Här är ett gäng bilder från min studentmottagning för ett par veckor sedan. Jag valde att ha den på söndagen eftersom jag flyttade ur hela lägenheten på lördagen. Och tur var väl det, för det spöregnande verkligen HELA lördagen!

Hade en sådan himla mysig mottagning, med nära och kära, och jag fick de allra finaste presenterna med! Hela studentveckan var ofattbart rolig, och jag hoppas verkligen att jag minns den för resten av mitt liv. Nu i efterhand ångrar jag att jag inte valde att filma allt med en gopro. Skulle vara så kul att titta på i efterhand. Alla roliga minnen och kanske även det man inte riktigt mins...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hittade dessa bilder i fysisk form igår när jag städade mitt rum. Tyckte det var så himla roligt att se hur jag såg ut då, för ganska precis fem år sedan. Året var 2012, och jag var 14 år. Minns att jag fick en "modell-för-en dag" -dag tillsammans med en bekant fotograf i 14-års present, och att jag blev så himla glad. Josephine, som stylade och tog bilderna var verkligen superduktig!

Detta var den absolut första gången jag stod modell. Roligt nog så har det blivit en del fler tillfällen! När jag städade hittade jag även en skiva där jag pryder skivomslaget med tre bilder. Så roligt att se sig själv, och inse hur mycket man förändrats under åren!

Tyvärr är bilderna ganska blurriga, detta eftersom jag inte hittade originalfilen, menmen...

Likes

Comments

Än en gång har han varit framme med sin kamera, min älskade bror. Jag är så himla glad över att han lyckades fånga en del av en fantastisk dag, min studentdag, på bild!

Att ta studenten är något jag sett fram emot i flera år, och det känns helt ofattbart att det nu äntligen var min tur att få stå där med mössan på! Allt det jag hunnit med att göra under de tre senaste åren är jag så otroligt glad över att få varit med om. Alla fantastiska vänner jag lärt känna, alla lärare som jag haft under skoltiden och som funnits där och stöttat och hjälpt, och alla äventyr jag fått vara med om! Jag har åkt liggandes på ett biltak i full fart, paddlat plåtkanot i en fors, deltagit i ett TV-program, gjort en veckas studiebesök på ett laboratorium på Karolinska Institutet, åkt oändligt mycket skidor i så väl Sverige som Europa, ringt 112 när en kompis föll genom ett tak, deltagit som internationell elevrepresentant på en studieresa till Indien, gråtit av både frustration och lycka över skolan och mycket mycket mer...

Så kom dagen när jag insåg att min tid i Åsarna var slut. Bitterljuvt var känslan. Att lämna allt som varit bra, men samtidigt gå in i en ny del av livet med nya utmaningar och möjligheter kändes så klart både läskigt, tråkigt och roligt. Men jag kan inte säga att jag fick något annat än ett perfekt avslut på min skoltid.

I fredags fick jag inte bara ta på mig min vita studentmössa, utan dessutom ta emot två stycken stipendium. Att få gå fram och ta emot ett stipendium för mitt gymnasiearbete från kvinnorättsorganisationen Zonta var stort. Men att dessutom få ta emot stipendium för årets bästa gymnasiearbete på Fjällgymnasiet var det som gjorde min dag.

Jag är så himla stolt över mig själv, och jag älskar att jag äntligen kommit till det stadiet där jag vågar säg det helt öppet. Jag är stolt över det jag gjort, över det jag presterat, och över den person jag nu blivit. När jag i veckan packade ihop hela min lägenhet insåg jag att det är en annan person som flyttar ut, än det var som för tre år sedan flyttade in. Jag är inte på något sätt fullärd ännu, men jag har insett vad som är viktigt för mig, och vilken person jag vill vara. Jag kommer att göra allt jag kan för att bli den personen, och jag hoppas att jag en dag kan inspirera någon så som mina förebilder inspirerar mig vare dag. Nu börjar en ny del av livet, och idag börjar jag jag på ett nytt jobb! Framtiden är min!

Bilder: Emrik Jansson

Likes

Comments

Kändes som att jag levde i en dröm i torsdags. Vi hade studentbal i Östersund, och jag hade The Time Of My Life!

Till en början samlades vi nedanför stora kyrkan i Östersund och knäppte en massa kort. Efter att vi hängt där en stund åkte vi en härlig tur i Cadillacen. Tror att bilfärden var en av de bästa stunderna på hela kvällen faktiskt! Vi dunkade härlig musik, och vinkade till varenda en som vi mötte. Jag var verkligen på toppenhumör och hade bästa sällskapet - Jesper som baldejt, och Martina och Simon som åkte i samma bil.

