2 månader nu!

Som många redan vet så har ju jag gjort en Gastric Bypass operation. Den gjordes den 9/10 så snart är jag inne på 2 månader som opererad och jag tänkte att jag skulle uppdatera lite här på bloggen om det nu när den är uppstartad igen.

September 2018 skickade jag in en egenremiss till överviktsenheten efter att jag hade fått tips av en läkare att göra det efter ett läkarbesök. På de läkarbesöket kunde läkaren konstatera att jag var i riskzonen för diabetes typ 2 samt att jag hade skador i både ryggen och mitt ena knä, jag har även medfött högt blodtryck som inte var jätte fint och dom konstaterade även att jag har en kougaljerings sjukdom på mitt blod som gör att mitt blod stelar antingen för fort eller för sakta (har helt ärligt inte lagt någon vikt alls på att läsa på om symptom och grejer om detta då jag inte vågade) som gör att jag i princip alltid vaknat upp med blåmärken över hela benen och får blåmärken otroligt lätt. Detta är dock inte övervikts relaterat men samtidigt gör övervikten inte de bättre heller.

I november sen började min utredning och jag var på möten hit och dit, tog massor av prover med olika mellanrum osv osv och dom kunde sen efter en tid konstatera att har en hormonförändring i min kropp som har gjort att jag har/har haft extremt svårt att gå ner i vikt och jag fick min operation godkänd.

I september började jag på mitt flyt och samma dag jag började med flytet vägde jag då in mig på 120,2kg. Efter en månad med flyt var jag nere på 107,7kg på operationsdagen. Målet var att jag skulle gå ner till minst 111kg och det klarade jag med råge vilket var helt underbart. Dock måste jag erkänna att jag mådde inte jätte bra under flytet, men det tror jag inte att någon gör heller.

Nästa vecka har det nu gått 2 månader sen jag opererade mig och i dag vägde jag in mig på 99,8kg. Jag har alltså allt som allt förlorat 20kg på tre månader var av 13kg är på flytet och 7kg sen operationen och det är helt rätt takt. Det är lite mindre än 1kg i veckan och enligt läkarna är det en sund takt att gå ner i vikt i. Jag mår även väldigt bra efter operationen. Det är fortfarande lite svårt att hitta rätt portioner och svårt att äta ofta när man inte känner någon hunger. Men det svåraste för mig är fortfarande att inte dricka till maten, jag har alltid varit en sån som dricker väldigt mycket, allt från vatten till saft och allt möjligt. Jag går och dricker hela dagarna och halsar i mig vattenglas efter vattenglas men det går inte alls längre så jag får i mig lite för lite vätska men jag jobbar på att få en balans i det hela och det kommer nog att komma.

Överlag mår jag kanon, vissa dagar är de klart att man är extra trött men jag tror inte det har med operationen att göra utan enbart med att de händer mycket runt om oss just nu.

Första två bilderna är tagna 14de maj och 9de oktober

Bilderna under är 9de november och 18de november

All kärlek till er ❤️

// Mamma Elin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229