Mysan ska få en ny medicin!!

Godmorgon mina vänner!

Idag när Michelle har slutat skolan så ska vi ta oss till sjukhuset för att jag och Jonas ska eventuellt byta av så att jag ska sova där några nätter nu när Jonas varit där enda sen i söndags. Men först och främst ska jag försöka få tag i värksamhetschefen för avdelningen och prata om bemötandet som vi fått från läkarna och se till att allt detta som varit blir anmält.

Jag ska även försöka få tag i gyn för egen del så att jag kan få hjälp med en cysta som konstaterades att jag har för ett par månader sen. Uppsala ville att detta skulle kollas upp innan jag flyttade där ifrån då dom tyckte att den hade ovanlig/konstig form och var stor tydligen. Jag skulle ha kollat till de vid förra inläggningen men jag hade ingen möjlighet att ta mig dit. Nu har jag börjat fått smärta sen en tid tillbaka och lite andra problem så ska se om det finns någon akuttid idag. Man kan ju alltid hoppas iaf!

Mysan har börjat blivit lite bättre iaf. Det går åt rätt håll även om det inte går jätte fort, dom har kunnat sänka syrgasen från 4L - 3L och hennes CRP har halverats och igår var den nere på 56 igen efter att ha varit uppe på 110 så det är ju positivt. Det är dock väldigt mycket slem och så kvar i lungorna och hon har fortfarande väldigt jobbigt att andas så det kommer nog dröja minst 1-2 veckor till innan det kan börja bli prat om hemgång. Just nu är hon i något som heter optiflow kallas också Aviro eller högflödesgrimma. Denna hjälper hennes lungor med att blåsa upp sig ordentligt så att hon inte behöver kämpa lika hårt för egen maskin för att klara det. Detta hjälper henne även att lättare hosta upp slem som sitter i lungorna vilket är jätte bra. Tar vi ut henne förtidigt ur denna så är de för mycket slem kvar i lungorna som fastnar i lungornas infiltrat och det är bara en tidsfråga innan lunginflammationen är igång igen. Så även om proverna ser bättre och bättre ut så måste vi se till att det i lungorna är borta så mycket som möjligt innan vi kan vara lugna och återgå till vardagen.

Läkarna har nu äntligen efter många om och men insett att hon inte kan använda Kineretet längre (efter att Jonas sa att vi vägrar att ge henne den både nu och när hon mår bättre igen) vi ska börja använda en medicin som heter Humira det är en medicin som är besläktad med en medicin som heter Enbrel . My hade enbrelen innan vi testade kineretet denna gången och den hade fungerat bra i ungefär ett års tid och sen bara helt tappat effekten så det känns ganska logiskt att använda en medicin som är besläktad med den. Förstår verkligen inte varför dom inte kom på det tidigare med tanke på att My har använts kineretet som bebis och det slutade fungera redan då. Men men det finns inget att göra åt det nu utan vi får helt enkelt bara vara nöjda med att det inte blev allvarligare konsekvenser av kineretet än vad det blev.

Nej My ska jag sätta mig och vänta in @Baso då han ska ta Alva en dag tidigare denna vecka så att jag kan åka till sjukhuset. Alva har också lyckats att bli jätte förkyld så hon måste vara hemma från skolan då energin är som bortblåst. Men när hon är sjuk får hon tyvärr inte följa med till sjukhuset då risken att My blir smittad med något mer är väldigt stor då så hennes pappa tar henne idag, Mycket tacksamt!

All kärlek till er
// Mamma Elin

All kärlek till er ❤️

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Lille vännen krya på henne.. Hejja hejja på er alla och ni kämpar verkligen.. nouw.com/2barnsmammaochfru
Eliinwred
Eliinwred,
Tack så jätte mycket ❤️nouw.com/eliinwred
livetihornsved
livetihornsved,
Om det är så himla mycket slem, kan de inte bronkoskopera och suga upp det?nouw.com/livetihornsved
Eliinwred
Eliinwred,
Ingen aning, är läkarna som bestämmer sånt och inte vi tyvär 😕nouw.com/eliinwred
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229