Första februari och en vecka i Adelaide. Vi har hunnit se stan, fira australian day på ett house party hos några okända, sett solen gå ner bakom Adelaide CBD, svettas bort och frysa ihjäl. Vi har inte hunnit skaffa oss något jobb dock, äpplena som skulle börja i mitten av förra veckan har fortfarande inte börjat så vi vandrar mest omkring och försöker se så mycket av Adelaide som möjligt innan vi ska bege oss vidare.

Hur vi hamnade på ett house party hos okända under Australian Day: Vi firade den där Australian Day genom att hedra australiensarna genom att göra det dem är bäst på, dricka alkohol hela dagen. När kvällen kom tänkte vi bege oss till stan för att gå ut på krogen men insåg sedan att sista bussen hem gick 23.50 vilket kändes lite tidigt. Slutade med att vi hamnade på KFC för att äta och när vi skulle därifrån var det ett gäng som frågade om vi ville med på house party och de lockade med gratis öl, det blev då svårt att säga nej så vi följde med dem till festen. Det var inte riktigt en fest med hög musik och grejer utan mer att folk satt och snackade och drack billig öl i en trädgård med små mysiga lampor och en upplyst pool. En helt okej Australian Day skulle jag säga.

Dagen efter begav vi oss upp på berget som var precis intill vår camping för att titta på solnedgången.

De första fem dagarna vi var här i Adelaide var det omkring 40 grader men nu är temperaturen nere på 20 och vi håller på att frysa ihjäl. Kvällarna är hemskt kalla, och nätterna likaså. Särskilt när man sover i tält. Men vi har det bra och mysigt i alla fall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kära familjemedlemmar, vänner och ni som bara råkat komma på villovägar hit till min blogg. Det är 2.5 månad sedan jag skrev något här senast, tiden går så snabbt här på andra sidan jorden.
Sedan jag skrev här senast har jag lämnat Bundaberg, åkt roadtrip med Alva, Paula och Chris ner till Sydney för att fira nyår, vi har haft dagsfylla på en så gott som folktom strand och vi har varit vid ”Figure 8 pools”.
I Sydney mötte jag även upp med mina föräldrar som åkt från Sverige för att hälsa på, så spenderade en vecka med dem innan de åkte vidare till Melbourne.
Nyår var bra, firade med folk från Bundaberg och vi såg fyrverkerierna över Harbour Bridge.
Nu är jag, Alva och Paula i Mildura där bi hade tänkt slutföra vårat farmjobb men det är skit rent ut sagt, tjänade 30 dollar på 6 timmar häromdagen. Så, imorgon åker vi vidare till Adelaide för att plocka äpplen. Hoppas det bättre och att jag blir bättre på att uppdatera här.

Likes

Comments

Häromdagen hade jag min första riktiga dag på jobbet på sötpotatisfarmen. Japp, jag jobbar på en sötpotatisfarm här i Australien, är inte det vad alla drömmer om?? Jobba med att sortera sötpotatis i en extremt liten stad. Ska dock inte klaga, tjänar bra och får många timmar. Hur som helst så kör jag till farmen den där morgonen, hinner köra fem minuter min första dag innan jag blir stoppad av polisen då jag tydligen kör för fort. Ingen i bilen visste hastighetsgränsen och jag missade skylten, så jag ser blåljusen i backspegeln och får en puls på 250 typ av nervositet. Var bara att köra åt sidan och gå ur bilen, fick blåsa och fick en bot på 252 dollar vilket är ungefär 1600 kr. Riktigt bra första dag på jobbet. Så om ni känner att ni vill swisha pengar så är det mer än välkommet, haha.

Annars är livet alldeles för bra här på andra sidan jorden. Solen skiner nästan varje dag, människorna är trevliga, alkoholen är billig och vi har en pool på vårt hostel där vi spenderar våra lediga dagar. Idag har jag även varit här i exakt två månader, förstår inte var tiden tar vägen. Känns så absurt att det redan är november samt att temperaturen är ca 30 grader samtidigt som de säljer julsaker i butikerna. Blir så väldigt ovant och konstigt.

De har solnedgångar här i Bundaberg också, och de är så fantastiska. Finns nog inget jag älskar så mycket som solnedgångar och uppgångar.

