Hur allt började (hela mys sjukhistoria) Del 1

Hejsan och godmorgon måndag!! Idag kommer det nu kl 9 (detta inlägg) kl 12:00, 15:00 och 18:00 kommer det läppar inlägg där jag berättar om hela Mys resa uppdelat på 4st inlägg. Dessa inlägg är också kopierade sen förut då jag tycker dom är bra och det är många viktiga detaljer med också. Idag och imorgon är dom sista dagarna med ”kopierade” inlägg sen kommer det komma helt pinfärska inlägg (även innan också men efter det kommer det bara nya inlägg.

Så jag hoppas ni gillar inlägget och stt ni lär er något nytt 😊❤️


Som jag skrivit förut så har det kommit en del nya besökare hit till bloggen så jag tänkte ta och försöka göra en liten sammanfattning till dom som inte varit med från början!

Det jag skriver om som mest är alltså våran dotter My, My är född 25de september 2015 och är min och sambons första gemensam barn, vi båda har barn sen innan men hon är våran första tillsammans.
Förlossningen med My var väldigt snabb och påtaglig, jag var helt slutkörd mes nästan ingen sömn från v20 (hon föddes 39+0) och jag hade 40 graders feber dom sista dagarna och var på g att få havandenskapsförgiftning.

När My föddes så var hon blå både om näsan och munnen, hon hade alltså dålig syresättning vilket dom och vi trodde var för att hon hade haft navelsträngen runt halsen.
Så hennes första dygn så gick dom och koll hennes puls och syresättning 1-2gånger i timmen men den repade sig tyckte dom så vi fick åka hem sen dagen efter.

När vi kom hem så var hon ganska lugn, hon skrek inte mycket och hon var liksom en allmänt snäll bebis helt enkelt, och redan samma dag vi åkte hem så hade My börjat fått små hormonplitor på kroppen som sen blev värre och värre för varje dag som gick, på hembesöken trodde hon att det ev Kina vara mjölk som var problemet även om hen aldrig sett det såhär tidigt innan.
Vi fick en tid till återbesök på torsdagen efter (detta är alltså en söndag) när dom ringer mig på måndagen sen bara för att kolla läget ber jag att få ändra tiden till återbesöket för prickarna har blivit fler och jag ville kolla upp detta, dock för att jag trodde det var mjölk och inte ville fortsätta trycka i henne något som hon inte tålde.

När vi var på återbesöket så märkte dom väl egentligen inget konstigt mer än att hon hade massor av hormonprickar annars var hon glad och nöjd och hängde med på allt och inget gick att anmärka på, sen när barnläkaren kollade på henne tyckte hon allt var bra förutom att hon var lite blek så vi blev skickade till neotalavdelningen för att göra ett CRP prov och det var här hela karusellen startade.
Hennes CRP (infektionsvärdern) låg på 250 dom ska alltså ligga under 5.
Under samma dag blir hon JÄTTE dålig, minna ett ögonblick när jag Jonas och en läkare är inne rummet vi har fått och My ligger framför oss och läkaren sitter bara och analyserar henne.
Han frågade om hon har varit såhär slö tidigare vilket vi svarar att nej det har hon absolut inte varit och helt plötsligt när läkaren lyfte upp henne så slappnade hon av och typ tuppade av i hans händer och det var nog bland det hemskaste jag någonsin sätt (trodde jag då).

Så My blev lagd på IVA över den natten med en PVK i huvudet (alltså en port in venen) och intravenös antibiotika och hela köret helt enkelt, ingen visste vad som egentligen var fel med henne mer än att hon hade en infektion, inte vilken typ av infektion ingenting.
Hon var så dålig så hon reagerade inte ens när dom tog blodprover eller ens ryggmärgsprov på henne, ett barn ska skrika då, hon öppnade inte ens ögonen.
Hon blev alltså jätte dålig vara under några timmars radie, hon slutade äta också då orken inte fanns med så hon fick även en sond också.

Sen efter första dygnet så blir hon bättre, långt ifrån frisk men mycket bättre men vi fick fortfarande kvar, sen där var det en period med dagliga provtagningen, antibiotika,smärta,utslag som gick vidare och blev sår, feber och även hennes första benmärgsprov gjordes ca 13-14 oktober (minns inte datumet helt)

Och den perioden låg vi inne till 16de oktober och det var första helgen med permis och helgen gick jätte bra hon var pigg och med enda fram tills när vi är tillbaka på sjukhuset den 19de oktober igen för vanligt läkarbesök. När vi kom fram hade hon på mindre än en timme fått 4graders feber en CRP ökning till ca 350 från 71 samt hon blev helt utslagen och spydde galla.

Så vi blev inlagda igen och jag tog det som ett extremt bakslag då allt hadde gått så otroligt bra och dagen efter var min födelsedag och jag hade ju byggt upp planer i huvudet om att vi äntligen skulle då fira hemma med alla mina vackra barn , men det blev på sjukhuset med My och utan att fira helt enkelt.


Jag tänkte avsluta här för idag så skrivet jag fortsättningen på allt i morgon eller om det t.om blir tre inlägg för ingen kommer orka läsa allt i ett enda inlägg så jag fortsätter i morgon 😊

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229