Allmänt

Såhär såg fredagen ut! Jag vaknade tidigt trots ledig och hann göra så mycket. Jag tränade, pluggade och bokade en resa! Ska överraska någon så kan ej säga så mycket mer hehe.

Senare på kvällen bjöd Dosti på middag och efter det åkte vi till Folkbaren som ligger i Mariatorget. Supergoda drinkar herregud. Vi drog relativt tidigt så jag mår bra idag.

Det är jättekul att folk faktiskt läser den här skiten! Tanken med bloggen först var att ”skriva av mig” och så är det ju fortfarande men det är kul att folk gillar mina vardagsinlägg som då är mina populäraste. Det kommer mer! Puss

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Stil

Jag har köpt både ny väska och plånbok och tänkte visa samt tipsa er! Båda från Whyred. Båda på 70 % rea. Hur bra är inte jag på att fynda? Jag köpte de på ’Rizzo’.

I väskan förutom mobil och plånbok har jag hörlurar, tuggummi och mina ”holy grail” läpprodukter, nämligen Clarins Lip Perfector och Nyx Lip Cream i färgen ’Abu Dhabi’.

Likes

Comments

Allmänt

Jag är frisk! Och hinner göra saker! Förutom täppt näsa känns det som att energin är tillbaka, är ingen halvsovande zombie längre, så så skönt verkligen. Jag var ledig från jobbet idag så passade på att göra saker jag oftast inte hinner. Jag vaknade tidigt, drog till gymmet och tränade kondition, bröst och mage.

När jag kommit in i min lilla gymrutin ska jag belöna mig själv med lite träningskläder :-)

Jag hade en körlektion på förmiddagen och det gick SÅ dåligt. Jag kör manuellt och har grejat växlingen, men höger och vänstervarv....varför måste det vara så svårt?!
Hursomhelst kör jag med City Trafikskola i Sundbyberg. Prisvärt, bra lärare, trevlig personal. 10/10.

Pluggade sedan körkortsteori i tre timmar. Klapp på axeln.

Jag åkte in till stan efteråt och mötte upp Shilan för att kolla Beyond Retros garage sale men den sög verkligen så vi drog och åt istället! Vi drog till ’Icha Icha’ som ligger i Moodgallerian. Jag körde på zucchini-nudlar och kyckling. Ska bli mitt nya go-to.

Likes

Comments

Listor

Blogglista! I brist på inspiration.

1. Vad gör du om 15 år?
Om 15 år är jag 35 år gammal. Jag är definitionen av lattemamma. Jag är gift, har ploppat ut en eller två ungar. Jag är mammaledig men kollar läget i kontoret lite då och då. Jag sitter i ett kafé och skitnackar med mina fellow mammalediga vänninor.
Hela paketet.

2. Om du skulle förlora ett av dina fem sinnen, vilket sinne hade du då valt?
Luktsinnet, känns minst nödvändigt.

3. Vad inspirerar dig mest?
Den här är svår. Jag skulle nog säga kvinnor. Starka och självständiga kvinnor som lyckas balansera tusen olika saker under sin vardag. Även människor som erkänner brister och vågar visa olika lager av skinn istället för en blank tråkig yta.

4. Hur balanserar du privatlivet, personlig tid och bloggen?
Haha, inte min slags fråga att svara på.

5. Om du hade haft en superkraft, vilken skulle det i så fall vara?
Flyga! Skulle lösa så många av mina problem.

6. Skulle du hellre vakna upp varje dag med perfekt smink eller perfekt hår för resten av ditt liv?
Jag är sämst på hår så definitivt vakna med perfekt hår varje dag. Jag gillar processen av att sminka mig så skulle inte vilja ge upp det.

7. Vad är ditt drömjobb?
Vill vara min egna chef, ha mitt egna kontor, jobba när jag vill, vart jag vill.

8. Hur skulle du beskriva din stil?
Avslappnad, klassisk och elegant. Vill jag tro i alla fall.

9. Vilket är ditt favoritkonto på Instagram?
@intothegloss förgyller mitt feed.

10. Med två ord eller mindre - hur skulle du beskriva din humor?
Lättroad, skittorr.

Likes

Comments

Allmänt

Jag brunchade med Victor imorse på Café Nestro! Originalplanen var att dra till Pom & Flora men det var påriktigt KÖ, människor väntade i kylan utanför i en halvtimme för att komma in, jättelöjligt.

Hursomhelst så hängde vi i några timmar tills jag mötte upp Hanna och fikade hos henne. Hon har mysigaste studentlägenheten. Går inte ens att hitta finare på Pinterest.

Jag behövde lite big sis advice från Hanna. Jag har på sistone känt mig väldigt...fast. Jag har fastnat i en vardagsbubbla som inte känns som min egen och jag vill ganska desperat ta mig ut ur den.

