Från perfekt till kaos på några timmar.

Jag kan verkligen inte med Mys sjukdom. Alltså jag förstår den och jag vet hur den fungerar men jag blir fortfarande lika chockad varje gång detta händer.

My har mått jättebra ett långt tag nu, hon hade en sväng då hon va lite hängig dagen efter julafton men såhär varandet länge sen nu hon reagerade.
My har varit vaken och pigg nästan hela dagen, barnen har lekt och stojat hela dagen fram tills My sov middag. Nu när hon vaknade så har hon skyhög feber och en puls hoppandes mellan 190-200, det är inte ovanligt för My att få så hög puls när hon har riktigt riktigt riktigt hög feber och jag hoppas verkligen på att det är grundsjukdomen som bråkar och att hon inte åkt på något annat som kommer att hålla i sig för då vet jag inte vad vi tar oss till.

Det är såhär att en av Mys grundsjukdomar kallas för ”medelhavsfeber eller febersjukdom” vilket betyder att när hon har skov tror kroppen att den är sjuk och försöker bekämpa sjukdomen i kroppen vilket resulterar i att kroppen ist skapar inflammationer i leder och andra kroppsdelar och även då ger henne otroligt mycket feber efter som feber är immunförsvarets sätt till att försöka döda virus och bakterier. Det är just därför det är så svårt att avgöra från första stunden om det är grundsjukdomen eller om det är något annat.

Så det vi ska göra nu är att vi har gett henne febernedsättande och kortison och går det inte ner inom en timme eller två blir det besök på sjukhuset och det dom brukar göra är att ta prover och lägga in henne med antibiotika kur vilket kan ta allt från en vecka till 3-4 veckor beroende helt på hur bra hon svarar på det om hon är sjuk av något annat. Det som är svårast när hon får sånhär hög feber är att hennes andning blir otroligt påverkad, efter som hon redan har problem med andningen till och från och har smalare luftvägar än hos en frisk människa blir det enu jobbigare när kroppen utsatt för sånthär.

Så nu leker vi vänta leken ett par timmar och hoppas på att vi inte behöver åka in. Kan dock säga att My alltid är så oförskämt pigg när detta händer, hon kan sitta med 40 graders feber och leka och stoja precis som vanligt vilket är otroligt skönt, det visar ju liksom att hon lärt sig hantera som sjukdom och att hon inte låter den vinna även om inget barn ska behöva vänja sig med något som detta.

My är våran lilla kämpe ❤️💪

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

blubbandzombie
blubbandzombie,
Hoppas att hon mår bättre snart, en riktig kämpe är hon. <3 nouw.com/blubbandzombie
Eliinwred
Eliinwred,
Tack ❤️ vi har redan nästan fått ner all feber så vi kan förhoppningsvis stanna hemma i natt om den inte blåser upp igen ❤️nouw.com/eliinwred
eschutz
eschutz,
Vilken söt liten kämpe ni har! ❣️nouw.com/eschutz
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229