoppas du också får hålla dig frisk så riktigt länge all kärlek till dig ❤️nouw.com/eliinwred
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229