Jag skriver ner lista efter lista med olika tillvägagångssätt men ändå så bokar jag inte de där flygbiljetterna. Jag repeterar förkylning och Netflix och känner mig helt isolerad från världen. Det kan vara något så enkelt som en ”vinterdepression” eller som Hanna sa: en ”parantes”-period, det vill säga en ångestfylld period tills man inser att man behöver förändring. Typ.

Hanna fick mig i alla fall på bättre tankar och hjälpte mig att strukturera upp mina prioriteringar. Känns redan bättre.

Likes

Comments

Mat

I made it...in life. Lyckades vända pannkakor! Och åt de med gott samvete!

Dessa pannkakor är gjorde på en mosad banan och ett ägg, thats it. Toppade sedan med bär, kanel och honung. Så enkelt och så gott! Try it! Nu ska jag sluta låta som en Tvins reklam.

Likes

Comments

Tankar

Alla som känner mig vet att jag är klumpig. Jag spiller, jag tappar och jag har sönder saker. Viktiga saker. Jag har lyckats inom ett år (!) tappa bort min telefon, fått den upphittat och fraktad från Göteborg till Stockholm (lång historia). Mitt hår fattade ELD när jag barnvaktade en viss kändis (hint: gastronom och ska vara med i Melodifestivalen) barn och idag när jag sprang på löpbandet hamnade min telefon I löpbandet och gick sönder i tusen bitar. Det hände så himla snabbt men jag tror att jag kom åt hörlurarna som mobilen var kopplad till så att telefonen ramla ner från "löpbandsbrädan". Istället för att hamna på golvet hamnar den i maskinen och jag hör den gå sönder. Jag pausade maskinen men hann inte innan det var försent. Sara vittnade allt och ingen av oss visste ifall vi skulle skratta eller gråta.

Så, min poäng är att jag är så himla trött på att sånt här händer mig, Skyller jag på mig själv eller Apple eller någon högre kraft som försöker straffa mig? Är det ett personlighetsdrag eller är jag bara olyckssalig? Min syster säger att jag måste bli mer medveten om min omgivning och småsaker. Sant, men jag är så himla dålig på att multitaska och när jag gör någonting fokuserar jag endast på det.

Allt det här resulterar till förlust av pengar och tid för nu har jag en miljon saker att göra och jag blir seriöst stressad av det.. Jag är frisk, har ett tak över huvudet och har bra människor i min omgivning. På så sätt är jag väl lyckligt lottad. Att ha sönder mobilen är väl inte hela världen men fortfarande. Så vad gör man? Riktigt i-landsproblem men vill lägga pengar på viktigare saker, inte på att köpa en ny telefon varje år. 

Likes

Comments

Listor

Vissa hatar dem, andra håller dem.

I år har jag bestämt mig för att ha några nyårslöften, realistiska såklart. Jag tycker att jag har ganska hälsosamma vanor redan som det är, men man kan ju alltid bättre på sig.

1. Läsa: Girl, I use to be a bookworm when I was younger. Jag hade typ två kompisar när jag var 12 år gammal så när jag gjorde klart läxorna läste jag böcker och jag älskade det. Läste allt ifrån 'Twilight' till John Steinbecks klassiker. När jag började gymnasiet skaffade jag mig ett liv och bokvanan försvann. So I´m going to make it my duty och läsa minst fem böcker i år.

2. Lyssna på podcasts och TEDtalks: Ser ni ett tema? Jag vill mest sluta kolla på samma tv-serier om och om igen och istället utnyttja min tid till vettiga och lärorika saker. T. ex lyssna på Podcasts och TEDtalks. 

3. Måla: För att jag är bra på det och behöver göra det. Det är terapi men jag gör det för sällan så ändring på det!

4. På tal om terapi: Meditera! Jag måste börja ta hand om min psykiska hälsa lite bättre, för hur jag mår reflekterar allt annat i mitt liv, så jag ska börja meditera även om det bara är 10 minuter om dagen.

5. Vakna tidigare: Dagarna jag jobbar vaknar jag 06:30, när jag är ledig 10:00. Jag vill bara ha en rutin och vakna samma tid varje dag så att jag inte är överdrivet trött tidigt på morgonen, eller är igång när halva dagen gått.

Likes

Comments

Resor

Sent gott nytt år!

Lite recap: Spenderade julafton med Claras familj och mellandagarna och nyår i Tyskland!

Jag och familjen besökte min moster som bor i Aachen. Så kul att träffa släkt och så skönt att slippa Sverige, även om det bara var i en vecka.

Köln & Aachen:

Aachen ligger på Tysklands landsgräns så vi åkte på en timme till Maastricht, Holland! Inte Amsterdam men fortfarande trevligt.

Nyår och ny frilla! Är fortfarande ovan och inte 100 % nöjd men vad gör det egentligen.

Wunderwaffel!

Likes

Comments

Allmänt

I helgen fyllde Shilan myndig! Hon hade födelsedagsmiddag och sen drog vi ut. Träffade finaste människorna, Shilan har verkligen valt rätt när det kommer till människor hon håller nära. Stolt över att få vara del av det.

Likes

Comments