Likes

Comments

Så, sedan jag skrev här sist så har vi fått jobba en dag på citronfarmen, eller en halv närmare bestämt. Citronerna är väldigt känsliga mot fukt så jobbet har blivit inställt de senaste tre dagarna. Men igår väcktes vi av en som jobbar på hostelet och jag fock åka iväg och sortera sötpotatis istället. Likaså idag, och på torsdag går jag permanent över till sötpotatisfarmen. Kommer då att få timbetalt istället för betalt efter hur mycket jag plockar vilket är extremt skönt. För att få ett andraårsvisum i det här landet måste man göra 88 dagar farmjobb, har gjort tre nu så är på god väg.

Alva hann knäppa en liten citronbild den där dagen vi var på citronfarmen.

Likes

Comments

Så, igår anlände vi till Bundaberg. Känns som vi har rest tillbaka i tiden minst 30 år, staden är så liten och husen är så gamla.
När vi kom till vårt hostel fick vi fylla i massa papper för att hamna på listan för att få börja jobba, sedan skulle jag och Alva titta på paradise hotel på min dator men de vägrar att starta....... Har 24 timmar senare forfarande inte fått igång den. Har utvecklat någon slags hatkärlek till Apple. Vårt rum ser ut som en svinstia, ligger kläder och jord överallt. Vi försöker intala oss själva att det här kommer att bli super. Vårt hostel har åtminstone pool och bar med billig alkohol, alltid något liksom.
Men vi får förhoppningsvis börja jobba senast onsdag vilket ska bli skönt om det nu stämmer. Det återstår att se. Får försöka utforska staden tills dess, verkar inte vara så mycket att göra dock.
”Gymma” får vi som svar från folk när vi frågar runt på vårt hostel om vad som finns att göra i staden.

Likes

Comments

I tisdags sa jag, Alva och Mackan hej då till Anna, Frida och Sydney och tog flyget till Brisbane. Två dagar spenderade vi Brisbane, två dagar som gick i expressfart och nu sitter vi på tåget till Bundaberg där vi förhoppningsvis ska få plocka citroner. Det är vad de har sagt åtminstone men efter sex veckor i det här landet har man lärt sig att de är extremt oklara när det kommer till jobb. Vi är hur som helst redo att ta i lite nu, jobba och få in lite pengar.

Dagarna i Brisbane då, de var regniga och mysiga. Vi åt mat och drack kaffe på ett ställe som heter San Churros (drack spansk latte, det godaste någonsin), vi har på Lone Pine Koala sanctuary och tittade på koalor, kängurus och andra australienska djur och vi spenderade mycket tid på hostelet.

Likes

Comments

I morse stod klockan på 05.00. Inte för att vi skulle upp och jobba utan för att vi skulle ner till Bondi Beach och kolla på soluppgången. Så vi hinkade i oss varsin kopp kaffe innan vi begav oss. Att gå upp tidigt och se solen gå upp är extremt underskattat, bästa starten man kan få på dagen.

Likes

Comments

Här är första 30 dagarna i Australien samlad i ett liten film på 90 sekunder. Enjoy!! Och lite bilder från Millers Point.

Likes

Comments

Dagarna i Sydney rullar på. I fredags var vi på full moon party i Darling Harbour, i lördags åkte vi på en liten utflykt till Nielsen Park och hade filmkväll och i söndags gick vi på matmarknad. Vi försöker fylla våra dagar med aktiviteter som inte kostar pengar men det är lättare sagt än gjort här i Sydney. Men matmarknaden var mysig, mycket folk och mycket mat.
På tisdag nästa vecka åker vi och påbörjar vårat farmjobb, ska bli skönt att göra något.

Likes

Comments

Long time, no see så att säga. Jag och Anna har hunnit komma tillbaka till Sydney, flytta in i ett sharehouse som vi delar med 18 andra och jag har varit sjuk i lite över en vecka så har inte hänt så mycket mer än det. Nu har jag äntligen blivit helt okej frisk igen så jag orkar göra lite saker igen. Så idag var vi på utflykt med några andra från huset, Alva, Frida och Marcus heter dem. Det är några vi träffade på första hostelet vi bodde på här i Sydney. Vi åkte till Palm Beach och solade och kollade på solnedgången. Var verkligen en helt perfekt dag, lugn och mysig.

Likes

Comments