Extra mycket utslag och vattenansamlingar?

Godmorgon mina vänner!

Denna natten har varit en sånhär jobbig natt igen där jag inte kunnat sova. Inte pga något barn eller liknande utan min kropp har bara bestämt sig för att ”Hahah nej nej du ska inte sova du ska bara ligga uppe och fundera tills du vet varken ut eller in” denna gången ledde det dock till något ganska positivt faktiskt!

Jag och Jonas satt och pratade om My och hur det varit på senaste tiden, vi pratade om det var något vi måste göras annorlunda i våra rutiner eller om dom fungerar bra som dom är och diskuterade medicinerna. Vi brukar sätts oss och prata om detta och ”avstämma” lite då och då för att se till att allt fungerar bra för alla och om vi uppmärksammat något nytt hos My eller dom andra barnen för all del också.

Och det vi kunde konstatera var ju självklart knölarna jag skrev om igår och dom har vi självklart pratat om med varandra tidigare också men vi har även lagt mörkret till att hennes utslag varit värre den senaste månaden och även kliat och irriterar.
My har haft sina utslag sen hon var en eller två dagar gammal. Dom har liksom alltid varit där mer eller mindre men dom har ALDRIG kliat eller gjort ont eller liknande hur aggressiva dom än varit i perioder, inte ens när dom var stora sår hennes två första veckor i livet har hon visat minsta irritation av dom. Och detta är ju absolut något vi tyckt varit jätte konstigt och vi har försökt att uppmärksamma dom på sjukhuset om det men dom på avdelning är liksom inställa på att My är som hon är och hon har sina utslag och dom tar inte seriöst längre när vi ser någon förändring i dessa utslag iaf inte läkarna. Dom tänker liksom ”My är som hon är och det är bara acceptera att huden är som den är så det är inget att spekulerar över” det finns endast två läkare som verkligen drar öronen åt sig och lyssnar på detta och som tur är, är det som viktigaste läkarna runt My och självklart är det dom läkarna man träffar minst.

My har även haft ett väldigt väldigt väldigt stort problem med hostattacker på nätterna riktigt läskiga hostattacker och våran allergiläkare misstänkte att om hon ev har magsår eller knappen bråkar eller problem med magen över lag kanske det är sura uppstötningar som kommer upp och irriterar henne i halsen som ev skapar dessa hostattacker och vi fick testa en medicin som heter Gaviscon för att bli av med detta.

Så igår kväll fick vi en idé vi inte alls tänkt på tidigare det var att läsa biverkningarna på denna medicinen för det är ju så att alla mediciner har ju biverkningar alla är olika och kanske nästan ingen får dom beroende på medicin men dom finns ALLTID på alla om man har otur och My brukar inte få biverkningar alls men då hittade vi så fint detta.

Alltså efter att My använt denna medicinen har hon fått annorlunda och mer utslag, tror även många av er som följt mig på instagram länge har sett att hon haft mer utslag än innan den senast månaden. Hon har även kliat sig väldigt mycket och fått fler och fler av dessa knölar/bulor som är väldigt mjuka, dom gör inte ont och det skulle mycket väl kunna vara vätska i dom utan tvekan. Både min mamma har sagt att det och en väns mamma har sagt det och båda är utbildade och sjukvården har inte sett dom i verkligheten än eller ens uttalat sig mer en spekulationer vilket jag förstår då dom inte kan säga så mycket utan att ha sett det irl än (dom har bara sett det på bild)

Så vi har valt nu att sluta använda denna medicinen då den endå bara var på prov och vi inte sett någon jätte stort skillnad på hostningarna, lite har vi märkt men inte alls så mycket som vi hoppats på så vi slutar använda den nu och så ringer vi dom när alla röda dagar är över och ordinarie läkarna är tillbaka och berättar för dom och ser vad dom säger då jag även läste att man inte ska blanda denna med antibiotika var av My har 2 stycken som standard medicin 3 dager i veckan i förebyggande syfte vilket känns otroligt osmart att ens försöka denna medicinen då. Så har vi tur nu så har vi kommit på rätt spår om vad detta kan vara!

All kärlek till er ??

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

F
F,
Hej. stackars liten. Tänkte bara berätta att det är smart att alltid kolla igenom den för läkaren skriver ofta ut det dom anser passar bäst utan att kolla om det funkar. Jag har själv cellgiftsmedicin som jag tar varje vecka och den har en tendens att slå ut andra mediciner. Men det kollar de minsann inte upp. Lycka till.
Eliinwred
Eliinwred,
hej! Ja vi brukar alltid kolla upp läkemedel när vi får nya sen brukar vi även ha väldigt bra läkare att diskutera alla läkemedel med men denna gången var de en läkare som inte haft henne så ofta och vi glömde helt av det men det är ett super bra tips! Detta är ett receptfritt läkemedel så vi känner att vi lägger detta åt sidan så länge tills vi fått kontakt med hennes riktiga läkare! Hoppas du slipper dina cellgifter snart ❤️nouw.com/eliinwred
Linn
Linn ,
Min dotter har "tyst reflux", när hon ligger ner så backar magsyra och rinner ner i lungorna... Hon hostade och hade Astma ta mig fan konstant i 5 år innan hon fick medicin, och nu har hon haft en liten astma inflammation på ett helt år!! Inte ett enda akutbesök för andningen på ett år, så skönt för alla! Hon fick Nexium. Läser din blogg/insta sporadiskt men har hängt med sen My var liten till och från så har ingen aning om ifall ni testat Nexium förut. Krya på er (såg ni hade magsjuka)
Eliinwred
Eliinwred,
Nexium testade vi när hon var liten och gon kräktes väldigt mycket utav den men kanske dags att testa den igen! Tack så mycket ❤️nouw.com/eliinwred
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229