Vegansk philly cheese steak

Blev phily cheese steak idag fast vegansk och inte kött som de ska vara, men jag äter ju inte kött så, gjorde den vegansk istället och jag är ju hel vegetarian, vilket menas att jag äter vegansk kost/mat men i vissa produkter jag äte ibland innehåller animalier. Denna rätt är vegansk så vill ni ha en vegansk Philly cheese steak så är en variant av fler här.

Du behöver :

1 påse anamma pulled vego bbq

1/2 dl öl

1 msk dijongsenap '¨

1/2 msk grönskaskfond

1msk soja

några droppar tabasco ( om man vill )

salt och peppar

olja till stekning

Grönsaker :

1 grön paprika

8 - 10 champinjoner

1/2 dl hackad persilja

salt och peppar

olja till stekning


Sås :

2 msk vetemjöl

4dl soja / havre mjölk

Lite vatten

2 1/2 dl havregrädde

2-3 dl Vegansk cheddarost

salt och peppar

ca 3 msk mjölkfritt margarin / smör

Skiva paprika och svamp och fräs/ stek mjukt på medelvärme i en stekpann. Låt få lite färg salta och peppra och tillsätt hackad persilja, dom sista sekunderna. Lägg sen över i en skål eller nåt annat.

I stekpannan du stekte grönsakerna. Ha nu i ny olja och fräs anamma pulled vego bbq i några minuter, tills debörjat fått färg och tinat. Tillsätt sen fonden, sojan, ölen. tabascon och senapen och stek tills vätskan reducerats ner och sugits in i anamma pulled vego bbq, salta och peppra efter smak.

Såsen : Gör en bechamelsås på margarinet/smöret, mjölet och vätskan och när den tjocknat något så den är mellan rinnig och tjock, så ha i osten och salta och peppra efter smak.

Bygg nu din Philly cheese steak, i tex en baugette eller pulled pork bröd som jag använde mej av och ha grönsakerna, anamma pulled vego bbq och såsen.

Se till att ha mycket papper till hands och ät ät ät ät och njut och skit i om de rinner eller så för det ska de om Philly cheese steak.. Har ni sett fresh prince vet ni hur mycket han prata om philly cheese steak, så sett på fresh prince och ät din veganska philly cheese steak.

Gillar

Kommentarer