My är inget offer.

Jag vill ta upp ett ämne som jag inte har skrivit om på ett par år. Jag läste just ett gammalt inlägg som handlade om vad jag vill förmedla och att jag inte vill lägga en ”offerdtämpel” på My.

Jag tror ingen vid detta laget har missat att My har väldigt allvarliga sjukdomar som gör livets väg inte särskilt rak för henne. Hon har under sina 4år gått igenom mycket mer än vad många av oss går igenom en hel livstid. Hon har sin problematik i kroppen, hon har mycket hjälpmedel och mycket hennes kropp inte klarar av än men det är något vi inte får glömma med allt detta, vi får inte glömma att hon är precis som vilken fyraåring som helst.

Hon älskar att bygga med klossar och rita, hon älskar att äta glass, hon älskar även att åka å bada och kolla på djur och hon blir förbannad på oss när vi säger att det är dags att gå att sova, kolla på plattan eller städa upp efter sig när man har lekt. Hon förstår när du tittar på henne på fel sätt och hon förstår vart enda ord du säger bakom henne till dina barn i affären. Hon hör och ser exakt lika mycket som vi andra gör men vet ni vad som är så bra med My? Hon skiter fullständigt i det. Hon skiter i om du kollar på henne med avsmak för hon väljer att ignorera dig eller vinka tillbaka.
My älskar sina utslag och sin rullstol och hon visar upp dom med stolthet dagligen, hon tycker hon är fin precis som hon är. Hon älskar att vara den hon är trots sina sjukdomar och hon tycker inte synd om sig själv för det, detta är hennes liv och hon lever sitt liv på bästa sätt, även mycket bättre än många andra av oss.

Att gå runt och se My som ett offer kommer aldrig att hjälpa henne i framtiden eller nutiden heller för den delen. Självklart är det synd att barn blir sjuka, det spelar ingen roll om det är på ett sånt sätt My är sjuk eller med någon annan sjukdom eller skada. Det betyder inte att man inte är lycklig för det, det betyder inte att man inte älskar sitt liv och precis som alla andra gör det bästa med det man är född med. Om vi alla runt henne dagligen går och berättar hur synd det är om henne eller hur annorlunda hon är så kommer hon börja tro det om sig själv en vacker dag, all den glöden och lyckan i hennes ögon kommer att dö och det finns bara allmänheten runt hennes fel, inte hennes.

På min blogg har jag försökt nu under 4års tid att visa våran vardag. Visst jag skriver en del om sjukhusvändor och andra jobbiga perioder men för att förstå hennes framsteg måste man få veta hennes story och vad hon går igenom i livet och allas liv ser jobbigare ut i perioder vare sig du är funtionsvarierad eller inte har någon funtionsvariation. Alla är vi med om olika saker i livet och detta är en av många My kommer vara med om. Hon kommer bli kär för första gången, börja skolan, skaffa kompisar, ta studenten osv det ska vi se till och vi kommer att se till att hon alltid kommer göra allt detta med ett gott självförtroende, precis som hon har just nu. Hon vet att hon är bäst precis som hennes syskon vet att dom är bäst. Dom är bäst i världen på att vara sig själv och det är därför dom är älskade, inte bara av oss föräldrar utan av dom flesta. Dom är lyckliga och otroligt kärleksfulla och jag kommer se till att de ALDRIG är något som försvinner ifrån dom.

Så nästa gången du tänker på My tänk inte bara ”stakars My” se inte henne som ett offer för sin sjukdom utan se henne för den hon är, se henne som världens lyckligaste lilla kämpe som slår skiten ur sin sjukdom dagligen. Se henne för hur stark hon är ist för att se ner henne som ett offer och detta gäller ALLA människor. Vi är inte offer för våra motgångar utan vi är kämpar som klarade oss igenom om.

All kärlek till er ❤️

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

GCz
GCz,
Hälsa My så gott. Jag tycker hon är så cool och helt underbar.nouw.com/gcz
Gertie Lövgren
Gertie Lövgren ,
Fint skrivet om er duktiga, fantastiska tjej💕💕även era andra starka barn som är delaktiga i hela Mys sjukdom❤️❤️❤️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229