Middagen var också jättetrevlig, trots att jag inte fick någon vidare god mat., men men. Vi åt, skrattade, dansade och hade det bra. Efter middagen gick vi åter mot boendet där vi bytte om till lite smidigare kläder, innan vi gick ut på krogen för att fortsätta dansa och festa.

Lite tungt var det att kliva upp klockan 06:00 dagen efter och sätta sig på bussen mot Järvsö, men som man bäddar får man ligga har jag hört...


Samtliga bilder är tagna av, och ägs av Emrik Jansson.

Likes

Comments

Är bara tvungen att dela denssa härliga bilder på mig och Sofie (och andra människor så klart!) från Järvsö Big Air. Ännu en dag då Järvsöbacken bjöd på fint väter och skönt häng! Bilderna har Sofies kille Remo tagit, måste säga att vi matchar riktigt snyggt med våra glasögon!

Hoppas verkligen att jag kommer att få möjligheten att åka skidor nästa år, så att jag kan få fler sådana här härliga dagar!

Likes

Comments

Jag tror att jag hade världens bästa påsklov! Förutom en vända till akuten med gallan hade jag det verkligen toppen!

Mestadels åkte jag väl skidor, och det var magiskt underlag i Järvsöbacken hela lovet! Faktiskt bättre än det var under hela jullovet! Men det bästa var helt klart att få åka skidor med min Elin igen! Sist vi åkte tillsammans var i Val Thorens förra året, och då åkte Elin med trasigt knä och knäskydd... nog för att VT var riktigt bra, men JB duger finfint dagar som dessa!

Denna bild togs av Marin Ekman under en av de sista dagarna, då vi glassate i solen vid verandan. Den blev även med i Järvsöbackens nyhetsmejl för några dagar sedan, kul kul!

Likes

Comments

Nu är det bara några få veckor kvar till studenten. Jag vet att tiden kommer att gå superfort, men har faktiskt ingen ångest över skolarbetet. Den kommer väl säkert sista veckan haha!

Det har gått riktigt bra i skolan nu sista året, och helt ärligt talat känner jag mig inte särskilt skoltrött. Däremot är jag verkligen taggad på att göra något annat än att plugga, att prova något nytt liksom! Under sommaren kommer jag att jobba hemma i Järvsö, men vad jag hittar på till hösten och vintern är ännu oklart.

De kommande veckorna väntar mycket roligt. Om ett par veckor åker jag och några vänner till Magaluf en vecka. Vi har tänkt att jobba bort så mycket som möjligt, så att vi inte ska känna stress när vi är där. Jag tror att jag har bra koll på det mesta, men har tyvärr ett par jobbiga uppgifter att ta itu med...

Efter Spanien väntar studentbal, klassfest, student och mottagning. Jag är så taggad!

Likes

Comments

I fredags var det dags för den sista tävlingen för denna säsong, också även för gott. Det kändes bra, men samtidigt också väldigt jobbigt.

Jag känner mig klar med racing, men är mer sugen än någonsin på att prova andra typer av skidåkning. Jag längtar efter ett par bredare skidor och varmare pjäxor och framförallt efter att prova nya saker i skidbacken!

Jag är fortfarande superglad över att ha gått skidgymnasium då jag haft riktigt roligt också lärt mig väldigt mycket. Att ha bott själv samt gått i skolan och satsa på en sport varit jobbigt men samtidigt givande. Jag har lärt mig att ta ansvar över både mig själv, men också över mina studier, min utrustning och mitt boende.

Jag hoppas att jag får möjligheten att fortsätta träna lite alpint om möjligheten finns. Jag tycker trots allt fortfarande om sporten väldigt mycket!


Foto: Cornelius Grahn

Likes

Comments

Har verkligen haft en underbar långhelg hemma i Järvsö med familjen. Har bland annat assisterat Emrik i en barnplåtning med Houdini, agerat skidmodell, åkt längdskidor, firat mamma lite i förskott, kollat på Järvsö Big Air och varit på JBA efterfesten. Har så mycket energi efter denna helg, och jag är taggad på sista skoveckan för denna period som bland annat innebär ett slutprov i Biologi 2.

Ovan ser ni lite bilder från plåtningen, men de bästa har vi så klart sparat för kommande publiceringar!

Likes

Comments

Inte riktigt "Refreshing, ice cold drink" men ice cold weather helt klart! Njuter av kalla Sverige i ytterligare två veckor, innan jag lämnar för att åka tvärs över jordklotet.

Likes

Comments