Blod från magen?

Godmorgon mina vänner!

Här sitter jag nyvaken, kvällen och natten har gått kanonbra! My fick ju byta medicin igår och med lite tur ser det ut som om det har gjort sitt!

I går på morgonen och dagen var det inte alls bra. My var verkligen jätte dålig och pendlade med över 40 graders feber och vara helt utslagen till att leka och busa fram och tillbaka hela dagen. Hon vaknade typ kl 8 och somnade runt 11-12 och sov sen enda fram till kl 17 så hon orkade knappt göra något alls på hela dagen pga den där jävla febern.

Sen på kvällen när Jonas och Michelle kom så piggnade hon på sig ordentligt. Hon lekte och stojade med Michelle och hon var inte sådär arg och sur längre som hon hade varit hela dagen och sen dess har hon inte haft någon feber alls faktiskt! Dock har under dagen hennes mage svullnat upp jätte mycket under dagen och är fortfarande jätte svullen trotts att vi försökt tömma magen på gas och annat innehåll under natten.

My har ju slang i näsan och knapp i magen så det dom gjorde var att sätta en kateterpåsa på sonden och tömde magen helt enkelt men det verkar inte ha fungerat allt. Det kom även ut blodliknande innehåll från hennes mage som ska ta och kollas upp också vad det är för något för de har aldrig hänt henne förut. Röntgen var in hit på rummet till oss igår kväll pga detta men han kunde enbart hitta gas i hennes mage, inga förstoppningar eller några andra skador. Bara att mjälten är lite förstorad men det har den varit sen hon föddes då de ingår i hennes sjukdomsbild så det är inget att göra åt det.

Vid 23 tiden kunde jag även sänka syrgasen från 3-4L ner till 2L och hon har kunnat haft det hela natten utan att droppa i syresättning någonting. Hon har hållit sig stadigt på 95 och över och det är helt UNDERBART det är detta vi gått och väntat på enda sen i torsdags eller fredags förra veckan. Vi har väntat på vändningen för andningen då det är den som är jobbigast/läskigast att hantera.

Nu ska vi vänta in att dom tar prover och så får vi se hur dom ska undersöka detta med magen. Jag sa att jag trodde att det kunde vara knappen för kan den blöda på utsidan kan den garanterat göra det även på insidan också. Hon fastar just nu iaf för att se om dom ska göra något så My lär vara galet arg och sur när hon vaknar så denna damen har världens sämsta morgon humör och sen att hon är hungrig på det är ingen ärlig kombo men men dom måste göra sitt för att se att hon mår bättre.

Jag personligen var ju ganska skeptisk till att de va något virus eller bakterie då jag trodde att de var grundsjukdomen som bråkade och det är fortfarande inte omöjligt att det är de men samtidigt så verkar de som att de är antibiotikat hon svarar på, jag antar iaf att det är de läkarna kommer gå på. Det kan dock lika gärna vara kortisonet också och då kan de mycket väl vara grundsjukdomen. Nu är ju inte jag läkare så jag kan inte göra för stor utvärdering av det men jag kände igen det hela från förut. Sen så är det hur de beter sig också, enda stunden utslagen i flera timmar och andra stunden precis som om hon vore helt frisk igen. Sen så har luftvägsblocket och väldigt många andra virus och bakterieprover kommit tillbaka negativa. Dom hittar verkligen ingen sjukdom än så länge. Vi väntar fortfarande på några blododlingar för att se hur det ser ut i blodet men kommer dom tillbaka negativa så blir jag nog enu mer säker på att de är grundsjukdomarna och ingen ytligare åkomma just nu.

Men vi får låta tiden avgöra det helt enkelt. Vi kan ju hoppas på att det fortsätter såhär iaf och att hon är så pigg och ur optiflowen på måndag så vi kan gå till habb och prata med dom och komma utanför detta rummet.

All kärlek till er ❤️

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

Gunilla
Gunilla,
Tänker på er❤️❤️❤️
Sara K
Sara K,
Skönt att hon har piggnat till lite nu 😊 Kram till er alla!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229