Om operation och Portacath

Jag kom på just att det var i min andra blogg jag hade skrivit om vad My ska göra för operation i januari eller februari (datumet har inte ramlat ner i brevlådan än) så jag tänkte att jag skulle summera det hela även här så alla följer med på vad som händer och sker!

Många som följet med ett tag vet ju att vi länge både kämpat och tjatat för att My ska kunna få en port inopererad för att dom inte ska behöva sticka henne när dom tex tar prover eller om hon måste få medicin intravenöst (direkt in i blodet) när hon blir inlagd. Men först har det inte fungerar då My alltid varit väldigt smal och IOM att hon är så smal finns det risk för att porten skaver ut genom huden och på så sätt blir förstörd eller skadar henne och som ni förstår då är en helt meningslös operation och man förstör kärl i onödan.

För er som inte vet så är en port (portacath) som en liten platta som sitter under huden, från den plattan går det en liiiten liiiten slang som går in i ett blodåder (vet inte om det är en ven eller artär) och sen då efter operation kan man sätta en slang på den lilla metallplattan som man sedan kan ta ut blod eller förs in medicin i den helt enkelt, alltså inga mer stick för prover och inga mer stick för att på temporära PVKer i armen för att få medicin.

(Bilden lånad från Google)

Under denna operationen ska även annat göras när hon ändå är sövd så att man kan göra allt på en gång och hon inte ska behöva sövas flera gången.

Ganska nyligen upptäckte vi även att hon hade ett bråck på/i naveln som ska opereras igen under samma gång sen ska dom även ta ut knappen och och ta in en kamera och titta hur det ser ut på insidan av knappen då den har bråkat otroligt mycket det senaste året och den blöder helt utan andemening. Vi kan sitta och äta middag och helt plötsligt utan att någon rör knappen börjar det rinna blod från den och hon får verkligen jätte ont men samtidigt ser man ingenting på utsidan heller.

Sen har hon även fått knölarna jag pratade om i förra inlägget och även en knöl hon haft på armen en längre tid som dom ska ta prover på (biopsier) då tar dom en bit av huden just på dom ställena som man sen tar prover på och ser hur dom ser ut inuti och i cellvävnaden i dessa för att kanske kunna få ett ordentligt svar på vad detta är för något helt enkelt.

Detta är en liten sammanfattning för er som har missat det och jag ÄLSKAR att så fort man byter tillbaka till Nouw kommer alla mina gamla läsare tillbaka igen som försvinner när man är på andra portaler, välkomna tillbaka ❤️

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

Jenniey Love
Jenniey Love,
Så otroligt charmig My är och klänningen var super fin. kramiz<3prinsessanjenniey.blogg.se/
Eliinwred
Eliinwred,
Jaa verkligen ❤️❤️❤️nouw.com/eliinwred
emelieberglindsplace
emelieberglindsplace,
Port a cath är ju jätte bra när det behövs 😊 har en själv sen 4 år tillbaka. Har du några frågor om port a cath kan du skriva till mig om du vill 😊 nouw.com/emelieberglindsplace
Eliinwred
Eliinwred,
Tack vad snällt 😍 kommer säker ha en miljoner frågor i huvudet ju närmre vi kommer 😜 det ska bli en sådan befrielse att hon äntligen kommer sluta stickas hela tiden ❤️nouw.com/eliinwred
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229